ΤΟΠΙΚΟ

Φινάλε αγωνίας αύριο στην ΕΠΣΘ

φινάλε-αγωνίας-αύριο-στην-επσθ-894121

Φινάλε με αγωνία αύριο το μεσημέρι για την παραμονή στην Α’ Κατηγορία Ε.Π.Σ.Θ., καθώς ολοκληρώνεται και η διαδικασία των play outs στο μόνο πρωτάθλημα που δεν έχει ολοκληρωθεί στο τοπικό μας ποδόσφαιρο, αναμένοντας την οριστικοποίηση των ομάδων που θα συνεχίσουν να αγωνίζονται και του χρόνου στη μεγάλη κατηγορία κι ενώ κάποιες την έχουν ήδη «αποχαιρετήσει».

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Πέντε ομάδες θα διεκδικήσουν την 2η και 3η θέση που δίνει παραμονή και συγκεκριμένα οι Αγχίαλος, Α.Ε. 2002, Αστέρας Ριζομύλου, Αγία Παρασκευή και Σκιάθος. Άνετος είναι μόνο ο Πρωτεσίλαος, που έχει εδώ και καιρό εξασφαλίσει την παραμονή του, αλλά έχει και ρόλο ρυθμιστή.

Ο Πρωτεσίλαος υποδέχεται αύριο στις 12 το μεσημέρι – ώρα που γίνονται όλα τα ματς – την ΑΕ 2002 που θέλει νίκη, με την Αγχίαλο να παραμένει στην Α’ ΕΠΣΘ με νίκη στο δικό της ματς επί της ήδη πεσμένης Δάφνης. Απώλειες αυτών των δύο περιμένουν να εκμεταλλευτούν οι Αστέρας και Αγία Παρασκευή, που θα παίξουν μεταξύ τους, καθώς και η Σκιάθος, η οποία θα αγωνιστεί εκτός έδρας με τους «πεσμένους» Μυρμιδόνες.

Τα σενάρια στο φινάλε είναι και απλά και πολύπλοκα…. Αν κερδίσουν η Αγχίαλος και η ΑΕ 2002, θα είναι οι ομάδες που θα συνεχίσουν και του χρόνου να αγωνίζονται στη μεγάλη κατηγορία (σ.σ. η Α.Ε. 2002 υπερτερεί στην ισοβαθμία με τον Αστέρα).

Αν δεν πάρει «διπλό» η ΑΕ 2002 και κερδίσει ο Αστέρας, σώζεται η ομάδα του Ριζομύλου, ενώ η Αγία Παρασκευή θα παραμείνει με δική της νίκη, αρκεί να μην κερδίσουν ΑΕ 2002 και Σκιάθος.

Η ισοπαλία στο ματς Αστέρας-Αγία Παρασκευή θα είναι καταδικαστική και για τις δυο ομάδες, ενώ έτσι μπορεί να σωθεί η Σκιάθος με δική της νίκη και ισοπαλία ή ήττα της ΑΕ 2002.

Ενώ στην απλή ισοβαθμία ΑΕ 2002 και Αστέρα ευνοείται η πρώτη ομάδα, μπορεί να προκύψει ισοβαθμία Αγίας Παρασκευής και Σκιάθου με «διπλά» και των δύο (κι αν χάσει και η ΑΕ 2002). Σ’ αυτήν την περίπτωση οι ομάδες θα φτάσουν στους 31 βαθμούς και αφού δεν αγωνίστηκαν μεταξύ τους στα play outs και στην κανονική διάρκεια μεταξύ τους υπήρξαν ισοπαλίες, θα «μετρήσει» ο συντελεστής τερμάτων, που είναι υπέρ της βολιώτικης ομάδας!

Ακραίο μεν, αλλά σενάριο με ισοπαλίες σε Αγχίαλο και Ριζόμυλο και διπλά σε Πτελεό και Πλάτανο αφήνουν εκτός τριάδας παραμονής την Αγχίαλο, ενώ υπάρχει και πιο ακραίο σενάριο τριπλής ισοβαθμίας με ισοπαλία της Αγχιάλου και νίκες για Σκιάθο και την Αγία Παρασκευή, που εδώ δεν ευνοείται! Όλα πάντως θα έχουν κριθεί μετά τα αυριανά ματς.

Η τελευταία αγωνιστική αύριο Κυριακή 15 Μαΐου:

Γηπ. Πλατάνου (12:00) Μυρμηδόνες-Σκιάθος

(Πλακιάς, Μπέλλου, Σακκάς Δ.)

Γηπ. Ριζομύλου (12:00) Αστέρας-Αγία Παρασκευή

(Θεοχάρης, Αναστασίου, Θάνος)

Γηπ. Πτελεού (12:00) Πρωτεσίλαος-Α.Ε. 2002

(Καλατζής, Κίττος, Τασιόπουλος Κ.)

Γηπ. Αγχιάλου (12:00) Αγχίαλος-Δάφνη

(Τασιόπουλος Γ., Καρβούνη, Γκατζούνας)

Διαγόρας-Μακρινίτσα 3-0 α.α.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου