ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βαλίτσες για Πεκίνο ετοιμάζει η Βολιώτισσα σκιέρ Μαρία Ελένη Τσιόβολου

βαλίτσες-για-πεκίνο-ετοιμάζει-η-βολιώ-198068

Η αντίστροφη μέτρηση για την κορυφαία χειμερινή διοργάνωση του πλανήτη τους Ολυμπιακούς Αγώνες ξεκίνησε και αύριο θα ανακοινωθεί κι επίσημα η αποστολή της Ελλάδας για το Πεκίνο, όπου θα βρίσκεται και η 21χρονη Βολιώτισσα Μαρία-Ελένη Τσιόβολου, που τα τελευταία χρόνια είναι φοιτήτρια ιατρικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Οι προκρίσεις ολοκληρώθηκαν την περασμένη Δευτέρα και πλέον απομένει αύριο η ανακοίνωση των Ελλήνων αθλητών που θα λάβουν μέρος στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη στα Χειμερινά Αθλήματα, τους 24ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Πεκίνο 2022», οι οποίοι θα ξεκινήσουν στις 4 Φεβρουαρίου 2022 και θα ολοκληρωθούν στις 20 Φεβρουαρίου.

Η Ελλάδα θα δώσει το παρών για μια ακόμα φορά με την Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων (ΕΟΧΑ) να διεκδικεί την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αριθμητικά συμμετοχή χιονοδρόμων.

Στις γυναίκες, η Μαρία-Ελένη Τσιόβολου είναι η καλύτερη Ελληνίδα αθλήτρια, πλέον βρίσκεται στην Αυστρία όπου και συμμετέχει στην προλυμπιακή προετοιμασία και ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει την πρόκριση.

Ο ΕΟΣ Βόλου, ο σύλλογος στον οποίο ανήκει, θέλησε να συγχαρεί τη Μένια (Μαρία-Ελένη) και σε ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Μετά την πρόκριση της Τσιόβολου Μαρίας Ελένης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο ΕΟΣ Βόλου θέλει να εκφράσει τα θερμά συγχαρητήριά στην πρωταθλήτρια των αλπικών για τη μεγάλη επιτυχία της.

Την ολυμπιακή της προετοιμασία τελείωσε επιτυχώς η πρωταθλήτρια του αλπικού σκι και υγιής η Τσιόβολου Μαρία Ελένη στις 16/1.

Η Μένια τους τελευταίους δύο μήνες συμμετείχε σε 24 διεθνείς αγώνες στην κεντρική Ευρώπη, όπου και κατάφερε να βελτιώσει αισθητά τη διεθνή της βαθμολογία στα αγωνίσματα του Slalom 67,24 και Giant Slalom 95.63.

Οι αγώνες ήταν υψηλού επιπέδου και αρκετές φορές βρέθηκε στο Top 10.

Αξιοσημείωτη ήταν η επίδοση της στο Slalom του kronplatz (Italy), όπου στον αγώνα της 1ης διαδρομής κατάφερε να περάσει αθλήτριες, οι οποίες έχουν 32 & 35 Fis points.

Η συνέχεια θα δοθεί στις πίστες του Πεκίνου όπου θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες τον Φεβρουάριο 4-20/2. Η Μένια θα λάβει μέρος: Giant Slalom 7/2 Slalom 9/2».

Η 21χρονη αθλήτρια δήλωσε για τη συμμετοχή της: «Είναι τιμή μου να βρίσκομαι στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και ελπίζω να κάνουμε για την Ελλάδα το καλύτερο δυνατό μαζί με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Ευελπιστούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και είμαι αρκετά δυνατή».

Εντυπωσιάζουν Kαλτσογιάννη και Aσβεστάς

Παράλληλα, συνεχίζουν τις εντυπωσιακές επιδόσεις οι αθλητές του ΕΟΣ Βόλου στους διεθνείς αγώνες στη Βοσνία. Στα αγωνίσματα της τεχνικής κατάβασης τις 15 και 16 Ιανουαρίου πέτυχαν να κερδίσουν δύο ακόμη μετάλλια, αναλυτικότερα: Η Καλτσογιάννη Μαρία-Νικολέτα στην πρώτη μέρα των αγώνων κέρδισε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 1:53,79 και την επόμενη μέρα 16/1 ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου 1:49,42 και πήρε το ασημένιο μετάλλιο βελτιώνοντας την επίδοσή της.

Στην κατηγορία αντρών ο Δημήτρης Ασβεστάς με χρόνο 1:41,40 κατετάγη 2ος και κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου