ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τραγωδία στο Κόπα Αφρικα με νεκρούς φιλάθλους που ποδοπατήθηκαν

τραγωδία-στο-κόπα-αφρικα-με-νεκρούς-φι-187883

Αδιανόητη τραγωδία στο Copa Africa έπειτα από χάος που προκλήθηκε στο στάδιο Όλεμπε της Γιαουντέ στο Καμερούν, όπου έγινε το ματς της Εθνικής Καμερούν με τις Νήσους Κομόρες για τη φάση των 16. Σύμφωνα με ΜΜΕ της χώρας, διάφορες πηγές αλλά και επίσημη δήλωση ενός αξιωματούχου, υπάρχουν τουλάχιστον έξι νεκροί και 40 τραυματίες έπειτα από προσπάθεια εισβολής στο γήπεδο, που είχε ως συνέπεια να ποδοπατηθούν φίλαθλοι.

Τις αρχικές πληροφορίες επιβεβαίωσε ο κυβερνήτης, Νασερί Πολ Μπιγιά, όπως μετέδωσε το Associated Press. Σύμφωνα με τις πρώτες επίσημες πληροφορίες, οι νεκροί ανέρχονται στους έξι και δεκάδες έχουν τραυματιστεί σοβαρά κατά την προσπάθεια εισβολής φιλάθλων σε μια από τις πύλες εισόδου του σταδίου. Ο κυβερνήτης Μπιγιά, μάλιστα, δήλωσε ότι υπάρχουν φόβοι πως ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί. «Κάποιοι από τους τραυματίες βρίσκονται σε άθλια κατάσταση. Θα πρέπει να τους μεταφέρουμε σε εξειδικευμένο νοσοκομείο», δήλωσε η νοσοκόμα, Ολίνγκα Προυντένς.

Φωτογραφίες δείχνουν ποδοπατημένους φιλάθλους να βρίσκονται στο έδαφος και από πάνω τους να βρίσκονται άλλοι που γλύτωσαν, προσπαθώντας να τους κάνουν τεχνητή αναπνοή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου