ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κουτσιρίμπας: «Ο Στέφανος έχει μία ωραία τρέλα με το ποδόσφαιρο»

κουτσιρίμπας-ο-στέφανος-έχει-μία-ωρα-203595

Δηλώσεις στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για το σημερινό παιχνίδι με τη Δήμητρα έκανε ο τερματοφύλακας του Θησέα, Αργύρης Κουτσιρίμπας, ο οποίος ρωτήθηκε:

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Για την αλλαγή προπονητή και πόσο τους ωφέλησε: «Μία αλλαγή προπονητή είναι πάντα για καλό και εννοώ κυρίως ψυχολογικά. Αγωνιστικά θα φανεί στο γήπεδο. Όλοι θέλουν να δείξουν κάποια πράγματα στον καινούργιο προπονητή και αυτό είναι θετικό.

Πολλοί από εμάς έχουμε ξανασυνεργαστεί μαζί του και γνωρίζουμε ότι μπορεί να πάρει το καλύτερο από κάθε ποδοσφαιριστή. Δουλεύουμε πολύ σκληρά στην προπόνηση και πιστεύω ότι θα παρουσιαστούμε καλοί».

Για το γεγονός ότι ο Θησέας έχει να κερδίσει και να σκοράρει από τις 31 Οκτωβρίου (σ.σ. χωρίς φυσικά να λαμβάνεται υπόψη το 0-3 άνευ αγώνος για τον Αετό Μακρυχωρίου): «Θεωρώ ότι δεν έχουμε τόσο μεγάλη δυσκολία στο γκολ όσο φαίνεται, γιατί μας έχει επηρεάσει πολύ η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στο δικό μας γήπεδο. Υπήρχαν και κάποια παιχνίδια όπως με τον Ηρακλή Λάρισας που δεν σκοράραμε, αλλά ήμασταν πολύ καλύτεροι από τον αντίπαλο, ενώ στον εκτός έδρας αγώνα με τον ΑΟ Υπάτου είχαμε πολλές απουσίες. Ο Στέφανος Ξηροφώτος δουλεύει πάρα πολύ σ’ αυτό τον τομέα και επειδή τον ξέρω καλά, πιστεύω ότι η ομάδα θα βρει τη λύση στο σκοράρισμα».

Για το αν θεωρεί πως δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για νέα απώλεια βαθμών: «Περιθώρια δεν υπάρχουν, για να χάσουμε κάποιο ματς. Η ομάδα μας δεν είναι, για να πάρει πρωτάθλημα, αλλά για να σωθεί γρήγορα. Όσο πιο νωρίς το καταφέρουμε, τόσο το καλύτερο. Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε με οποιονδήποτε αντίπαλο κι αν παίζουμε. Δεν κοιτάμε ότι αγωνιζόμαστε με τη Δήμητρα. Είναι ένα τοπικό ντέρμπι και όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά.

Θέλουμε τη νίκη αλλά και το να μη χάσουμε είναι καλό, γιατί εκτός από δύο ομάδες που ξεχωρίζουν, όλες οι άλλες είναι στο ίδιο επίπεδο. Από κει και πέρα βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Πιστεύω ότι είμαστε σε καλή κατάσταση και δεν δεχόμαστε εύκολα γκολ».

Για το αν τους προβληματίζει η κατάστασή του γηπέδου της Αγριάς: «Είναι κακό και για τις δύο ομάδες, γιατί δεν μπορείς να παίξεις το ποδόσφαιρο που θέλεις. Εμείς ξέρουμε το γήπεδο λίγο παραπάνω αλλά και πάλι μας δυσκολεύει».

Για το μήνυμα που θέλει να περάσει, ώστε να μην ξανασυμβούν τα ίδια πράγματα με πέρσι στο αντίστοιχο παιχνίδι στην Αγριά, με γενικευμένη σύρραξη μεταξύ των ποδοσφαιριστών:

«Με τα περισσότερα παιδιά από τη Δήμητρα είμαστε γνωστοί και φίλοι, αλλά μέσα στο γήπεδο δεν υπάρχει φιλία. Θεωρώ ότι κάποιοι μικροί σε ηλικία παίκτες είναι ίσως λίγο περισσότερο προκλητικοί και ότι όσα έγιναν πέρσι είναι περασμένα-ξεχασμένα. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι μικρότεροι ή τα παιδιά που δεν είναι από τη Μαγνησία, τα οποία δεν μπορούν να καταλάβουν τη φιλία ή τη γνωριμία που έχω εγώ για παράδειγμα με τον Στεφανή, τον Σταυράκη ή τον Καρρά ή ακόμη και με τον Στέλιο Αρσένο.

Ακόμη και ο Αρσένος με τον Ξηροφώτο που είναι φίλοι, ίσως να έρθουν σε αντιπαράθεση μέσα στον αγώνα, γιατί κατά τη διάρκεια του ματς δεν χωράνε φιλίες. Μέσα στο γήπεδο είμαστε αντίπαλοι και θέλουμε να κερδίσουμε ο ένας τον άλλον. Και εμείς και η Δήμητρα θέλουμε να σωθούμε. Το περσινό ήταν μία επιπολαιότητα».

Για το αν η δουλειά που έκαναν με τον Στέφανο Ξηροφώτο θα τους βοηθήσει να παρουσιαστούν καλύτεροι: «Πιστεύω ότι θα βγάλουμε κάποια διαφορετικά στοιχεία στο γήπεδο μέσα από τη δουλειά που κάναμε με τον Στέφανο, γιατί ο κάθε προπονητής έχει άλλη φιλοσοφία. Ο Στέφανος σε σχέση με πολλούς άλλους προπονητές που έχω δουλέψει είναι πολύ διαφορετικός στη δουλειά του. Από τότε που ήμασταν μαζί στον Σαρακηνό έχει μία φιλοσοφία και την ακολουθεί, δίνοντας βάρος στη δύναμη και στο να κυνηγά ο παίκτης όλες τις φάσεις. Επιδιώκει το αποτέλεσμα πάση θυσία και μπορεί να κάνει τα πάντα γι’ αυτό. Έχει μία ωραία τρέλα με το ποδόσφαιρο, που δεν προσβάλλει κανέναν».

Για μένα οι δύο επόμενες αγωνιστικές που απομένουν για το τέλος του πρώτου γύρου, είναι πολύ σημαντικές».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου