ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ήττα με 1-2 για τον Ολυμπιακό Βόλου από την ΑΕΛ

ήττα-με-1-2-για-τον-ολυμπιακό-βόλου-από-τη-190382

Το πρώτο ματς του Βασίλη Βούζα στον πάγκο του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά το πρώτο παιχνίδι μέσα στο 2022 για τους ερυθρόλευκους δεν έφερε κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Κι αυτό γιατί η βολιώτικη ομάδα στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Super League 2 ηττήθηκε στη Νεάπολη με 1-2 από τη Λάρισα, παρόλο που μέχρι το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων έδειχνε αρκετά θετικά στοιχεία στο παιχνίδι της.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Τη μεγάλη ζημιά στους γηπεδούχους έκανε ο Ογκμποε, που σκόραρε δις (6’, 63’), ενώ είχε ισοφαρίσει στο 47’ ο Στάμου στην πρώτη του εμφάνιση στο πρωτάθλημα με τα ερυθρόλευκα. Το παρών κάτω από τα δημοσιογραφικά θεωρεία έδωσε ο Αλέξης Κούγιας, που είχε χθες γενέθλια, αλλά στο ημίχρονο μετά από προστριβές με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου, αποχώρησε.

Η διάταξη των δύο ομάδων

Ο Βασίλης Βούζας στο πρώτο του ματς στη δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό Βόλου εκτός του Ξενοδόχοβ κάτω από τα δοκάρια επέλεξε στην άμυνα με φορά από τα αριστερά στα δεξιά τους Σκοπελίτη, Φιλίποβιτς, Στάμου και Γραικό. Ο Κόλα μαζί με τους Ντιαμπί (έκανε ντεμπούτο στο πρωτάθλημα, όπως και ο Στάμου) και Χατζή ήταν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ενώ τον φορ Γκαργκαλατζίδη βοηθούσαν από τα άκρα οι Κουντουριώτης (αριστερά) και Βερνάρδος (δεξιά).

Για την ΑΕΛ γκολκίπερ ήταν ο Θεοδωρόπουλος και στην άμυνα πλάγιοι μπακ ο Μπέρτος με τον Αμπούντ και στόπερ οι Θεολόγου, Γκοτζαμανίδης. Γαρουφαλιάς, Παπαγεωργίου και Κολομπίνο ήταν οι κεντρικοί χαφ, στα δεξιά έπαιζε ο Γλυνός, στα αριστερά ο Ακούνια και στην κορυφή της επίθεσης ο Ογκμποε.

Γρήγορο προβάδισμα για την ΑΕΛ

Στο 2’ καταγράφηκε η πρώτη τελική στο ματς, με το γυριστό του Ακούνια με πλάτη προς την εστία από το ύψος του πέναλτι να φεύγει πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 3’ μετά το επικίνδυνο γύρισμα του Κουντουριώτη από την αριστερή πλευρά ο Θεοδωρόπουλος δεν άφησε τον Γκαργκαλατζίδη να μπει στη φάση, καθώς μπλόκαρε.

Στο 6’ πάντως άνοιξε το σκορ. Ο Ογκμποε μετά από βαθιά μπαλιά ξέφυγε από την επιτήρηση της άμυνας του Ολυμπιακού Βόλου και με σουτ στην απέναντι γωνία από θέση μέσα δεξιά της περιοχής νίκησε τον Ξενοδόχοβ και σημείωσε νωρίς το 0-1.

Ο Ολυμπιακός Βόλου φάνηκε ν’ αντιδρά στη συνέχεια και στο 9’ ο Βερνάρδος ελίχθηκε και σούταρε από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα κόντραρε και δεν πήγε προς την εστία, ενώ το ίδιο έγινε και στο 10’ σε προσπάθεια πάλι του ίδιου παίκτη.

Εξι λεπτά αργότερα (16’) ο Ολυμπιακός Βόλου έφτασε κοντά στο γκολ, με το σουτ του Κουντουριώτη με το που πάτησε περιοχή να πηγαίνει λίγο πάνω από την εστία, με τον Χατζή να έχει δημιουργήσει τη φάση με συρτή σέντρα από τα δεξιά.

Στο 19’ ο Στάμου ανάμεσα από πέναλτι και μικρή περιοχή έκανε την προβολή μετά το κόρνερ του Κόλα, αλλά μαρκαρίστηκε πολύ στενά και δεν κατάφερε κάτι, ενώ 21’ ο Γραικός παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ τοποθετημένος στο δεύτερο δοκάρι μετά το φάουλ του Αμπούντ από τη δεξιά πλευρά, με την μπάλα να φεύγει κόρνερ.

Στο 22ο λεπτό οι γηπεδούχοι έφυγαν ταχύτατα στην κόντρα με τον Γκαργκαλατζίδη να βγάζει κάθετα για τον Βερνάρδο κι αυτός μπήκε στην περιοχή, αλλά απέναντι από τον Θεοδωρόπουλο και πιεζόμενος έκανε ένα χλιαρό σουτ, που πήγε στην αγκαλιά του πορτιέρε των φιλοξενούμενων, σε μία σημαντική στιγμή για τους ερυθρολεύκους στο παιχνίδι.

Στο 24’ ήταν η σειρά της ΑΕΛ να φανεί απειλητική με τον Ακούνια, ο οποίος με σουτ εκτός περιοχής ανάγκασε τον Ξενοδόχοβ σε δύσκολη επέμβαση στα αριστερά της εστίας του.

Ακολούθως και στο 36’ ο Κόλα εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα πήρε ύψος μετά την παρέμβαση του Γκαργκαλατζίδη με το κεφάλι και στο κατέβασμα, τη στιγμή που ο Θεοδωρόπουλος έλεγχε, ακούμπησε στο πάνω μέρος της οριζόντιας δοκού και έφυγε άουτ, ενώ στο 43’ με τον Ξενοδόχοβ να μην μπορεί να φτάσει στην μπάλα, που πήγαινε μετά το σουτ του Ογκμποε στην αριστερή του γωνία, ανέλαβε δράση ο σωστά τοποθετημένος ο Φιλίποβιτς, που απέκρουσε με το πόδι στη μικρή περιοχή.

Γρήγορη ισοφάριση στην επανάληψη

Ο Ολυμπιακός Βόλου μπήκε επιθετικά στο δεύτερο μέρος και στο 47’ έφτασε στην ισοφάριση. Ο Κόλα εκτέλεσε χαμηλά ένα φάουλ από τα αριστερά και στο ύψος της μικρής περιοχής με αριστερό πλασέ ο Στάμου έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία και σημείωσε το 1-1, με τους παίκτες να κάνουν τη … συνήθη διαδρομή προς το μέρος που βρίσκονται οι οργανωμένοι, για να πανηγυρίσουν μαζί.

Με την ορμή του γκολ ο Ολυμπιακός Βόλου έφτασε σε μία νέα τελική προσπάθεια στο 49’, όμως το σουτ του Βερνάρδου ήταν άστοχο και δεν απείλησε, για να καταγραφεί στο 55’ το γυριστό σουτ του Ογκμποε πάνω σε σώματα.

Στο 58’ χρειάστηκε η φοβερή επέμβαση του Ξενοδόχοβ κάτω από το αριστερό του παραθυράκι, για να απομακρύνει σε κόρνερ το ανάποδο ψαλίδι του προωθημένου Γκοτζαμανίδη, ενώ στην απέναντι εστία ο Θεοδωρόπουλος μπλόκαρε στο 62’ το σουτ του Χατζή, για να έρθει ένα λεπτό μετά το δεύτερο γκολ της ΑΕΛ.

Από γέμισμα, η μπάλα έπειτα και «σκάσιμο» στο έδαφος έφτασε στο Ογκμποε, που ενήργησε με οξυδέρκεια και «τσίμπησε» με το κεφάλι προ του εξερχόμενου Ξενοδόχοφ. Η μπάλα αργά και βασανιστικά πήγε προς την εστία και χωρίς να την προλάβει κανείς κατέληξε μ’ αυτή τη μακρινή κεφαλιά του Ελληνα φορ των φιλοξενούμενων στην αριστερή γωνία για το 1-2. Ηταν ένα «φθηνό» γκολ για τον Ολυμπιακό Βόλου, που ξαναβρέθηκε να κυνηγά το σκορ.

Στο 69’ ο Ακούνια έκανε το σουτ από θέση μέσα αριστερά και ο Ξενοδόχοβ μπλόκαρε σταθερά, ενώ ο Ογκμποε στο 84’ έφτασε πολύ κοντά στο 1-3, με την μπάλα στο αριστερό σουτ που επιχείρησε να φεύγει λίγο άουτ.

Ο Ολυμπιακός Βόλου, που δεν κατάφερε να αντιδράσει, δίνοντας από το 60’ και μετά την εικόνα ότι δεν είχε τις ανάλογες δυνάμεις, αποδέχθηκε τη μοίρα του και υπέστη την 3η του ήττα εντός έδρας και 6η συνολικά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.-ΑΕΛ 1-2

Γήπεδο Νεάπολης

Super League 2-15η αγωνιστική

Σκόρερ: 47’ Στάμου-6’, 63’ Ογκμποε

Διαιτητής: Τσαμούρης (Πειραιά)

Βοηθοί: Κορώνας (Πειραιά), Χρηστάκος (Πειραιά)

4ος: Πουλόπουλος (Πειραιά)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Βούζας): Ξενοδόχοφ, Γραικός, Σκοπελίτης, Φιλίποβιτς, Στάμου, Κόλα (86’ Μαρκοπουλιώτης), Ντιαμπί (64’ Κατσούκης), Χατζής, Κουντουριώτης, Βερνάρδος (74’ Νάνι), Γκαργκαλατζίδης (74’ Ασαμόα)

ΑΕΛ (Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Μπέρτος, Αμπούντ, Θεολόγου, Γκοτζαμανίδης, Γαρουφαλιάς (53’ Θ. Παπαγεωργίου), Κ. Παπαγεωργίου (53’ Γιάκος), Γλυνός (73’ Μαυριάς), Ογκμποε, Κολομπίνο (53’ Ραμίρεζ), Ακούνια (85’ Μιλτιάδης)

«Δεν αρμόζουν

στο επίπεδό μας

τα λάθη που κάναμε»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Βασίλης Βούζας, στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι μεταξύ άλλων τόνισε: «Το παιχνίδι κρίθηκε από δύο λάθη που έγιναν και τα οποία δεν αρμόζουν στην ποιότητα και το επίπεδο της ομάδας μας. Θεωρώ ότι αδικήσαμε τον εαυτό μας, αλλά πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας και να παρουσιαστούμε στο επόμενο παιχνίδι περισσότερο ανταγωνιστικοί.

Είχαμε μεγάλη αποχή, είχαμε παίκτες με covid και παίκτες που ενσωματώνονται κάθε μέρα και δεν έχουν προσαρμοστεί. Παρόλ’ αυτά είδαμε και κάποια θετικά στοιχεία στην ομάδα και απομένει να δουλέψουμε πάνω στα λάθη μας, ώστε να πετύχουμε νίκες και ν’ αλλάξει η ψυχολογία.

Δυστυχώς, τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα και δεν έχουμε χρόνο να δουλέψουμε σε θέματα τακτικής. Θεωρώ όμως ότι ο Ολυμπιακός Βόλου έχει το απαραίτητο υλικό και το μέταλλο, για να βγει από τη δύσκολη θέση. Το δεύτερο γκολ που δεχθήκαμε, επηρέασε πολύ την ψυχολογία και δεν είχαμε και τις λύσεις. Είδαμε όμως θετικά στοιχεία και είμαστε ευχαριστημένοι. Περιμένουμε κι άλλους ποδοσφαιριστές και θα παρουσιαστεί η ομάδα κατά πολύ βελτιωμένη».

«Αστεία τα γκολ που δεχθήκαμε»

Από τη μεριά του ο Χρήστος Κουντουριώτης, που εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν αξίζαμε να χάσουμε. Κάναμε καλή εμφάνιση, αν αναλογιστούμε ότι είχαμε να παίξουμε ένα μήνα. «Φάγαμε» δύο γκολ αστεία από δικά μας λάθη άλλη μια φορά. Κρίμα, γιατί κάναμε καλή προσπάθεια. Πιέσαμε, δώσαμε το 100%, αλλά μας έλειπαν οι ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος. Εμένα με απογοητεύει πολύ το σημερινό αποτέλεσμα. Η Λάρισα δεν είχε κάτι παραπάνω από μας. Θεωρώ ότι θα έχουμε καλή πορεία στη συνέχεια».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου