ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εβδομάδα αφίξεων για τον Ολυμπιακό Βόλου

εβδομάδα-αφίξεων-για-τον-ολυμπιακό-βό-202069

Εβδομάδα αφίξεων προσδοκούν όλοι στον Ολυμπιακό Βόλου να είναι αυτή που ξεκινά σήμερα, καθώς υπάρχουν κλεισμένες μεταγραφές ξένων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι δεν έχουν έρθει ακόμη στον Βόλο, για να ενταχθούν στην ομάδα και να αρχίσουν προπονήσεις.

Σήμερα αναμένεται να αφιχθούν στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, σύμφωνα με σχετική πληροφόρηση που είχαν οι άνθρωποι της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, τόσο ο Νάνι όσο και ο Ασαμόα, που έπαιζαν στην Καλαμάτα, και ειδικά ο πρώτος αποτελεί μία έτοιμη πρώτης γραμμής λύση στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Από κει και πέρα καθυστερεί η άφιξη Αζέρου Τουράν Μανάφοφ, που έχει αγωνιστεί 8 φορές με την εθνική U21 της πατρίδας του, αλλά είναι θέμα χρόνου να έρθει στον Βόλο από την Αθήνα.

Ενας άλλος διεθνής παίκτης, που είναι κεντρικός αμυντικός και έχει παίξει τόσο με τις μικρές εθνικές της Σουηδίας και των Σκοπίων (Βόρειας Μακεδονίας), αφού έχει διπλή υπηκοότητα, θεωρείται κλεισμένος και πρέπει να ξεπεραστούν κάποια προβλήματα με την είσοδό του στη χώρα μας, για να πάρει και αυτός τον δρόμο για τον Βόλο.

Σε ό,τι αφορά τον Λίμπεργκ Γκουτιέρες Τζούνιορ Μοχίκα από τη Βολιβία με προηγούμενες ομάδες τις Μπολιβάρ, Γκουαμπιρά και Ρέαλ Ποτόσι, που ήταν η τελευταία του, οι ιθύνοντες της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου γνωρίζουν ότι ένα γραφειοκρατικό πρόβλημα τον κρατά προς το παρόν μακριά από τη νέα του ομάδα, καθώς αναμένει να πάρει τη βίζα του, κάτι που είναι πιθανό να γίνει σήμερα, ώστε να μπορέσει να ταξιδέψει στην Ελλάδα.

Χθες Κυριακή ο Ολυμπιακός Βόλου είχε ρεπό, βλέποντας ν’ αναβάλλεται και τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι του, αυτό με τα Τρίκαλα εκτός έδρας στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2, ύστερα από εκείνα με τη Νίκη Βόλου και με τον ΠΑΟΚ Β’, με τους ερυθρόλευκους να έχουν ν’ αγωνιστούν από τις 29 Δεκεμβρίου, όταν και έφεραν ισοπαλία στη Νεάπολη με τον Αλμωπό Αριδαίας με σκορ 1-1.

Σίγουρα, οι συνεχόμενες αναβολές λόγω κορονοϊού έχουν φέρει προβληματισμό, καθώς ο Βασίλης Βούζας δεν γνωρίζει σε τι κατάσταση θα επιστρέψουν οι παίκτες που νόσησαν, εφόσον κάποιοι έχουν περάσει τον ιό βαρύτερα.

Παράλληλα, όλοι εκτιμούν ότι δεν υπάρχει πλέον κανένα περιθώριο για άλλη μία αναβολή και θέλουν να αγωνιστούν στο μεγάλο ντέρμπι με τη Λάρισα την επόμενη Κυριακή στη Νεάπολη, ευελπιστώντας ότι πολλοί από τους παίκτες που ήταν σε καραντίνα θα επιστρέψουν υγιείς και τα κρούσματα δεν θα είναι σε απαγορευτικό αριθμό, ώστε να αναβληθεί ακόμη μία αναμέτρηση του Ολυμπιακού Βόλου. Εξάλλου, ο ιός έχει κάνει έναν μεγάλο κύκλο στην ομάδα, εφόσον έχουν κολλήσει περίπου το 70% του ποδοσφαιρικού τμήματος, που έχει ταλαιπωρηθεί απίστευτα από την πανδημία.

Ασφαλώς στον Βασίλη Βούζα, που είναι ο νέος προπονητής της ομάδας από την 1η Ιανουαρίου, πέφτει το βάρος να εντάξει όσο το δυνατόν γρηγορότερα τους νεοαποκτηθέντες στην ομάδα και να τους δώσει ρόλο. Ωστόσο, σίγουρα κάποια πράγματα δεν γίνονται από τη μία μέρα στην άλλη και χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα για την προσαρμογή ξένων παικτών, που έρχονται ειδικά από το εξωτερικό. Συν τοις άλλοις, τα τρία μέχρι στιγμής αναβληθέντα παιχνίδια θα φορτώσουν πολύ το πρόγραμμα, με τους ερυθρόλευκους να παίζουν στο εξής χωρίς … ανάσα.

Ο Ολυμπιακός Βόλου μέτρα μέχρι στιγμής δέκα αποχωρήσεις, καθώς παρελθόν έχουν αποτελέσει το προηγούμενο διάστημα οι Μπάτροβιτς, Νάα, Σουλεϊμάν, Βαλέντε, Χατζηπιρπιρίδης, Χάσεκ, Βλάχος, Ιβαντζίκης, Φραντζέσκος, Ενκόα, ενώ έχουν αποκτηθεί ο Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης, ο Πέτρος Πέλκας, που ήρθε για μία δεύτερη θητεία στην ομάδα, ο Ασαμόα, ο Νάνι, ο Μανάφοφ και ο Γκουτιέρες.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου