ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ηττα για τη Δήμητρα με 0-1 από την Ελασσόνα

ηττα-για-τη-δήμητρα-με-0-1-από-την-ελασσόν-197383

Τη δεύτερη ήττα στην έδρα της και την πρώτη στο στάδιο Αλμυρού, καθώς είχε χάσει από τον ΑΟ Υπάτου στην Ευξεινούπολη, γνώρισε η Δήμητρα από την Ελασσόνα με σκορ 0-1 στο πλαίσιο της εξ αναβολής 10ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, που έγινε χθες Τετάρτη. Το μοναδικό τέρμα σημείωσε με πέναλτι στο 22’ ο Γκουντρουμπής.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Η Δήμητρα, που έπαιξε με παίκτη παραπάνω από το 53’ λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Καραμούλα, δεν κατάφερε να φτάσει σε μεγάλες φάσεις με αριθμητικό πλεονέκτημα και έχασε το ματς, έχοντας δύο πολύ μεγάλες στιγμές προηγουμένως με κεφαλιές του Αναστασίου στο 44’ και στο 51’.

Η διάταξη των δύο ομάδων

Η Δήμητρα είχε τον Σταυράκη κάτω από δοκάρια, ενώ οι Λάμπος, Φαράντος τοποθετήθηκαν στα πλάγια της άμυνας (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα) και οι Μπιρμπίλης, Γαλανόπουλος στο κέντρο αυτής. Θωμαΐδης και Πεπκολάι ήταν οι αμυντικοί χαφ, ο Βουρδάκης (αριστερά) και Διαμαντόπουλος (δεξιά) με ανάποδο πόδι βρίσκονταν στις πτέρυγες της μεσοεπιθετικής γραμμής, ενώ ο Αναστασίου έπαιζε πίσω από τον κλασικό προωθημένο Σιόβα.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Φαράντος και ο Θωμαΐδης άφησαν τις θέσεις τους στους Καμπέρη και Καρρά, που έπαιξαν και οι δύο στον άξονα της μεσαίας γραμμής πίσω από τον Αναστασίου, ο Πεπκολάι τραβήχτηκε στα δεξιά της μεσαίας γραμμής και ο Διαμαντόπουλος συνέχισε ως αριστερό μπακ.

Ωστόσο, στο 60’ ο Διαμαντόπουλος ξαναπήγε στα δεξιά του κέντρου, ο Καρράς οπισθοχώρησε στη θέση του δεξιού μπακ, ο Λάμπος μετατέθηκε στην απέναντι πλευρά και ο Πεπκολάι αγωνίστηκε και πάλι πιο κεντρικά.

Η Ελασσόνα είχε στο τέρμα τον Γκουντζουρέλα και από κει και πέρα στην άμυνα με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά ήταν οι Κακάμης, Φουρκιώτης, Περτζιόνι και Καραμούλας. Στο κέντρο Κοντοθανάσης και Καραλούλης είχαν κυρίως ανασταλτικό ρόλο, ο Καραγκούνης επιχειρούσε από τα δεξιά και ο Τόλιος από τα αριστερά, ενώ ο Ιγγλέζος κινούνταν πίσω από τον φορ Γκουντρουμπή.

Εμεινε πίσω στο σκορ η Δήμητρα

Η Δήμητρα ξεκίνησε εμφανώς πιο επιθετικά από την αντίπαλό της στο πρώτο μέρος, αλλά δέχθηκε γκολ πρώτη και βρέθηκε να κυνηγά το σκορ. Αρχικά, στο 6’ σε εκτέλεση φάουλ, η μπάλα έφτασε στην περιοχή στον αφύλακτο Γαλανόπουλο, αλλά αυτός δεν είχε τόσο καλή τοποθέτηση σώματος και έκανε ένα μέτριο σουτ, που κόντραρε σε αντίπαλο και έφυγε κόρνερ.

Στο 13’ λίγο πάνω από τα δοκάρια πέρασε η μπάλα σε σουτ του Πεπκολάι, με το που πάτησε περιοχή, ενώ στο 18’ η Ελασσόνα, που μέχρι τότε είχε αμυντικό ρόλο, φάνηκε για πρώτη φορά επικίνδυνη. Ο Γκουντρουμπής άφησε προς τα πίσω στον Ιγγλέζο κι αυτός σούταρε εντός περιοχής, με την μπάλα να κοντράρει σε σώμα και να φεύγει κόρνερ, περνώντας κοντά από το αριστερό δοκάρι.

Στο 22’ όμως οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν. Από βαθιά μπαλιά του Περτζιόνι, ο Ιγγλέζος βγήκε στην πλάτη της άμυνας και μόνος με τον Σταυράκη πήγε να τον ντριμπλάρει, με τον τερματοφύλακα της Δήμητρας να τον ανατρέπει. Το πέναλτι δόθηκε από τον διαιτητή Τσιγαρίδα και μετέτρεψε σε γκολ ο Γκουντρουμπής, ο οποίος έστειλε την μπάλα χαμηλά στην αριστερή γωνία, εκεί που έπεσε και ο Σταυράκης, χωρίς να μπορέσει να σώσει την εστία του. Ετσι, έγινε το 0-1. Να σημειωθεί ότι ο Ιγγλέζος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του νεαρού Μπιρμπίλη, ο οποίος ήταν πιο κοντά στην μπάλα και θα μπορούσε άνετα να έχει καθαρίσει τη φάση έξω από την περιοχή, αλλά επέτρεψε στον αντίπαλό του να φτάσει πρώτος σ’ αυτήν και να βγει μόνος.

Στο 44’ η Δήμητρα έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση, αλλά ο Γκουτζουρέλας με εκπληκτική επέμβαση στο αριστερό παραθυράκι απέκρουσε σε κόρνερ την κεφαλιά του Αναστασίου μετά τη σέντρα του Λάμπου από τα δεξιά.

Στάθηκαν και πάλι άτυχοι οι γηπεδούχοι

Στο 47’ τη «σκαστή» κεφαλιά του Καρρά σε φάουλ του Διαμαντόπουλου μπλόκαρε ο Γκουντζουρέλας, ενώ στο 51’ νέα κεφαλιά του Αναστασίου στο πρώτο δοκάρι μετά το κόρνερ του Διαμαντόπουλου από τα δεξιά πήγε στο οριζόντιο δοκάρι, με τον έμπειρο επιθετικό να στέκεται για δεύτερη φορά άτυχος.

Στο 53’ υπήρξε μία ευνοϊκή εξέλιξη για τους γηπεδούχους, αφού ο Καραμούλας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα δικαίως μέσα σε λίγα λεπτά για δύο αντικανονικά μαρκαρίσματα (το δεύτερο ήταν σπρώξιμο στον Πεπκολάι από πίσω), ωστόσο με την Ελασσόνα να παίζει πλέον πολύ αμυντικά με παίκτη λιγότερο οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν παρά την πίεση να φτάσουν σε ευκαιρίες. Αντίθετα, στο 63’ έφυγε μόνος στα αριστερά της περιοχής ο Γκουντρουμπής, αλλά από δύσκολη γωνία έκανε μία σέντρα-σουτ πάνω από τα δοκάρια.

Στο 72’ ο Γκουτζουρέλας έχοντας έλεγχο της φάσης απέκρουσε με το ένα χέρι σε κόρνερ το απευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Πεπκολάι, ενώ οι φιλοξενούμενοι δημιουργώντας ένταση στους πάγκους και καθυστερώντας χαρακτηριστικά στις αλλαγές που έκαναν, κέρδιζαν συνεχώς χρόνο και δημιουργούσαν εκνευρισμό εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Τελικά οι Ελασσονίτες πήγαν το παιχνίδι εκεί που ήθελαν και έφτασαν στο πρώτο τους τρίποντο μακριά από την έδρα τους, χωρίς μέχρι το φινάλε να απειληθούν ιδιαίτερα.

ΔΗΜΗΤΡΑ (Αρσένος): Σταυράκης, Λάμπος, Φαράντος (46’ Καμπέρης), Μπιρμπίλης, Γαλανόπουλος, Θωμαΐδης (46’ Καρράς), Πεπκολάι, Βουρδάκης (77’ Μπέικος), Διαμαντόπουλος (77’ Μπουμπούκης), Αναστασίου, Σιόβας (67’ Μαυροζούμης)

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Μόρας): Γκουντζουρέλας, Κακάμης, Καραμούλας, Περτζιόνι, Φουρκιώτης, Κοντοθανάσης, Καραλούλης (67’ Μούλτσιας), Καραγκούνης (74’ Ματούλας), Τόλιος (60’ Γκαμπέτας), Ιγγλέζος (60’ Μπούσιας), Γκουντρουμπής (74’ Μουξιός)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου