ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Χ»αρακίρι στην Αριδαία για τη Νίκη

χαρακίρι-στην-αριδαία-για-τη-νίκη-196694

Την τρίτη εκτός έδρας ισοπαλία, με το ίδιο αποτέλεσμα (0-0), είχε χθες κόντρα στον Αλμωπό Αριδαίας εκτός έδρας η Νίκη Βόλου, η οποία σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 9η αγωνιστική του Βορείου Ομίλου της Super League 2 συνέχισε να προβληματίζει.

Ρεπορτάζ:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Το χθεσινό 0-0 ήταν το τρίτο μακριά από τον Βόλο για την ομάδα της Νίκης, μετά την πρεμιέρα με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη και το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πόντου.

Κοινός παρονομαστής η δυστοκία των κυανόλευκων, οι οποίοι μετά τα τρία τέρματα που πέτυχαν απέναντι στον ΑΟ Τρίκαλα πριν από μία εβδομάδα, έμειναν και πάλι στο μηδέν, όπως έκαναν και στο παιχνίδι με την ΑΕΛ.

Η Νίκη είχε ευκαιρίες και πάλι, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει ξανά, σε ένα παιχνίδι που ήθελε όσο τίποτα, όμως επέστρεψε με το μικρότερο δυνατό κέρδος και τον έναν βαθμό, φθάνοντας αισίως τους 16.

Το χθεσινό ήταν το 6ο παιχνίδι από τα 11 συνολικά του φετινού πρωταθλήματος, που η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη μένει στο μηδέν επιθετικά.

Πώς ξεκίνησε

Με το πρόβλημα στο σκοράρισμα να παραμένει, η Νίκη Βόλου παρατάχθηκε σε σχήμα 3-5-2, με τον Τζιώρα να παίρνει φανέλα βασικού και να παίζει ως δίδυμο στην επίθεση μαζί με τον Ροχάνο. Στις υπόλοιπες θέσεις και κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μπάγιτς και στην τριάδα της άμυνας επέστρεψε ως βασικός και ο Γρομητσάρης, μαζί με τους Αλιατίδη (αριστερά) και Ανδρέου (δεξιά).

Στη μεσαία γραμμή Κυριακίδης και Τσουκαλάς ήταν τα αμυντικά χαφ, με τον Γκαρσία να έχει ελεύθερο ρόλο μπροστά τους, ενώ στα άκρα χρησιμοποιήθηκαν εκ νέου οι Κάσσος (δεξιά) και Πάνος (αριστερά).

Για τους γηπεδούχους του Γιώργου Τυριακίδη, τερματοφύλακας ήταν ο Παϊτέρης και σε σχήμα 4-3-3 την τετράδα της άμυνας αποτελούσαν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι: Γιαλαμούδης, Σέχου, Σουλιώτης, Πρίκας. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Κέρθι – Ασλαμπάλογλου, ρόλο επιτελικού μέσου είχε ο Κολλαράς και στην τριάδα της επίθεσης βρίσκονταν οι Μπακουτσής (αριστερά), Γιουκούδης (δεξιά) και Ρόβας (κορυφή).

Το πρώτο μέρος

Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που είχαν την πρώτη υποψία ευκαιρίας στο παιχνίδι, όταν στο 3ο λεπτό και από σέντρα του Γιαλαμούδη από τα δεξιά ο Γιουκούδης πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά μέτρα πάνω από την εστία του Μπάγιτς.

Η Νίκη θα μπορούσε να έχει πάρει κεφάλι στο σκορ με μια κλασική ευκαιρία στο 7ο λεπτό, όταν ο Γκαρσία ξεκίνησε ατομική ενέργεια από τα δεξιά κι αφού πέρασε τρεις ποδοσφαιριστές, σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι όπου ο Πάνος πήρε την κεφαλιά, ωστόσο η μπάλα σταμάτησε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Από κει και μετά το… παιχνίδι δεν είχε κάτι ιδιαίτερο να επιδείξει, με τις μονομαχίες στη μεσαία γραμμή να θυσιάζουν το θέαμα, για να φθάσουμε στο 27ο λεπτό, όταν ο Πρίκας πήρε την μπάλα από τα αριστερά από τον Ρόβα και πάτησε στην περιοχή της Νίκης για να σουτάρει, χωρίς όμως να ανησυχήσει τον Μπάγιτς, που είδε την μπάλα να περνά πολύ πάνω από την εστία του.

Δύο λεπτά μετά και στο 29ο λεπτό, η Νίκη είχε τη δεύτερη ευκαιρία της στο παιχνίδι, εκ νέου με τον Πάνο, ο οποίος πήρε την κεφαλιά, αυτή τη φορά έπειτα από σέντρα του Κυριακίδη, δίχως όμως πάλι να βρει δίχτυα.

Σουτ του Κέρθι στο 31’ από θέση βολής, κόντραρε στον Πάνο, γλιτώνοντας τους κυανόλευκους, οι οποίοι είδαν τον Τζιώρα να ξεμαρκάρεται ωραία και να πατά στην περιοχή στο 36’, με την τελική προσπάθεια όμως να απογοητεύει και πάλι και την μπάλα να περνά άουτ.

Ο Κάσσος είχε διπλή ευκαιρία λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 45λεπτου, όταν αρχικά πήρε την κεφαλιά που κόντραρε στην πλάτη του Κολαρά κι αφού η μπάλα του στρώθηκε και πάλι στα πόδια έκανε το άστοχο σουτ. Στο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αλμωπός παραλίγο να έχει την τύχη της ΑΕΛ, που σκόραρε απέναντι στη Νίκη, όταν από λάθος του Ροχάνο, ο Γιαλαμούδης έκλεψε την μπάλα και σέντραρε για το κεφάλι του Ρόβα, που απέτυχε να νικήσει τον Μπάγιτς κι έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς γκολ.

Το δεύτερο μέρος

Η έναρξη του δευτέρου μέρους είχε τη Νίκη να προσπαθεί για το γκολ, αλλά και πάλι αυτό δεν ήρθε.

Από ενέργεια του Ροχάνο και σέντρα προς τον Τζιώρα, την μπάλα απομάκρυνε σωτήρια ο Σέχου στο 47’, σε μια φάση που παραλίγο να έρθει το αυτογκόλ από κόντρα στον Κολλαρά, ενώ για τους γηπεδούχους κεφαλιά του Ρόβα πέρασε άουτ στο 53’.

Ο Ροχάνο απώλεσε άλλη μία σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν δεν μπόρεσε από το ύψος της μικρής περιοχής να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, μετά από γύρισμα του Κάσσου στο 59’, για να ακολουθήσει φάουλ του Γκαρσία δύο λεπτά αργότερα, που έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Παϊτέρη.

Στο 65’ τη θέση του Ροχάνο πήρε ο Βασιλείου, όμως τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν για τους κυανόλευκους, που είδαν εκτέλεση φάουλ του Κυριακίδη να βρίσκει στα σώματα, ενώ από το 77’ και μετά η Νίκη έπαιζε χωρίς «καθαρό« φορ, με τον Τζιώρα να αποχωρεί με τη σειρά του δίνοντας τη θέση του στον Μέτσε, με τον Κάσσο να χρησιμοποιείται στην κορυφή της επίθεσης.

Δύο λεπτά νωρίτερα και από εκτέλεση κόρνερ του Βασιλείου ο Κυριακίδης σούταρε ψηλά άουτ, ενώ το τελευταίο σουτ πριν τη συμπλήρωση του 90λέπτου, ήρθε από τους γηπεδούχους, με τον Ρόβα να σουτάρει στο 85ο λεπτό, στέλνοντας την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο φινάλε του παιχνιδιού σημειώθηκε μία φάση για Όσκαρ, όταν ο διαιτητής Τσοπουλίδης ανακάλυψε επιθετικό φάουλ στο ελεύθερο του Μπάγιτς στο 95ο λεπτό. Συγκεκριμένα ο Σέρβος τερματοφύλακας έκανε το βολέ για να «γεμίσει» στην αντίπαλη περιοχή, εκεί ο Τριανταφυλλάκης βρέθηκε στο έδαφος από την επαφή που είχε με το πόδι του Μπάγιτς, ο οποίος αντί να κερδίσει το φάουλ, δέχθηκε και κίτρινη κάρτα.

Η μπάλα στήθηκε στη γραμμή της μεγάλης περιοχής, όπου ο Ρόβας εκτέλεσε το φάουλ με τον Μπάγιτς να σώζει την εστία της ομάδας του και να κρατά… τον βαθμό της ισοπαλίας.

ΑΛΜΩΠΟΣ-ΝΙΚΗ 0-0

Δημοτικό γήπεδο Αριδαίας

Εξ αναβολής – 9η αγωνιστική

Διαιτητής: Τσοπουλίδης (Ξάνθη)

Βοηθοί: Ζήρδας (Δράμας), Μαλανδρής (Χαλκιδικής)

4ος: Αναστασόπουλος (Χαλκιδικής)

Κίτρινες: 14’ Κέρθι, 48’ Ρόβας, 64’ Κολλαράς, 86’ Πάνος, 96’ Μπάγιτς, 97’ Κυριακίδης

ΑΛΜΩΠΟΣ: (Τυριακίδης) Παϊτέρης, Σουλιώτης, Γιαλαμούδης, Κολλαράς, Σέχου, Ασλαμπάλογλου, Κέρθι (85’ Ζαχάρος), Μπακούτσης (66’ Τριανταφυλλάκης), Πρίκας (89’ Μαγγίζης), Γιουκούδης (89’ Πέττας), Ρόβας.

ΝΙΚΗ: (Βοσνιάδης) Μπάγιτς, Ανδρέου, Αλιατίδης, Γρομητσάρης, Πάνος, Κάσσος, Τσουκαλάς (77’ Παναγιωτίδης), Κυριακίδης, Γκαρσία, Ροχάνο (65’ Βασίλειου), Τζιώρας (77’ Μέτσε).

Αποτελέσματα εξ αναβολής αναμετρήσεων:

9η αγωνιστική

Αλμωπός-Νίκη Βόλου 0-0

11η αγωνιστική

Απόλλων Πόντου-Ηρακλής 1-1

Πιερικός-Ολυμπιακός Β’ 1-2

Θεσπρωτός-ΑΕΛ 0-0

Επόμενη (15η)

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

Σάββατο 22/1

14:45 Αλμωπός-Ολυμπιακός Β’

14:45 Νίκη Β.-Απόλλων Λ.

14:45 ΠΑΟΚ Β’-Τρίκαλα

17:00 Ξάνθη-Βέροια-ΕΡΤ3

Κυριακή 23/1

14:45 Πιερικός-Απόλλων Πόντου

14:45 Θεσπρωτός-Π.Ο.Τ. Ηρακλής

14:45 Καβάλα-Πανσερραϊκός

14:45 Ολυμπιακός Β.-ΑΕΛ

Ρεπό: Αναγέννηση Καρδίτσας

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Θ. Ομάδα Αγ. Β.

  1. Βέροια 11 24
  2. ΑΕΛ 12 23
  3. Ξάνθη 9 22
  4. Αναγ. Καρδίτσας 9 19
  5. Θεσπρωτός 12 18
  6. Ολυμπιακός Β’ 12 18
  7. Νίκη Βόλου 11 16
  8. Αλμωπός Αριδαίας 11 15
  9. Τρίκαλα 11 13
  10. Ηρακλής 10 13
  11. Απόλλων Πόντου 11 12
  12. Πανσερραϊκός 10 10
  13. Πιερικός 12 10
  14. ΠΑΟΚ Β’ 9 10
  15. Ολυμπιακός Βόλου 10 9
  16. Απόλλων Λάρισας 11 5
  17. Καβάλα 9 2

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου