ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Θετικός να έρθει ο Βιτλής στη Νίκη

θετικός-να-έρθει-ο-βιτλής-στη-νίκη-204892

Το ποδαρικό στο 2022 έγινε με το δεξί, αφού η Νίκη Βόλου κατέβαλε με το εμφατικό 3-0 στο ένα από τα δύο συνεχόμενα θεσσαλικά ντέρμπι την αντίσταση των Τρικάλων και βλέπει το αυριανό ματς με την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ (17.00, Κυριακή 16/1).

Ρεπορτάζ:

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Το πρόγραμμα πλέον μετά από ένα εικοσαήμερο αναγκαστικής αγωνιστικής απραξίας λόγω αναβολών στα παιχνίδια με Ολυμπιακό Βόλου και ΠΑΟΚ Β’ θα είναι πολύ βαρύ, εφόσον αποκλιμακωθεί η κατάσταση με την πανδημία, όπως όλα δείχνουν, με συνεχόμενες υποχρεώσεις Τετάρτη-Κυριακή και δεν υπάρχει χρόνος για πανηγύρια. Εξάλλου το ματς με τα Τρίκαλα ήταν απ’ αυτά που έπρεπε να κερδηθούν και υπάρχει ικανοποίηση ότι αυτό έγινε με μία ικανοποιητική εμφάνιση και ένα ευρύ σκορ, που δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης.

Ωστόσο, η αναμέτρηση με την ΑΕΛ στις 17.00 στο Αλκαζάρ αύριο Κυριακή, που θα δει όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα, αφού υπάρχει ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, είναι από μόνη της μία από τις μεγαλύτερες αγωνιστικές προκλήσεις της χρονιάς για πολλούς λόγους, είτε βαθμολογικούς είτε γοήτρου, και άπαντες γνωρίζουν ότι ένα θετικό αποτέλεσμα με τους ισχυρούς «βυσσινί» μπορεί να δώσει άλλη ώθηση στους κυανόλευκους, που βρίσκονται πλέον στην 6η θέση με 15 βαθμούς και με δύο ματς λιγότερα.

Η Νίκη δείχνει σε καλή κατάσταση, τη στιγμή που «δουλεύει» και κάποιες περιπτώσεις μεταγραφικής ενίσχυσης, έχοντας ρίξει το βάρος στην απόκτηση του Βιτλή από τον Απόλλωνα Σμύρνης, για την κάλυψη του κενού του Τζοβάρα, που θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ατρόμητο.

Ο Βιτλής δείχνει θετικός να έρθει στη Νίκη, η οποία του έκανε μία οικονομική πρόταση που τον ικανοποιεί, αλλά όλα εξαρτώνται από το πόσο θα αγωνιστεί στα επόμενα δύο ματς ο ποδοσφαιριστής και πόσο θα δείξει ότι τον χρειάζεται η νυν ομάδα του για τη συνέχεια. Η Νίκη … εύχεται το αντίθετο, γιατί έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για τον ερχομό του στον Βόλο, κάτι που ενισχύει και το γεγονός ότι οι Απολλωνιστές απέκτησαν στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο τον αριστερό μπακ Γιακιμόφσκι.

Χθες πάντως στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της μετακίνησης του Τζοβάρα στον Ατρόμητο, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Αλέξης Παπακωνσταντίνου, είχε συνάντηση στην Αθήνα με τον ισχυρό άνδρα των Περιστεριωτών, Γιώργο Σπανό, και στο τραπέζι θα έπεφτε και η απόκτηση πιθανόν με τη μορφή δανεισμού κάποιου νεαρού ποδοσφαιριστή.

Σχεδόν ειλημμένη απόφαση είναι η υπογραφή επαγγελματικού συμβολαίου από τον νεαρό αμυντικό Πρίφτι, που ανήκει στην Κ19 της Νίκης, αλλά προπονείται με τη μεγάλη ομάδα, ενώ ο Αλέκος Βοσνιάδης έχει προκρίνει την περίπτωση ενός Αργεντινού ακραίου επιθετικού, ο οποίος διακρίνεται για τη δύναμη και την ταχύτητά του, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Βοσνιάδης: «Ψάχνουμε την αγορά»

Στο θέμα της ενίσχυσης αναφέρθηκε στις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον ΑΟΤ και ο Αλέκος Βοσνιάδης. Συγκεκριμένα, ο 61χρονος τεχνικός τόνισε: «Αν φεύγει κάποιος παίκτης, θα υπάρχει κάποιος άλλος που θα έρθει κι αν βρούμε κάτι καλύτερο από αυτό που έχουμε και θα είναι και για την επόμενη χρονιά, όπως έχω ξαναπεί, θα κοιτάξουμε να το εντάξουμε στην ομάδα. Ψάχνουμε την αγορά εδώ και πολύ καιρό κι αν έρθει μία καλή επιλογή, θα κοιτάξουμε να είναι και για τον επόμενο χρόνο και να βοηθήσει τα παιδιά που είναι εδώ.

Αν έρθουν και κάποια γκολ, αυτοί οι ποδοσφαιριστές που δείχνουν ότι υπάρχει ένα πρόβλημα στην εκτέλεση, είμαι σίγουρος ότι θα το βελτιώσουν. Κάποια στιγμή μπορεί να έρθει και ένα σερί γκολ και να τους … πιάσει ρέντα και να είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Σίγουρα θέλουμε να ενισχύσουμε λίγο την ομάδα, για να υπάρξει και το βάθος. Πιστεύω ότι όλ’ αυτά σε συνεννόηση με τη διοίκηση έχουμε λίγο χρόνο μπροστά μας, για να τα προχωρήσουμε.

Από τις περιπτώσεις που εξετάζουμε έχουν προκριθεί δύο-τρεις παίκτες για μπροστά. Είναι δύσκολες οι περιπτώσεις, γιατί πρόκειται για εξαιρετικούς παίκτες, που έρχονται από καλό πρωτάθλημα. Αν μπορέσουμε και τους πείσουμε να τους φέρουμε στην Ευρώπη, πιστεύω ότι θα είναι καλή επιλογή και για την επόμενη χρονιά.

Ήδη έχουμε δύο επιλογές για τη θέση του αριστερού μπακ που πιστεύω ότι είναι δύο πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Αν δεν βολέψει, θα ψάξουμε και κάτι άλλο. Θα βγούμε στην αγορά του εξωτερικού. Είμαστε μία ομάδα που έχει καλό κορμό, καλούς ποδοσφαιριστές και δεν θα χρειαστεί μεγάλη ενίσχυση. Θα ανέβουν και 1-2 παιδιά από την Κ19, ειδικά ο ένας είναι ήδη μαζί μας και προπονείται, και πιστεύω ότι θα του κάνουμε άμεσα συμβόλαιο. Έρχονται και παιδιά από κάτω που μπορούν να βοηθήσουν στην πορεία την ομάδα».

Σχολιάζοντας το 3-0 επί των Τρικάλων ο κ. Βοσνιάδης υπογράμμισε: «Από τις γιορτές και μετά δεν παίξαμε κανένα παιχνίδι. Συμπληρώσαμε έναν μήνα χωρίς αγώνα και ήταν μεγάλο το πρόβλημα για μας το πώς θα παρουσιαστούμε. Ήμασταν καλύτεροι στο γήπεδο και έπρεπε να είχαμε τελειώσει από το πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι, γιατί κάναμε αρκετές φάσεις, αλλά δεν τις ολοκληρώσαμε. Πήγαμε με το 1-0 που γνωρίζετε ότι όσο περνάει ο χρόνος αγχώνει την ομάδα.

Σε κάποιο χρονικό διάστημα του δεύτερου μέρους έπεσε ο ρυθμός μας και δεν μπορέσαμε να τον κρατήσουμε ψηλά. Εκνευριστήκαμε λίγο και δεν κρατήσαμε την μπάλα. Δεν μπορέσαμε να πετύχουμε το δεύτερο γκολ με τον Αλιατίδη, όμως ήρθαν στο τέλος οι φάσεις, κάναμε το δεύτερο γκολ με τον Κάσσο, ηρεμήσαμε και ήρθε και η φάση του Χρήστου στο τέλος.

Όταν έχεις να παίξεις τόσο καιρό και αναβάλλονται παιχνίδια, είναι φυσιολογικό να χάσεις και τον ρυθμό και την ένταση και τον ενθουσιασμό που είχες, γιατί μέχρι πριν τη διακοπή ήμασταν σε αυτό το επίπεδο.

Σιγά-σιγά να ευχηθούμε να γίνονται τα παιχνίδια, να μη χάνεται το πρόγραμμα, για να μπορέσουν να αποκτήσουν και ρυθμό οι ομάδες και οι αθλητές να είναι, όπως πρέπει.

Ας ευχηθούμε από δω και πέρα να μην υπάρχουν προβλήματα με την πανδημία, να μην ταλαιπωρούμαστε και ως ομάδα, δηλαδή να μην έχουμε κρούσματα, και πιστεύω ότι παιχνίδι με παιχνίδι θα γινόμαστε καλύτεροι.

Στο εξής θα βαρεθούμε να παίζουμε Τετάρτη-Κυριακή, αν πάνε όλα κανονικά. Θέλει να δούμε λίγο διαφορετικά τα πράγματα, και τη διαχείριση του υλικού, ώστε να μη φορτώνουμε πολύ τους παίκτες. Κάποιοι θα φορτωθούν, γιατί δεν μπορεί να αλλάζει και ο κορμός πάρα πολύ, αλλά ας ευχηθούμε να είναι γεροί οι ποδοσφαιριστές, να μην έχουμε κρούσματα και το κυριότερο να μην έχουμε τραυματισμούς, γιατί με όλα όσα έχουν μαζευτεί, αυτά τα προβλήματα θα υπάρχουν.

Συγχαρητήρια στα παιδιά, προχωράμε ήρεμα και βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι που είναι ένα πολύ σπουδαίο πάλι παιχνίδι για μας. Επιδιώκουμε τη συγκομιδή βαθμών παιχνίδι με παιχνίδι για να βελτιώσουμε και τη θέση μας και το κυριότερο είναι να είμαστε και καλύτεροι αγωνιστικά».

Για την αλλαγή του Βλαχομήτρου, ο οποίος στο συγκεκριμένο ματς με τον ΑΟ Τρίκαλα δεν μπόρεσε να τελειώσει κάποιες μεγάλες ευκαιρίες με γκολ:

«Υπάρχουν παιχνίδια που μερικές φορές ό,τι και να κάνεις πιάνει. Υπάρχουν και παιχνίδια που στραβώνουν. Ο Βλαχομήτρος είναι ένας παίκτης που τον εμπιστευόμαστε πολύ. Είναι από τους πρωτοκλασάτους δικούς μας ποδοσφαιριστές. Αν κάτι στραβώσει τη μία μέρα, του δίνουμε και λίγο περιθώριο. Μπορεί κάποια στιγμή να μη βγαίνουν πράγματα. Όμως είναι ένας παίκτης που έχει ήδη γκολ και τον εμπιστευόμαστε όλοι.

Έχει την ταχύτητα που θέλουμε για επιθετικό, αλλά και τη δυνατότητα να πάει στο ένας εναντίον ενός και να εκτελέσει. Την επόμενη αγωνιστική μπορεί να είναι από τους καλύτερους».

Για τον μεγάλο πρωταγωνιστή Κάσσο, που πέτυχε δύο γκολ με τα Τρίκαλα: «Ο Κάσσος είναι πρώτα από όλα ένας αθλητής. Επειδή τον γνωρίζω, τα τελευταία χρόνια τον έχω σε όποια ομάδα πάω.

Είναι ένας παίκτης που οι δυνατότητές του είναι μεγάλες, όταν είναι το μυαλό του στη θέση του και όταν είναι συγκεντρωμένος, γιατί μερικές φορές, επειδή έχει απίστευτες φυσικές δυνάμεις, κάνει και υπερβολές.

Όταν είναι μετρημένος, είναι αυτός που είδατε. Πρέπει να τον έχουμε έτσι προσγειωμένο, για να μπορεί να φέρει και άλλα οφέλη στην ομάδα, καθώς είναι ένας παίκτης που μπορεί να τρέξει γρήγορα τις πλευρές, μπορεί να πατήσει περιοχή, μπορεί να εκτελέσει και δεν θα φοβηθεί τη φάση, αλλά θα μπει, όπως πρέπει, σ’ αυτήν. Δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα με το παιδί, αλλά επειδή έχει πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό του υπερβάλλει κάποιες φορές κι αυτό πρέπει λίγο να το μαζέψουμε».

Για το αν έχει μειωθεί μέσα στην ομάδα το πρόβλημα με τα κρούσματα κορονοϊού:

«Πιστεύω ότι έχουμε κάνει έναν μεγάλο κύκλο, γιατί το περάσαμε όλοι. Μόνο δύο-τρία παιδιά δεν νόσησαν και μακάρι να μην κολλήσουν κι αυτά και να μην μας επηρεάσουν, γιατί ξέρετε ότι σε όλα μας τα παιχνίδια μέχρι στιγμής αλλάζαμε κάτι.

Ας ευχηθούμε να μην υπάρχει κάτι από δω και πέρα και το κυριότερο είναι κάποια στιγμή αυτό να τελειώσει, να ησυχάσουν και οι ομάδες, οι ποδοσφαιριστές να είναι καλά και να βλέπουμε παιχνίδια κανονικά».

Λούκας Γκαρσία: «Νομίζω ότι

η ΑΕΛ μάς σέβεται, όπως κι εμείς»

Τα 34 του χρόνια συμπλήρωσε την περασμένη Τετάρτη ο Λούκας Γκαρσία, που την ημέρα των γενεθλίων του είχε πολύ καλή απόδοση. Ο Αργεντινός επιτελικός τόνισε μετά το ματς με τα Τρίκαλα: «Ήταν πολλές ημέρες που δεν παίξαμε, γιατί αναβλήθηκαν το τοπικό ντέρμπι και το ματς με τον ΠΑΟΚ. Χρειαζόμασταν τους τρεις πόντους στην έδρα μας. Πάντα είναι δύσκολο να ξεκινάς πάλι μετά από 20 μέρες χωρίς αγώνα, αλλά τα πήγαμε πάρα πολύ καλά. Όλη η ομάδα έκανε πάρα πολύ καλή δουλειά και ελπίζω ότι θα πάρουμε στη συνέχεια τα αποτελέσματα που μας χρειάζονται, για να βελτιώσουμε τη θέση μας και να εκπληρώσουμε τον στόχο μας. Ελπίζω ότι το ματς με τα Τρίκαλα ήταν η απαρχή, για να ξεκινήσουμε να παίρνουμε αυτό που αξίζουμε. Δεν θέλω να μιλήσω για το μέλλον τόσο πολύ. Προτιμώ να βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Αν κρατήσουμε αυτό το επίπεδο απόδοσης που δείξαμε, θα έχουμε την ευκαιρία να είμαστε ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα».

Για το αυριανό ματς με την ΑΕΛ είπε: «Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι και είναι πολύ καλό για όλους παίκτες να αγωνίζονται σε τέτοια ματς απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας. Τους σεβόμαστε, αλλά νομίζω ότι μας σέβονται και αυτοί, όπως και εμείς».

Ουσταμπασίδης: «Δεν ανταποκριθήκαμε»

Ο τεχνικός των Τρικάλων Νίκος Ουσταμπασίδης παραδέχθηκε την ανωτερότητα της Νίκης Βόλου: «Να δώσω συγχαρητήρια στον αντίπαλο. Ήταν μία δίκαιη νίκη γι’ αυτόν. Εμείς σε καμία στιγμή του παιχνιδιού δεν ήμασταν αυτοί που πρέπει. Σ’ ένα πρωτάθλημα που διεξάγεται με τα προβλήματα που προκαλεί ο κορονοϊός αλλά και με την καθυστερημένη έναρξη, πρέπει εμείς να βρούμε τις λύσεις, ώστε να μπορούμε να είμαστε έτοιμοι σε οποιοδήποτε παιχνίδι, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του, κάτι το οποίο δεν έγινε.

Εγώ θα μιλήσω για τα αγωνιστικά θέματα που άπτονται της δικής μου αρμοδιότητας. Πρέπει τα όποια προβλήματα να τα αφήνουμε έξω και όταν είμαστε στο γήπεδο οφείλουμε να παρουσιαζόμαστε ανταγωνιστικοί. Αυτό θα κοιτάξουμε να βελτιώσουμε, να δούμε τα λάθη μας και να προσπαθήσουμε να δούμε αισιόδοξα την επόμενη μέρα. Όλοι ξέρετε τα προβλήματα και υπάρχουν σε όλες τις όλες τις ομάδες. Πρέπει να βρούμε λύσεις, αλλά το σημαντικό είναι να μη μένουμε στα προβλήματα και να μην ψάχνουμε δικαιολογίες. Όταν αγωνιζόμαστε, να είμαστε αυτοί που πρέπει και να ξεχνάμε τα προβλήματα. Είναι ένα ιδιαίτερο πρωτάθλημα, το γνωρίζουμε όλοι και εγώ περισσότερο ασχολούμαι με το αγωνιστικό κομμάτι. Όλα τα άλλα είναι θέματα διοίκησης, για να τα λύσουμε, δεν είναι δικά μας θέματα».

Τέλος, ο αριστερός εξτρέμ των Τρικάλων, Λάζαρος Ελευθεριάδης, ανέφερε: «Ήταν μία βαριά ήττα για μας. Δεν φτάσαμε στα στάνταρ απόδοσης που θέλαμε και από δικά μας λάθη δεχτήκαμε τρία γκολ και έτσι χάσαμε. Από κει και πέρα πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά, γιατί τα παιχνίδια είναι πολύ κοντά το ένα στο άλλο και πρέπει να επιστρέψουμε στις νίκες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου