Υπάρχει ακόμη και μπαράζ

Τελευταία ενημέρωση: 2012-04-20, 15:32:43
Υπάρχει ακόμη  και μπαράζ

Ολα τα σενάρια για την παραμονή Κέρκυρας, Εργοτέλη και Παναιτωλικού στη Superleague

Η 29η αγωνιστική της Superleague άφησε ανοικτές τις εκκρεμότητες για τις δύο ομάδες που θα συνοδέψουν την Δόξα Δράμας στη Football League. Απλά μείωσε στο ήμισυ τους «μνηστήρες». Λεβαδειακός, Ξάνθη και Πανιώνιος σώθηκαν μαθηματικά και πλέον δύο εκ των Κέρκυρας, Εργοτέλη και Παναιτωλικού θα πιούν το «πικρό ποτήρι» του υποβιβασμού.

Στη βαθμολογία, η Κέρκυρα είναι 13η με 31 βαθμούς, ακολουθεί ο Εργοτέλης με 29 και 15ος είναι ο Παναιτωλικός με 28.

Ποια είναι τα δεδομένα για την τελευταία αγωνιστική;

Το σίγουρο είναι ότι η Κέρκυρα είναι η μόνη ομάδα που έχει την τύχη στα χέρια της. Γι’ αυτό και τα σενάρια θα τα αναπτύξουμε με βάση αυτήν. Έχουμε λοιπόν:

1. Αν η Κέρκυρα νικήσει τον Άρη στο άδειο, λόγω τιμωρίας «Κλεάνθης Βικελίδης», τότε σώνεται οριστικά και δεν τη νοιάζει τι θα συμβεί στα ματς Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός και Ξάνθη - Εργοτέλης. Έτσι, θα υποβιβαστούν Εργοτέλης και Παναιτωλικός.

2. Αν η Κέρκυρα φέρει ισοπαλία με τον Άρη, τότε ο Παναιτωλικός υποβιβάζεται (ακόμα και αν νικήσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ). Ποια θα είναι η δεύτερη ομάδα;

α) Αν ο Εργοτέλης ΔΕΝ νικήσει στην Ξάνθη, τότε «πέφτει» και αυτός και σώζεται η Κέρκυρα.

β) Αν οι Κρητικοί νικήσουν στα Πηγάδια, τότε ισοβαθμούν με τους «Φαίακες» στους 32 βαθμούς και οι δύο ομάδες θα δώσουν μπαράζ (στα μεταξύ τους παιχνίδια Εργοτέλης - Κέρκυρα 1-0 και Κέρκυρα - Εργοτέλης 2-1, με τα εκτός έδρας γκολ να ΜΗΝ μετρούν).

3. Αν η Κέρκυρα χάσει από τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», τότε

α) Αν ο Εργοτέλης νικήσει την Ξάνθη, σώζεται και πέφτουν Κέρκυρα και Παναιτωλικός. Σε οποιοδήποτε άλλο δικό τους αποτέλεσμα, οι Κρητικοί υποβιβάζονται.

β) Σε περίπτωση ΜΗ νίκης του Εργοτέλη στην Ξάνθη, τότε προκύπτει το μοναδικό σενάριο παραμονής του Παναιτωλικού. Πώς προκύπτει αυτό; Με νίκη της ομάδας του Αγρινίου επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ. Τότε θα φτάσει τους 31 βαθμούς, όσους θα έχει και η Κέρκυρα με ήττα από τον Άρη και θα υπερισχύει στην ισοβαθμία (1-1 στο Αγρίνιο, νίκη 3-2 στην Κέρκυρα). Σε αυτό το σενάριο υποβιβάζονται Κέρκυρα και Εργοτέλης.

Πώς σώζεται η κάθε ομάδα

1. Η Κέρκυρα σώζεται σε κάθε μία από τις τρεις περιπτώσεις: α) αν νικήσει τον Άρη, β) με ισοπαλία δική της αν δεν νικήσει ο Εργοτέλης, γ) με ήττα αν δεν νικήσουν Εργοτέλης και Παναιτωλικός, ενώ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΡΑΖ με τον Εργοτέλη αν φέρει ισοπαλία εκείνη και νικήσουν οι Κρητικοί στην Ξάνθη.

2. Ο Εργοτέλης σώζεται αν νικήσει την Ξάνθη και χάσει η Κέρκυρα από τον Άρη, ενώ παίζει μπαράζ με τους «Φαίακες» αν ο ίδιος νικήσει στα Πηγάδια και η Κέρκυρα έρθει ισόπαλη με τον Άρη.

3. Ο Παναιτωλικός ελπίζει σε σωτηρία σε περίπτωση που νικήσει τον Παναθηναϊκό στο άδειο ΟΑΚΑ και την ίδια ώρα ηττηθεί η Κέρκυρα και δεν νικήσει ο Εργοτέλης στα Πηγάδια.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
5
=