Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ ο Βόλος με την ΑΕΚ

πρώτη-φορά-στο-οακα-ο-βόλος-με-την-αεκ-181705

Να πάρει κάτι θετικό θέλει την Κυριακή (30/1, 17:15, Cosmote Sport 1 HD) ο Βόλος, που για πρώτη φορά για το πρωτάθλημα της Super League 1 θα αγωνιστεί στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής, αφού η βολιώτικη ομάδα τα προηγούμενα χρόνια έπαιξε με την «Ενωση» στη Ριζούπολη και μάλιστα πέρσι πήρε ισοπαλία, ενώ στο ΟΑΚΑ έχει αγωνιστεί με την «Ένωση» μόνο στο Κύπελλο.

Πέρσι πάντως Βόλος και ΑΕΚ έπαιξαν 4 ματς και μάλιστα δυο ήταν νικηφόρα για τη βολιώτικη ομάδα σε διάστημα 10 ημερών στο Πανθεσσαλικό για Κύπελλο και πρωτάθλημα (με σκορ 1-0 με γκολ του Δουβίκα και στα δύο ματς), ενώ υπήρξε (10/2) και ήττα με 4-2 στο ΟΑΚΑ αλλά για το Κύπελλο, ενώ η ισοπαλία για το πρωτάθλημα (2-2: 3’ Τάνκοβιτς, 71’ Ανσαριφάρντ – 15’ Φεράρι, 34’ Ουάρντα) ήταν στη Ριζούπολη, όπως και η ήττα (3-2) τον Οκτώβρη του 2019.

Στον Βόλο γνωρίζουν πολύ καλά τη δυσκολία του κυριακάτικου αγώνα στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, η οποία στον α’ γύρο στο Πανθεσσαλικό (24/10/21) είχε υποχρεώσει τον Βόλο στην πρώτη φετινή ήττα έδρας 1-3 (79’ αυτογκόλ Βράνιες – 42’Ανσαριφάρντ, 45’ Τσούμπερ, 90’ Χατζισαφί), αλλά έχουν την πίστη πως μπορούν να προσθέσουν κάτι στη βαθμολογική συγκομιδή, για να φθάσει η ομάδα να παίξει για πρώτη φορά και σε playoffs!

Ο Βόλος πάντως με εξαίρεση το προηγούμενο εκτός έδρας παιχνίδι στην Τρίπολη, έχει σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια φέτος μακριά από το Πανθεσσαλικό και το ίδιο θα επιδιώξει να κάνει και με την ΑΕΚ, ενώ όσον αφορά στην προετοιμασία για το ματς της Κυριακής, δύσκολη είναι η συμμετοχή του Σωτήρη Νίνη, που λείπει από τον Δεκέμβρη λόγω τραυματισμού, σε αντίθεση με τον Νικολάι Άλχο, που έχει επιστρέψει κανονικά στη διάθεση του Κώστα Μπράτσου καθώς ο Φινλανδός δεξιός μπακ, λόγω τραυματισμού δεν αγωνίστηκε κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Για τον Βόλο στο ματς την Κυριακή με την ΑΕΚ υπάρχει μια επιπλέον λύση με την παρουσία και του νέου μεταγραφικού αποκτήματος του 28χρονου Αργεντινού μεσοεπιθετικού Χόρχε Κορέα.

Στο κυριακάτικο ματς η ΑΕΚ θα έχει τις απουσίες των Χατζισαφί, Ανσαριφάρντ, Μοχαμαντί, Λάτσι και Γαλανόπουλου, ενώ και η κακοκαιρία στην Αττική θεωρητικά πέρασε, ωστόσο τα κατάλοιπά της εξακολουθούν να ταλαιπωρούν (και) το πρωτάθλημα αφού έως χθες η κατάσταση στο ΟΑΚΑ δεν ήταν ενθαρρυντική.

Το χιόνι εντός και περιμετρικά του σταδίου δεν έχει λιώσει ακόμα, ενώ σε αρκετά σημεία έχει δημιουργηθεί και πάγος εξαιτίας της χαμηλής θερμοκρασίας κάτι που φέρνει εύλογη ανησυχία για την κατάσταση του τερέν.

Η ΑΕΚ και για την Κυριακή απέναντι στον Βόλο έχει να λύσει και το πρόβλημα κάτω από τα δοκάρια με αμφίβολους Τσιντώτα και Στάνκοβιτς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου