ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ξανά στο γήπεδο για αγώνα μετά από 25 μέρες ο Ολυμπιακός Βόλου

ξανά-στο-γήπεδο-για-αγώνα-μετά-από-25-μέρ-192221

Επιτέλους ο Ολυμπιακός Βόλου επιστρέφει αύριο στο γήπεδο μετά από 25 μέρες για αγώνα και θέλει να συνδυάσει την επιστροφή στη δράση με την επιστροφή στις επιτυχίες, καθώς η τελευταία ήταν στις 19 του περασμένου Δεκέμβρη με το “διπλό” στην Καβάλα!

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Στην πρώτη αναμέτρηση του 2022 και στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Super League 2 ο Ολυμπιακός Βόλου θα αγωνιστεί αύριο (14:45) στο γήπεδο της Νεάπολης σε ένα ιδιαίτερο ματς με τη Λάρισα, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη θα έχει το τοπικό ντέρμπι με τη Νίκη στο Πανθεσσαλικό!

Μετά τα προβλήματα με τον κορονοϊό και τις κινήσεις ενίσχυσης ο Ολυμπιακός έχει πρώτα μπροστά του το Θεσσαλικό ντέρμπι με τη Λάρισα που δυστυχώς τυχαίνει σε μια χρονική στιγμή που υπάρχει μεγάλος περιορισμός για την παρουσία κόσμου στη Νεάπολη και οι λιγοστοί φίλαθλοι θα είναι στο γήπεδο… με λίστα και προτεραιότητα θα έχουν οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας!

Άλλες ιδιαιτερότητες του αυριανού ματς είναι ότι πρώτη φορά η Νεάπολη θα φιλοξενήσει ένα τέτοιο Θεσσαλικό ντέρμπι (ο Ολυμπιακός με την ΑΕΛ έχει παίξει γηπεδούχος εκτός του ΕΑΚ, στο Πανθεσσαλικό ακόμη και σε Λεωφόρο και στη Νέα Ιωνία), αλλά και το ότι οι «ερυθρόλευκοι» δίνουν το πρώτο παιχνίδι για το 2022 και η ΑΕΛ το 4ο. (Στα ματς της Β’ Εθνικής ο Ολυμπιακός ως γηπεδούχος με τη Λάρισα έχει 7 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες, ενώ η αυριανή αναμέτρηση Ολυμπιακού-ΑΕΛ θα είναι η 35η για πρωτάθλημα).

Το μεγάλο ερωτηματικό για τον Ολυμπιακό είναι η ετοιμότητα αφού το πρόβλημα με τον κορονοϊό έχει επηρεάσει αφενός τους παίκτες, αφετέρου όλοι μετρούν πολύ λίγες ομαδικές προπονήσεις.

Ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει στο γήπεδο για αγώνα μετά από 25 μέρες αφού είχε τρεις αναβολές αγώνων, ενώ η Λάρισα το διάστημα αυτό έδωσε τρεις αγώνες κερδίζοντας 0-1 στην Αριδαία, 1-0 Νίκη στο Αλκαζάρ και την Τετάρτη είχε ένα 0-0 με τον Θεσπρωτό στην Ηγουμενίτσα. Οι «βυσσινί» μάλιστα έχουν ένα σερί 10 αγώνων χωρίς ήττα με πέντε νίκες και πέντε ισοπαλίες.

Ο Βασίλης Βούζας που κι αυτός αύριο κάνει ντεμπούτο στον πάγκο του Ολυμπιακού σήμερα θα ξέρει σε ποιους παίκτες μπορεί να υπολογίζει για το αυριανό πρώτο και πολύ δύσκολο παιχνίδι κι ενώ σε διάστημα ενός μήνα η ομάδα θα κληθεί να δώσει εννέα παιχνίδια καθώς θα έχει και τα τρία εξ αναβολής.

Αγωνιστικά η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός με τρεις αναβολές αγώνων έχει μείνει στα χαμηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα με 9 βαθμούς σε 10 ματς (2-3-5) και το μόνο θετικό όταν δεν έπαιζε είναι ότι δεν υπάρχουν ομάδες που έκαναν διαφορές και τώρα μπαίνοντας σε αγωνιστικούς ρυθμούς θέλει και μπορεί να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη.

Από τα ματς που έχουν αναβληθεί, από τη Super League 2 ορίστηκε μόνο το ντέρμπι με τη Νίκη για την 11η αγωνιστική (θα διεξαχθεί την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου στις 15:00 στο Πανθεσσαλικό) κι ενώ για τη 16η αγωνιστική την άλλη Κυριακή θα αγωνιστεί στη Λάρισα με τον Απόλλωνα, ο Ολυμπιακός θα περιμένει ορισμούς και για τους αγώνες με ΠΑΟΚ Β’(13η) και Τρίκαλα (14η).

Από τους νεοαποκτηθέντες του Ολυμπιακού για το αυριανό ματς μπορεί να υπολογίζονται ο Γκαργκαλατζίδης, ο Άγγλος Ασαμόα και ο Πορτογάλος Νάνι που εκδόθηκαν τα δελτία τους, ενώ ο Αζέρος αριστερός μπακ Μανάφοφ είναι από χθες στον Βόλο και η Βολιώτικη ΠΑΕ περιμένει έκτος από τον Βολιβιανό Λίμπεργκ Γκουτιέρες και τον Γάλλο Αλέξις Ντος Σάντος…και χθες έφτασε Ελλάδα και ο Ισπανός -με καταγωγή από τη Βενεζουέλα- Σες Κότος με τον Ολυμπιακό να ανακοινώνει και αυτή την συμφωνία.

Η ανακοίνωση για Κότος

Σε ανακοίνωσή της η ερυθρόλευκη ΠΑΕ τονίζει: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανακοινώνει τη συμφωνία με τον Ισπανό μέσο Σέζαρ Αλεχάντρο Ροντρίγκες Κότος. Γεννήθηκε στις 7/3/2000 κι έχει καταγωγή από τη Βενεζουέλα.

Ο Κότος αφίχθηκε στην Ελλάδα για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό Βόλου. Αποτελεί προϊόν της Ακαδημίας της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, την περίοδο 2019-20 είχε δοθεί ως δανεικός στην ισπανική Poiosaco και την επόμενη χρονιά (2020-21) στην Ourense CF.

Ο Σέζαρ Κότος εφόσον περάσει με επιτυχία τις εργομετρικές εξετάσεις στη συνέχεια θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό Βόλου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου