Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Δεν … «Σόνι» με τίποτα η γκίνια για τον Βόλο  

δεν-σόνι-με-τίποτα-η-γκίνια-για-τον-202094

Ο Καμερουνέζος Κέβιν Σόνι είναι αυτός που έκρινε το παιχνίδι του Αστέρα Τρίπολης με τον Βόλο, καθώς με δικό του γκολ διαμορφώθηκε το τελικό 1-0 προχθές Σάββατο υπέρ της ομάδας του Ράσταβατς.

Την ίδια ώρα οι φιλοξενούμενοι μετά τα παιχνίδια με ΠΑΣ Γιάννινα και Λαμία εκτός έδρας είχαν να αντιμετωπίσουν για μία ακόμη φορά την γκίνια στις σπουδαίες ευκαιρίες που δημιούργησαν και δεν έγιναν γκολ. Οι τέσσερις μεγάλες φάσεις στο πρώτο μέρος (στο 21’ με τον Φαν Βέερτ, στο 22’ με τον Ρεγκατέν, στο 32’ με τον Τσοκάνη και πάλι με τον Ρεγκατέν) έκαναν ήρωα τον τερματοφύλακα Παπαδόπουλο στις τρεις απ’ αυτές, καθώς στην τέταρτη ίσχυσε αυτό που δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κώστας Μπράτσος ότι η μπάλα για εκατοστά είτε μπαίνει εντός εστίας είτε καταλήγει εκτός.

Συγκεκριμένα, ο 44χρονος Βολιώτης τεχνικός μετά τη λήξη της αναμέτρησης στην Τρίπολη τόνισε: «Ετσι είναι το ποδόσφαιρο. Οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται είναι δέκα εκατοστά εντός (σ.σ. εστίας) και δέκα εκατοστά εκτός. Ο τερματοφύλακας του αντιπάλου είχε εξαιρετική απόδοση και έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Ηταν ένα παιχνίδι ισορροπημένο κι αυτό που φαινόταν, ήταν πως η ομάδα που θα έβαζε το γκολ, θα κέρδιζε τον αγώνα κι αυτό έγινε. Εμείς δεν καταφέραμε να κάνουμε τις ευκαιρίες μας γκολ, έστω και ένα, γι’ αυτό και ηττηθήκαμε.

Ηταν μία «κρύα» φάση αυτή που δεχθήκαμε το γκολ. Από μία συνεχόμενη αμυντική προσπάθεια που η μπάλα έμενε «ζωντανή» μέσα στην περιοχή μας και δεν υπήρχε η δυνατότητα να τη διώξουμε, μ’ ένα γυριστό σουτ μπήκε το γκολ.

Από κει και πέρα δεν μπορώ να θεωρήσω ότι δεν κάναμε κάτι καλά, γιατί είχαμε την κυκλοφορία, επιτεθήκαμε μ’ όλους τους δυνατούς τρόπους που θα μπορούσαμε να επιτεθούμε, σουτάραμε, σεντράραμε, βγάλαμε συνδυασμούς, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο: δέκα εκατοστά μέσα, δέκα εκατοστά έξω».

Από τη μεριά του ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης, Μίλαν Ράσταβατς, σχολίασε: «Το πιο δύσκολο κομμάτι για μας ήταν ότι δεν είχαμε αγωνιστικό ρυθμό, καθώς δεν αγωνιστήκαμε στο προηγούμενο παιχνίδι που αναβλήθηκε. Μπορεί να καταλάβει ο καθένας ότι αυτό το επίπεδο που δείξαμε σήμερα δεν είναι το τέλειο και ότι δεν είχαμε μία συνέχεια. Από την άλλη δεν παίζαμε μόνοι μας στον αγωνιστικό χώρο και απέναντί μας ήταν μία πολύ καλή ομάδα, όπως ο Βόλος. Eίμαι πολύ ευχαριστημένος που καταφέραμε να διαχειριστούμε τον αντίπαλο, ειδικά στο δεύτερο πολύ καλό για μας δεύτερο ημίχρονο.

Αυτό που ειπώθηκε στο ημίχρονο είναι να έχουμε ξεκάθαρες ιδέες στο τι θέλουμε να κάνουμε και νομίζω ότι στο δεύτερο μέρος το πράξαμε αυτό σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό. Για παράδειγμα ήμασταν πιο ξεκάθαροι πότε η ομάδα μας θέλει να πιέσει ψηλά και πότε να περιμένει πιο πίσω και είναι κάτι που το κάναμε ομαδικά όλοι μαζί.

Μ’ αυτόν τον τρόπο που ήρθε η νίκη, με το 1-0 για άλλη μια φορά, σημαίνει ότι οι ποδοσφαιριστές μας είναι ικανοί να παίξουν ώριμα κι αυτό ήταν το πιο δυνατό μας σημείο σήμερα (σ.σ. το Σάββατο).

Τσοκάνης: «Κρίθηκε στο πρώτο μέρος»

Ο Τάσος Τσοκάνης μπορεί να είναι αμυντικός μέσος, αλλά βρέθηκε δύο φορές σε θέση βολής, μία στο πρώτο και μία στο δεύτερο μέρος, αλλά σε ισάριθμες μεγάλες φάσεις δεν κατόρθωσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Μετά το παιχνίδι της Τρίπολης ο αρχηγός της ομάδας του Βόλου δήλωσε: «Ηταν ένα δυνατό ματς και μπήκαμε στον αγωνιστικό χώρο, παίζοντας επιθετικά και με σκοπό να βγάλουμε φάσεις. Στο πρώτο ημίχρονο χάσαμε αρκετές μεγάλες ευκαιρίες και πιστεύω ότι εκεί κρίθηκε το παιχνίδι, γιατί δεν κάναμε αυτές τις φάσεις γκολ.

Στο δεύτερο μέρος, παρόλο που ήμασταν πίσω με 1-0, μπήκαμε, για να κάνουμε το παιχνίδι μας, πιέσαμε όσο μπορούσαμε τον αντίπαλο, δυστυχώς όμως δεν μπορέσαμε να βάλουμε κάποιο γκολ και δεν ήρθε το αποτέλεσμα που θέλαμε.

Η ομάδα μας έχει παρουσιάσει θετικά δείγματα μέχρι στιγμής, παρόλο που είχαμε ένα αρκετά μεγάλο διάστημα να πάρουμε αποτελέσματα, αλλά πάλι παίζαμε, κατά τη γνώμη μου, καλό ποδόσφαιρο. Αυτούς τους βαθμούς που χάσαμε θα προσπαθήσουμε να τους διεκδικήσουμε στην πορεία. Κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, ώστε να πάρουμε όσο περισσότερους βαθμούς μπορούμε.

Πρέπει να προσαρμοστούμε σ’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε όλοι (με τον κορονοϊό), να έχουμε θετική μάτια και να κάνουμε τη δουλειά μας μέσα στο γήπεδο».

Δηλώσεις έκανε και ο σκόρερ του αγώνα Κέβιν Σόνι, που στάθηκε στην ομαδική προσπάθεια και όχι στην ατομική του διάκριση: «Αυτό που κρατάω από το παιχνίδι είναι κυρίως τη συλλογική προσπάθεια, γιατί, αν δεν είχα τη βοήθεια και τη στήριξη των συμπαικτών μου, και εγώ δεν θα ήμουνα σε θέση βολής, για να σκοράρω. Για μένα το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα δείχνει να ανταποκρίνεται πολύ καλά σ’ αυτά που ζητάει ο προπονητής μέσα στον αγωνιστικό χώρο και ο καθένας έχει τον δικό του ρόλο. Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο στόχο για το πόσα γκολ θέλω να πετύχω.

Είμαι επικεντρωμένος στις προπονήσεις, όπου γίνεται μία πάρα πολύ καλή σκληρή δουλειά. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε αυτοματισμούς με τους συμπαίκτες μου, οπότε αυτό σκέφτομαι και όχι πόσα γκολ θα βάλω. Το σημαντικότερο είναι πάντα η ομάδα».

Από τον Πύρασο στον Βόλο

Βοηθός προπονητή του Κώστα Μπράτσου και αναλυτής αγώνων στον Βόλο θα είναι στο εξής ο Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος. Αυτό έκανε γνωστό ο Πύρασος, καθώς ο εν λόγω προπονητής είναι τεχνικός διευθυντής στην ακαδημία του αγχιαλίτικου συλλόγου.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου