ΤΟΠΙΚΟ

Θρίαμβος για τον Πύρασο, 1-4 τον Αστέρα Καρδίτσας

θρίαμβος-για-τον-πύρασο-1-4-τον-αστέρα-κα-895491

Το δύο στα δύο έκανε ο Πύρασος στα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική. Μάλιστα η νέα νίκη ήρθε με εντυπωσιακό τρόπο, με την ομάδα του Γιάννη Σιαμέτη να επικρατεί με 1-4 του Αστέρα στην Καρδίτσα, φτάνοντας έτσι το απόλυτο των έξι βαθμών και παίρνοντας από την αρχή προβάδισμα για την κατάληψη μίας εκ των τριών πρώτων θέσεων του 4ου ομίλου, που οδηγούν στην παραπάνω κατηγορία.

Στο 22’ ο Ρακής έκανε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά και μετά από κακή εκτίμηση του τερματοφύλακα Γεωργαντζά η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1, αλλά ο Πύρασος δεν κράτησε για πολύ το υπέρ του προβάδισμα.

Κι αυτό γιατί στο 25’ ο Ζάρρας με κεφαλιά έξω από τη μικρή περιοχή ισοφάρισε, με την μπάλα να αποκρούεται μέσα από τη γραμμή από τον Κεφαλά. Πριν τα γκολ οι τερματοφύλακες των δύο ομάδων είχαν από μία θετική επέμβαση, στο 12’ ο Κεφαλάς σε φάουλ του Τσιρογιάννη, με την μπάλα να πηγαίνει και στο δοκάρι, και στο 18’ ο Γεωργαντζάς σε σουτ του Βλάχου.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι στο 41’ χάθηκε τεράστια ευκαιρία για τον Πύρασο, με τον Ροτζέριο Μάρτινς να βγάζει τετ-α-τετ τον Βλάχο, που είδε την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι σε διαγώνιο σουτ που έκανε.

Καταιγιστικός στην επανάληψη

Το δεύτερο μέρος όμως ήταν μία τελείως διαφορετική υπόθεση, αφού ο Πύρασος πέτυχε άλλα τρία γκολ με τον Ζάχο στο 60’ και τον Βλάχο στο 67’ και στο 82’.

Αρχικά, στην αρχή της επανάληψης σε γυριστό του Δήμου Τζέκου στο 53’ ο Κεφαλάς απέκρουσε στην κλειστή αριστερή του γωνία σε κόρνερ, μετά την εκτέλεση του οποίου ο Βαγγελάκος έπιασε εκτός περιοχής το σουτ, που μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Πυράσου.

Ωστόσο, από κει και πέρα, ο Πύρασος εντυπωσίασε. Στο 60’ ο Ζάχος ξεκίνησε μία προσπάθεια κάτω από το κέντρο, προχώρησε, άφησε την μπάλα για τον Βλάχο κι αυτός του την ξαναέδωσε, βγάζοντάς τον τετ-α-τετ. Σ’ αυτό ο Ζάχος δεν λάθεψε και νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα για το 1-2, με τον σκόρερ να τραυματίζεται και να γίνεται αμέσως αναγκαστική αλλαγή.

Επτά λεπτά αργότερα (67’) από βαθιά μπαλιά του Παπαδόπουλου, ο Βλάχος έφυγε από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, ξεπέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο και με θαυμάσιο συρτό πλασέ από θέση μέσα αριστερά στην απέναντι γωνία έδωσε αέρα δύο τερμάτων στους Αγχιαλίτες για το 1-3.

Τέλος, στο 82’ με υπέροχο γυριστό σουτ από την «καρδιά» της περιοχής μετά τη σέντρα του Οικονόμου από τα δεξιά και πάλι ο Βλάχος έκανε το 1-4 και δόθηκε θριαμβευτικός τόνος στην επιτυχία του Πυράσου.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Γεωργαντζάς, Κοντοβάς, Μάττας, Ζάρρας (73’ Καλύβας), Καραγκούνης, Βαγγελάκος, Μίχος (60′ Μερεντίτης), Ρόβας (63′ Σάββας), Τσιρογιάννης (73′ Καραγιάννης), Μπιτέλης, Τζέκος

ΠΥΡΑΣΟΣ: Κεφαλάς, Δημητριάδης, Παπαδόπουλος, Ρακής, Μιχόπουλος, Αγιασιώτης (83′ λ. τρ. Θεοδωρόπουλος), Ροτζέριο, Οικονόμου (83′ Κατής), Αραπίτσας (79′ Μπόλης), Ζάχος (61′ Φουρκιώτης), Βλάχος.

Αποτελέσματα (2η)

4ος όμιλος
Αστέρας Καρδ.-Πύρασος 1-4
Διγενής Νεοχ.-Μακεδονικός Φ. 0-1
ΑΟ Στυλίδας-Δωτιέας Αγιάς 0-1
Ρεπό: Πυρσός Γρεβενών

Βαθμολογία

1. Πύρασος 6

2. Μακεδονικός Φούφα 6

3. Δωτιέας Αγιάς 4

4. Διγενής Νεοχωρίου 1

5. Αστέρας Καρδίτσας 0

6. ΑΟ Στυλίδας 0

7. Πυρσός Γρεβενών 0

Ο Ρακής πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε

Χρήστος Θανασούλης

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου