ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ξεκινούν τα προημιτελικά του Κυπέλλου

ξεκινούν-τα-προημιτελικά-του-κυπέλλο-197938

Οι αγώνες για το Κύπελλο Ελλάδος επιστρέφουν σήμερα με τη διεξαγωγή της προημιτελικής φάσης, με το μεγάλο παιχνίδι να ξεκινά στις 19:00 στην Τούμπα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, ενώ ο Παναιτωλικός υποδέχεται τον Ολυμπιακό και ο Παναθηναϊκός την Αναγέννηση Καρδίτσας.

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Σε ρυθμούς Κυπέλου κινούνται ΠΑΟΚ και ΑΕΚ με τις δύο ομάδες να συναντώνται στην Τούμπα στις 19:00.

Στην ΑΕΚ εντοπίστηκε δεύτερο κρούσμα κορονοϊού πριν από το σημερινό ματς και πέραν των δύο κρουσμάτων, ενώ εκτός έμεινε ο Νόρντιν Άμραμπατ λόγω κάκωσης στην κνήμη και ο Γέβγεν Σάκχοφ με πρόβλημα στη γάμπα.

Επίσης για διάφορους λόγους στην αποστολή δεν μετέχουν οι Στάνκοβιτς, Βράνιες, Τάνκοβιτς, Αραούχο. Έτσι, ο Αργύρης Γιαννίκης κάλεσε 21 άτομα, μεταξύ των οποίων τρεις τερματοφύλακες, αλλά και τον πρώτο σκόρερ της Β’ ομάδας, Χρήστο Γιούση. Η αποστολή: Τσιντώτας, Χατζηεμμανουήλ, Θεοχάρης, Μοχαμάντι, Σβάρνας, Ρότα, Μισελέν, Μήτογλου, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Μιτάι, Σιμάνσκι, Λε Ταλέκ, Σιμόες, Μάνταλος, Γέβτιτς, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ, Τσούμπερ, Κοσίδης, Γιούσης.

Τσόλακ, Ελ Καντουρί και Ολιβέιρα είναι εκτός για τον ΠΑΟΚ.

Εν τω μεταξύ απρόοπτο προέκυψε εν όψει του ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ στην Τούμπα για τον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς ο διαιτητής που είχε οριστεί, ο Αντρέας Έκμπεργκ, εντοπίστηκε θετικός στον κορονοϊό.

Όπως ήταν φυσικό επόμενο, η ΚΕΔ προχώρησε στην αντικατάσταση του Σουηδού ρέφερι και η νέα επιλογή της Επιτροπής Διαιτησίας είναι ο Ούγγρος Ίστβαν Βαντ.

Ο εν λόγω διαιτητής έχει ξαναβρεθεί στη χώρα μας για να σφυρίξει μία αναμέτρηση του πρωταθλήματος, καθώς είχε κληθεί για το παιχνίδι Άρης-Παναθηναϊκός 0-0 (12/5/21) για play-offs, ενώ για πρώτη φορά θα βρεθεί στον δρόμο είτε του ΠΑΟΚ, είτε της ΑΕΚ.

Σημειώνεται ότι όλη η υπόλοιπη διαιτητική ομάδα μένει ως έχει και θα είναι κανονικά στην Τούμπα.

ΠΑΟ-Αναγέννηση

Ο Παναθηναϊκός έχει σαφές προβάδισμα απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας της Super League 2, με την πρώτη αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες να ξεκινά στις 17:00.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επέλεξε 24 ποδοσφαιριστές, με τον Τάσο Χατζηγιοβάνη να είναι εκτός, όπως συνέβη και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ενώ, αναμενόμενα παραμένει στα… πιτς ο Δημήτρης Κουρμπέλης. Επιστρέφει ο Σάντσες, ο οποίος εξέτισε την ποινή του. Βέλεθ, Παλάσιος και Αϊτόρ έκαναν χθες πρόγραμμα αποφόρτισης.

Αναλυτικά η αποστολή των πρασίνων: Διούδης, Μπρινιόλι, Χατζηγιαννάκης, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Αλεξανδρόπουλος, Ιωαννίδης, Μακέντα, Καρλίτος, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Λούντκβιστ, Ρουμπέν, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Ενγκμπακοτό, Σιδεράς, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Μαουρίσιο, Βιτάλ.

Παναιτωλικός-Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε χθες το μεσημέρι την προετοιμασία του για τον σημερινό αγώνα Κυπέλλου που θα ξεκινήσει στις 15:00 με τον Παναιτωλικό, που προέρχεται από ιστορική νίκη επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ο Πέδρο Μαρτίνς ανακοίνωσε εν συνεχεία την αποστολή, στην οποία συμπεριελήφθη για πρώτη φορά ο Μπαντιουγκού Φαντιγκά. Εκτός έμειναν οι Βατσλίκ, Μανωλάς, Εμβιλά, Ρέαμπτσουκ και Μαντί Καμαρά.

Στο Αγρίνιο για την πρώτη αναμέτρηση της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου ταξίδεψαν από τον Ολυμπιακό οι εξής ποδοσφαιριστές: Κρίστινσον, Τζολάκης, Καραργύρης, Ανδρούτσος, Λαλά, Μπα, Παπαδόπουλος, Μπαγκαλιάνης, Παπασταθόπουλος, Καρμπόβνικ, Κίτσος, Σουρλής, Μαυρουδής, Ξενιτίδης, Φαντιγκά, Λοβέρα, Λόπες, Βαλμπουενά, Βρουσάι, Ελ Αραμπί, Τικίνιο.

Αναλυτικά οι αγώνες και οι ορισμοί:

ΚΥΠΕΛΛΟ – Α’ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Σήμερα

15:00 Παναιτωλικός-Ολυμπιακός

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουτσιαύτης (Αρτας)

ΒΟΗΘΟΙ: Ψαρρής (Ζακύνθου), Σινιοράκης (Χανίων)

4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αγγελάκης (Μακεδονίας)

VAR: Κουμπαράκης (Κυκλάδων)

AVAR: Πετρόπουλος (Αρκαδίας)

17:00 Παναθηναϊκός-Αναγέννηση Καρδίτσας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπαπέτρου (Αθηνών)

ΒΟΗΘΟΙ: Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας), Δημητριάδης (Μακεδονίας)

4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καραντώνης (Ημαθίας)

VAR: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

AVAR: Πάτρας (Μακεδονίας)

19:00 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βαντ (Ουγγαρία)

ΒΟΗΘΟΙ: Τσουλούμ (Σουηδία), Κλίβερ (Σουηδία)

4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκάμαρης (Αθηνών)

VAR: Φερέιρα (Πορτογαλία)

AVAR: Μωυσιάδης (Ηπείρου)

Αύριο

21:30 Αρης-Λαμία

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Περράκης (Αθηνών)

ΒΟΗΘΟΙ: Μεϊντάνας (Αχαϊας), Σπυρόπουλος (Ανατ. Αττικής)

4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)

VAR: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

AVAR: Κουρομπύλια (Δυτ. Αττικής).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου