ΜΠΑΣΚΕΤ

Διεκδικούν μετάλλιο οι Βολιώτισσες Σαρακατσάνη, Αγαγιώτου

διεκδικούν-μετάλλιο-οι-βολιώτισσες-895320

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ Κωφών γυναικών, που έχει στη σύνθεσή της τις Βολιώτισσες Λία Σαρακατσάνη και Λαμπρινή Αγαγιώτου, επιβλήθηκε χθες Τρίτη της Λιθουανίας με 61-56 και πέρασε στα ημιτελικά στους 24ους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών, που διεξάγονται για δεύτερη εβδομάδα στη Βραζιλία και στην πόλη Κασίας Ντο Σουλ.

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, οι παίκτριες της Αθηνάς Ζέρβα έφτασαν στο νικηφόρο αποτέλεσμα με 12 πόντους της Αγαγιώτου και 7 της Σαρακατσάνη και σήμερα Τετάρτη στις 23.30 το βράδυ αντιμετωπίζουν τις ΗΠΑ για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Να σημειωθεί ότι προχθές Δευτέρα 9 Μαΐου η Λαμπρινή Αγαγιώτου είχε τα γενέθλιά της, κλείνοντας τα 31 της χρόνια και οι συμπαίκτριές της τής είχαν ετοιμάσει μία μίνι γιορτή, με την ίδια να σβήνει τα κεράκια και να σημειώνει στο προσωπικό της προφίλ: «Ευχαριστώ την ομαδάρα μου για την όμορφη έκπληξη που μου έκαναν! Σας εύχομαι κι εγώ κάθε επιθυμία σας να πραγματοποιηθεί και πάντα με υγεία, αγάπη και ευτυχία».

Τα δεκάλεπτα: 17-9, 31-22, 52-35, 61-56

ΕΛΛΑΔΑ: Χρυσάνθη Χαϊνά 4, Λία Σαρακατσάνη 7, Αλεξάνδρα Σπίνου 2, Αλεξάνδρα Κοτσιάφτη 14, Στεφανία Πατέρα 16, Βασιλική Τασιούλη, Λαμπρινή Αγαγιώτου 12, Δήμητρα Μελίνη, Χρυσάνθη Βεράνη, Κωνσταντίνα Μπάλκογλου 6.

Κόστισε η απουσία του

Βολιώτη Βαϊόπουλου

Αντίθετα με τη γυναικεία ομάδα μπάσκετ, η αντίστοιχη ανδρική δεν κατάφερε να περάσει, στην τετράδα των 24ων Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών. Γνώρισε την ήττα από τη σκληροτράχηλη Πολωνία με 64-53 και θα παίξει για τις θέσεις 5-8.

Η Πολωνία πήγε το παιχνίδι στη δύναμη και φάνηκε στην Εθνική η απουσία του τραυματία Παναγιώτη Βαϊόπουλου. Στα τρία πρώτα δεκάλεπτα η ελληνική ομάδα το «πάλεψε» και έδειχνε ικανή για τη νίκη, αλλά στο τέλος δεν άντεξε και αποκλείστηκε από την 4άδα.

Δεκάλεπτα: 11-22, 34-34, 42-46, 64-53

ΕΛΛΑΔΑ: Μιχάλης Γλύνης 2, Κώστας Μέτσος 3, Ραφαήλ Πεταλάς 23, Χρήστος Τασιούλης 8, Παναγιώτης Ντικούδης 14, Κωνσταντίνος Στρέκλας 3, Σιδέρης Γρίλλης, Μιχάλης Απτόσογλου, Δαμιανός Κωνσταντάρας, Γιώργος Τετόρος, Αιμίλιος Μίλιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου