ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Αυτοκτόνησε» ο Θησέας

αυτοκτόνησε-ο-θησέας-196407

Ποδοσφαιρική αυτοκτονία για τον Θησέα χθες στο γήπεδο της Αταλάντης, καθώς έχασε με 2-1 από την ομάδα της Φθιώτιδας, παρ’ ότι προηγήθηκε στο 65’, και της έδωσε το δικαίωμα να μπει στη μάχη της παραμονής, μειώνοντας τη διαφορά στους τέσσερις βαθμούς από τους Αγριώτες.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Το γκολ του Βαρουξάκη στο 65’ για τους φιλοξενούμενους απαντήθηκε δύο φορές από Ντάμπο και Πατσαρούχα στο 82’ και το 86’, με τον Θησέα να παρουσιάζεται μετά το προβάδισμά του κακός και με πολλά λάθη, τα οποία και πλήρωσε με την τέταρτη ήττα του. Πλέον οι «πράσινοι» βρίσκονται έστω και στην ισοβαθμία κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού και στην 8η θέση.

Η ομάδα του Στέφανου Ξηροφώτου παρατάχθηκε με τον Κουτσιρίμπα κάτω από τα δοκάρια, τη στιγμή που στην άμυνα ήταν στα πλάγια οι Δημουλάς (δεξιά) και Κουκουτής (αριστερά) και στο κέντρο αυτής οι Γκάγκας και Σπαθής. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής τοποθετήθηκαν οι Αλεξίου, Χατζησταμάτης και Κοτζαθανάσης (σ.σ. ήταν το αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του, αφού εγκαθίσταται πλέον στη Αθήνα για προσωπικούς λόγους), ενώ στα άκρα άλλαζαν πλευρές οι Τσιανάκας και Καρατσόλης, βοηθώντας τον φορ Βαρουξάκη.

Έπειτα από το «άσφαιρο» πρώτο μέρος και για τις δύο ομάδες, στο 55’ ο Κοτζαθανάσης έχασε μεγάλη ευκαιρία σε κενή εστία μετά την τροφοδότηση του Καρατσόλη, αλλά στο 65’ ήρθε τελικά το 0-1 με εύστοχη κεφαλιά του Βαρουξάκη σε εκτέλεση κόρνερ του Σπαθή.

Κι ενώ θα περίμενε κανείς ο Θησέας να ελέγξει τον αγώνα, η απόδοσή του έπεσε και επέτρεψε στους γηπεδούχους να φτάσουν στην ανατροπή.

Αρχικά στο 82’ ο Ντάμπος εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα προσέκρουσε στο τείχος και πήγε πάλι στον ίδιο παίκτη, που έπιασε ένα φοβερό σουτ, το οποίο κατέληξε στο παραθυράκι για το 1-1.

Σαν να μην έφτανε αυτό σε κόντρα επίθεση στο 86’ η Αταλάντη έφτασε και στο νικητήριο γκολ, με τον Ντάμπο να γίνεται δημιουργός αυτή τη φορά και τον Πατσαρούχα να εκτελεί σωστά, χαρίζοντας το τρίποντο στην ομάδα του. Μάλιστα, η ήττα δεν ήταν το μοναδικό αρνητικό χθες για τον Θησέα, καθώς δέχθηκαν την τέταρτη κίτρινη οι Σπαθής, Χατζησταμάτης και δεν θα αγωνιστούν την προσεχή Κυριακή στην έναρξη του δεύτερου γύρου στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου, αλλά τουλάχιστον επιστρέφει ο Ιακωβίδης, που εξέτισε χθες.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην ενδεκάδα της Αταλάντης βρέθηκε ο γεννημένος το 2006 Τσάτσος.

ΑΤΑΛΑΝΤΗ (Ασημάκης): Ανδρούτσος, Κουδουνάς (82’ Τσανούλας), Σακκάς, Σαλιάι Μαρκάκης, Γκούρλας, Τζιβελέκης (63’ Μπαρτζαλιάνος), Τσάτσος, Δουβάρας, Ντάμπος, Πατσαρούχας

ΘΗΣΕΑΣ (Ξηροφώτος): Κουτσιρίμπας, Δημουλάς, Γκάγκας, Σπαθής, Κουκουτής (85’ Κατσιγιάννης), Αλεξίου, Χατζησταμάτης, Κοτζαθανάσης (85’ Φουρκιώτης), Καρατσόλης (70’ Λίτσος), Τσιανάκας, Βαρουξάκης

Αποτελέσματα

(10η εξ αναβολής)

ΑΟ Υπάτου-Νέα Αρτάκη 1-1
(68’ Ποτουρίδης- 34’ Μεγάλος)
Εθνικός ΝΚ-Φήκη 3-0
(25’ Καρτσαμπάς, 65’, 72’ Νομικός)
Αμβρυσσέας-Ηρακλής Λ. 1-2
(76’ Γεωργουσόπουλος- 45’ Αλεξίου, 81’ Κακαβίτσης)
Δήμητρα-Ελασσόνα 0-1
(22’ πέν. Γκουντρουμπής)
Αταλάντη-Θησέας 2-1
(76’ Ντάμπος, 82’ Πατσαρούχας – 65’ Βαρουξάκης)
Αετός Μακρ.-Ατρόμητος Παλ. 0-3 α.α.

Επόμενη (12η)
Ηρακλής Λ.-Νέα Αρτάκη
ΠΟ Φήκης-Ελασσόνα
ΑΟ Υπάτου-Ατρόμητος Παλ.
Εθνικός ΝΚ-Θησέας Αγριάς
Αμβρυσσέας-Αταλάντη
Δήμητρα-Αετός Μακρ. 3-0 ά.α.

Βαθμολογία
1. ΑΟ Υπάτου 24
2. Ηρακλής Λάρισας 24
3. ΠΟ Ελασσόνας 20
4. Δήμητρα Ευξεινούπολης 18
5. Νέα Αρτάκη 18
6. Εθνικός Νέου Κεραμιδίου 16
7. Αμβρυσσέας Διστόμου 13
8. Θησέας Αγριάς 13

9. ΠΟ Φήκης 13
10. Ατρόμητος Παλαμά 11
11. Αταλάντη 9
12. Αετός Μακρυχωρίου 1

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου