Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Πρώτη προπόνηση για Κορέα στον Βόλο

πρώτη-προπόνηση-για-κορέα-στον-βόλο-185425

Υπέγραψε το συμβόλαιό του με τον Βόλο, αφού πρώτα είχε περάσει από τις απαραίτητες εργομετρικές και ιατρικές εξετάσεις, ανακοινώθηκε επίσημα και έκανε την πρώτη του προπόνηση. Ο λόγος για τον Αργεντινό ακραίο μεσοεπιθετικό Χόρχε Κορέα, που έρχεται με την προοπτική να μείνει και την επόμενη σεζόν στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Η ανακοίνωση για το τρίτο μεταγραφικό απόκτημα του Ιανουαρίου μετά τους Αλχο και Σιέλη έχει ως εξής: «H ΠΑΕ Βόλος ανακοινώνει την απόκτηση του 28χρονου Αργεντίνου μεσοεπιθετικού Χόρχε Κορέα. Ο Κορέα, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 1,5 έτους, ξεκίνησε την καριέρα του στη Βελέζ Σάρσφιλντ και το 2018 πήγε στην πορτογαλική Μαρίτιμο, όπου για 3,5 χρόνια αποτελούσε βασική επιλογή έχοντας 114 συμμετοχές, με 10 γκολ και έξι ασίστ. Τον περασμένο Σεπτέμβριο υπέγραψε ως ελεύθερος στη Νέφτσι, πριν… μετακομίσει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Βόλου. Η ΠΑΕ Βόλος καλωσορίζει τον Χόρχε Κορέα στην οικογένειά της».

Μάλιστα, χθες ο νεοαποκτηθείς αριστεροπόδαρος ποδοσφαιριστής έκανε την πρώτη του προπόνηση στο βοηθητικό του Πανθεσσαλικού, που είχε καθαριστεί από τα χιόνια, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση και ότι έχει τακτική παιδεία, αλλά και τη δυνατότητα να πασάρει γρήγορα. Αυτά αποτελούν την πρώτη εντύπωση που έδωσε ο ποδοσφαιριστής στην τεχνική ηγεσία, που περιμένει να προσαρμοστεί γρήγορα, ώστε να προσφέρει και άμεσα.

Σίγουρα, το βιογραφικό του Κορέα είναι πολύ καλό και σχολιάζεται θετικά από τους ανθρώπους της ομάδας ότι έχει μείνει πολλά χρόνια τόσο στη Βελέζ όσο και στη Μαρίτιμο, κάτι που δείχνει ότι οι ικανότητες και ο χαρακτήρας του τον βοηθούν να στεριώνει στις ομάδες που πάει. Εξάλλου στον Βόλο αποφεύγουν τους παίκτες-γυρολόγους, ελαχιστοποιώντας όσο μπορούν το ρίσκο μίας μεταγραφής.

Όπως σημειώθηκε, η χρονική διάρκεια του συμβολαίου του Κορέα, με τον οποίον είχε ασχοληθεί ενεργά το περασμένο καλοκαίρι και ο Αρης, είναι για ενάμισι έτος, κάτι που σημαίνει ότι η διοίκηση έχει ξεκινήσει και τον προγραμματισμό και για την επόμενη σεζόν, κάτι που φάνηκε και με την ανανέωση με τον Μπαριέντος μέχρι το 2024.

Από κει και πέρα όλοι θέλουν να αφήσουν πίσω τους το πολύ άσχημο αποτέλεσμα με τον ΠΑΟΚ, όπου ο Βόλος δέχθηκε γρήγορα δύο γκολ και από κει και πέρα φάνηκε να απογοητεύεται, με τους κυανέρυθρους να εμφανίζουν και μία κόπωση, ενώ δύο από τα «βαριά χαρτιά» της ομάδας μεσοεπιθετικά, ο Πάολο Φερνάντες και ο Χουλιάν Μπαρτόλο, απλά… δεν τράβηξαν.

Μάλιστα, ο πρώτος χρεώθηκε και ένα αυστηρό πέναλτι, με το οποίο έγινε το 0-1, το οποίο όπως σχολίαζαν οι άνθρωποι του Βόλου και το επανέλαβε και ο υπεύθυνος Επικοινωνίας, Μάνος Παναγιωτόπουλος στην τηλεοπτική εκπομπή «Η ώρα του Βόλου», αν γινόταν σε δική τους επίθεση, δεν θα δινόταν, προσθέτοντας ότι ήταν ένα πέναλτι που δίνεται μόνο σε μεγάλη ομάδα.

Πάντως, ο Βόλος δέχθηκε τρία γκολ από στημένες φάσεις, για τις οποίες είχε επισημανθεί στους ποδοσφαιριστές πώς θα πρέπει να λειτουργήσουν και ειδικά στη φάση του 0-2 με τον Ίνγκασον, που περιμένει στο δεύτερο δοκάρι, αλλά εκείνοι έδειξαν πλήρη έλλειψη συγκέντρωσης, που δεν πρέπει να επαναληφθεί.

Ολοι έχουν στρέψει πλέον την προσοχή τους στο δύσκολο ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ την προσεχή Κυριακή. Η επιστροφή του Αλχο είναι πιθανή, με τον Φινλανδό να έχει ένα επιφανειακό τράβηγμα στον δικέφαλο, που τον άφησε εκτός με τον ΠΑΟΚ, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Κότνικ, που τελευταία στιγμή έμεινε εκτός με τον «δικέφαλο του Βορρά» λόγω ενοχλήσεων στην ωμοπλάτη. Αυτός που δείχνει ότι δε θα είναι ακόμη έτοιμος στο ματς με την ΑΕΚ είναι ο Νίνης, που πιθανόν να υπολογίζεται από την επόμενη βδομάδα, θέλοντας να ξεπεράσει το πρόβλημα στη γάμπα, χωρίς να μπορεί μέχρι στιγμής να προπονηθεί στον ρυθμό των υπολοίπων.

Φαν Βέερτ: «Να … είχα

τα πέναλτι του Κούρτιτς»

Στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του Ρ/Σ Metropolis της Θεσσαλονίκης φιλοξενήθηκε ο Τομ Φαν Βέερτ, ο οποίος σχολίασε και το ματς με τον ΠΑΟΚ, αλλά και τα 11 γκολ που έχει πετύχει μέχρι στιγμής. Μάλιστα, σε ανάλογη ερώτηση που δέχθηκε ο Ολλανδός επιθετικός του Βόλου, τόνισε ότι, αν μπορούσε να εκτελέσει τον αριθμό του πέναλτι του Κούρτιτς, θα είχε περισσότερα γκολ. Αναλυτικά ο Ολλανδός μίλησε:

Για την υψηλή παραγωγικότητά του στο σκοράρισμα: «Συμφωνώ ότι μέχρι τώρα η σεζόν έχει πάει για μένα πολύ καλά».

Για το ποιος θα κερδίσει την «κούρσα» του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος, αυτός ή ο Κούρτιτς: «Είναι μία συναρπαστική κούρσα. Και εκείνος κι εγώ σκοράρουμε πολύ. Ο Κούρτιτς έχει δύο περισσότερα γκολ από μένα. Εύχομαι να συνεχίσω να πετυχαίνω πολλά γκολ».

Για το γεγονός ότι ο Κούρτιτς σκόραρε και στο ματς του Πανθεσσαλικού με πέναλτι: «Ζηλεύω λίγο τον Κούρτιτς, γιατί, αν είχα να εκτελέσω τον ίδιο αριθμό πέναλτι, θα σκόραρα περισσότερα τέρματα. Σίγουρα ο Κούρτιτς δείχνει τη μεγάλη του ποιότητα ως ποδοσφαιριστής. Πετυχαίνει γκολ σε όλα σχεδόν τα πέναλτι που εκτελεί και είναι πολύ αποτελεσματικός».

Για το ματς με τον ΠΑΟΚ και τη βαριά ήττα με 4-0: «Ήταν για μας ένα απογοητευτικό παιχνίδι. Το πέναλτι που παραχωρούμε στον ΠΑΟΚ προέρχεται από ένα χαζό λάθος και έχουμε κάνει παρόμοια και σε άλλους αγώνες. Ήταν αχρείαστο.

Στο δεύτερο γκολ που δεχθήκαμε, δεν μαρκάραμε καλά στο κόρνερ και ο Κούρτιτς είχε την άνεση να κερδίσει την μπάλα και ο Ινγκασον είχε πολύ ελεύθερο χώρο, για να σκοράρει. Όταν παίζεις με μία τόσο δύσκολη ομάδα, όπως ο ΠΑΟΚ, και μένεις πίσω στο σκορ με 0-2, τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ.

Στην Τούμπα είχαμε κατορθώσει να επιστρέψουμε στο ματς και μετατρέψαμε το 4-1 σε 4-4, αλλά την Κυριακή δεν ήμασταν καθόλου καλοί, ενώ ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ αποτελεσματικός. Περιμέναμε να αλλάξει η εικόνα του ματς, αλλά τελικά χάσαμε με 4-0 και δεν είμαστε καθόλου ευχαριστημένοι».

Για τις προσωπικές του φιλοδοξίες: «Σε ομαδικό επίπεδο έχουμε στόχο να βρεθούμε στις έξι καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Προσωπικά θέλω να πετυχαίνω όσα περισσότερα γκολ μπορώ με τον Βόλο τη φετινή σεζόν και να βρίσκω δίχτυα σε κάθε αγώνα. Όνειρο μου είναι να αγωνιστώ στο πιο υψηλό επίπεδο που είναι δυνατό και σε κάποιο από τα μεγάλα κλαμπ στην Ελλάδα, αλλά τώρα είμαι προσηλωμένος στον Βόλο και να πετυχαίνω όσα περισσότερα γκολ μ’ αυτόν».

Για την πρόβλεψή του για τη ρεβάνς του Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ: «Νομίζω ότι θα είναι και πάλι ένας σκληρός αγώνας με πιθανότητες 50-50. Είναι και οι δύο καλές ομάδες, αλλά έχω εντυπωσιαστεί από τον ΠΑΟΚ στο μεταξύ μας παιχνίδι. Θα κριθεί από το ποιος θα είναι πιο αποτελεσματικός στις ευκαιρίες που θα δημιουργήσει».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου