ΤΟΠΙΚΟ

Κόκκας: «Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα»

κόκκας-δεν-έχουμε-να-χωρίσουμε-τίποτ-192597

Στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ εξέφρασε την άποψή του για το σημερινό ντέρμπι της Α’ Τοπικής και ο Βαλάντης Κόκκας της Αγίας Αννας, που μετά από μυϊκό τραυματισμό στους κοιλιακούς προσαγωγούς στην αρχή του πρωταθλήματος, αρχίζει και βρίσκει τα πατήματά του και θέλει και πάλι να δείξει τον καλό του εαυτό, όπως τον γνωρίσαμε από τη μακρόχρονη θητεία του στη Γ’ Εθνική.

Συγκεκριμένα ο 30χρονος υψηλόσωμος στόπερ αναφέρει: «Πρώτα απ’ όλα είμαστε σε καλή κατάσταση. Κάναμε το πρώτο νικηφόρο αποτέλεσμα για το 2022 και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι. Αν όλα πάνε, όπως πρέπει, θα είμαστε πολύ καλά στο θέμα της πρωτιάς και στο πλεονέκτημα των βαθμών ενόψει πλέι οφ. Η εικόνα των δύο ομάδων θα δείξει ποιος είναι το φαβορί. Σεβόμαστε απεριόριστα τον κάθε αντίπαλο, αλλά θεωρώ ότι αυτή η ομάδα φτιάχτηκε από το καλοκαίρι, για να πηγαίνει σε κάθε ματς και να το κερδίζει. Ο στόχος που έχει τεθεί είναι να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, να νικάμε και να προχωράμε».

Για την ένταση που δημιουργήθηκε στο ματς του πρώτου γύρου και αν σήμερα πρέπει να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις: «Είναι ένα ντέρμπι μεταξύ μιας ομάδας που είναι πρωτοπόρος και μεταξύ μιας άλλης που στοχεύει στην είσοδο στα πλέι οφ. Από κει και πέρα δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα και είναι ένα καθαρά ποδοσφαιρικό παιχνίδι.

Η όποια αντιπαράθεση υπάρχει, είναι, όπως θεωρώ, μεταξύ των διοικήσεων των δύο ομάδων. Μεταξύ των ποδοσφαιριστών δεν υπάρχει κάποια έχθρα. Είναι ένα ντέρμπι της πόλης. Τίποτα παραπάνω και τίποτα παρακάτω.

Με τα παιδιά του Σαρακηνού είμαστε φίλοι εκτός γηπέδου και θα είμαστε αντίπαλοι μόνο για 90 λεπτά. Σίγουρα όμως, επειδή είναι ένα παιχνίδι με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον και από τους μεν και από τους δε, θα γίνει ένας δυνατός αγώνας. Εύχομαι να παιχτεί μέσα σε αθλητικά πλαίσια».

Για το αν η ομάδα του έχει τον τίτλο του φαβορί: «Εμείς έχουμε θέσει ένα ξεκάθαρο στόχο από την αρχή. Θέλουμε να κερδίσουμε και πρέπει να κερδίσουμε, αρκεί να το αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο. Δεν χρειάζεται να βάζουμε παραπάνω πίεση στους εαυτούς μας. Ξέρουμε ποιοι είμαστε και τι πρέπει να κάνουμε».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου