ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ερωτηματικό και για το επόμενο ματς στον Ολυμπιακό Βόλου

ερωτηματικό-και-για-το-επόμενο-ματς-στ-207351

Ερωτηματικό μπαίνει στον Ολυμπιακό Βόλου για το αν θα είναι σε θέση να δώσει την Κυριακή το πρώτο του παιχνίδι για το 2022 κι αυτό λόγω κρουσμάτων κορονοϊού στους «ερυθρόλευκους» πάνω από το όριο, που δεν επέτρεψαν και τη διεξαγωγή του αγώνα προχθές Τετάρτη με τον ΠΑΟΚ Β’ στη Νεάπολη, για τη 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 2.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Στον Ολυμπιακό Βόλου το επόμενο προγραμματισμένο ματς είναι αυτό της 14ης αγωνιστικής μεθαύριο Κυριακή στα Τρίκαλα και τα προγραμματισμένα για σήμερα νέα τεστ για Covid-19 και τα αποτελέσματα αυτών θα κρίνουν αν θα υπάρξει η επιστροφή στη δράση…

Ο Ολυμπιακός Βόλου «χρωστά», πλέον, δύο παιχνίδια, καθώς εκτός απ’ αυτό με τον ΠΑΟΚ Β’ δεν έπαιξε και το τοπικό ντέρμπι με τη Νίκη, στις 4 Ιανουαρίου που επίσης αναβλήθηκε, λόγω κρουσμάτων covid-19.

Παρά το γεγονός ότι η προετοιμασία της ομάδας γίνεται από τις αρχές του μήνα μετ’ εμποδίων, στον Ολυμπιακό είναι υποχρεωμένοι να βλέπουν το επόμενο παιχνίδι αλλά και την ενίσχυση της ομάδας.

Έτσι, αν τα κρούσματα μειωθούν, τότε το ματς στα Τρίκαλα θα διεξαχθεί κανονικά με τις υπάρχουσες ελλείψεις, με ελλιπή προετοιμασία, αλλά και με νέα πρόσωπα, μεταξύ αυτών και ο προπονητής Βασίλης Βούζας, που από τη μέρα που ήρθε στην ομάδα δεν είχε τη δυνατότητα να δουλέψει στις προπονήσεις με το σύνολο των ποδοσφαιριστών, αλλά ούτε και να κοουτσάρει την ομάδα σε κάποιο παιχνίδι.

Στο μεταξύ από χθες ισχύει το νέο πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων πρωταθλήματος και για τη Super League 2 και για να αποφασιστεί αναβολή θα πρέπει να υπάρχουν μεν επτά κρούσματα στους δυο τελευταίους ελέγχους (όπως ίσχυε και πριν), αλλά το ένα εξ αυτών να είναι και στον προπονητή.

Επίσης υπάρχει πρόβλεψη στο νέο πρωτόκολλο για τους τερματοφύλακες και συγκεκριμένα ότι θ’ αναβάλλεται παιχνίδι σε περίπτωση που κάποια ομάδα δεν έχει τη δυνατότητα να δηλώσει δυο επαγγελματίες, ενώ για τις προπονήσεις σφραγίστηκε ότι θα γίνεται αναστολή τους για διάστημα μιας εβδομάδας, σε περίπτωση που εντοπίζονται αθροιστικά 9 κρούσματα στους δυο τελευταίους ελέγχους.

Ορίστηκε Τσιμεντερίδης

Η ΚΕΔ/ΕΠΟ όρισε χθες τους διαιτητές για την 14η αγωνιστική της Betsson Super League 2 και διαιτητής στην αναμέτρηση Τρίκαλα-Ολυμπιακός Βόλου την Κυριακή 16/1, στις 14:45, ορίστηκε ο Σταύρος Τσιμεντερίδης από την ΕΠΣ Κοζάνης.

Ο Τσιμεντερίδης έχει ξανασφυρίξει τον Ολυμπιακό σε Γ’ Εθνική και Φούτμπολ Λιγκ, με δυο νίκες και μια ισοπαλία στον Βόλο, ενώ τώρα βοηθοί του θα είναι οι Αλέξανδρος Μπαλιάκας και Κωνσταντίνος Πραχάλης επίσης από την Κοζάνη και τέταρτος διαιτητής ορίσθηκε ο Γιώργος Αλάμπεης (Αθηνών).

Ο Ολυμπιακός στα Τρίκαλα

Αρκετά μεγάλη προϊστορία υπάρχει με πάνω από 40 ματς ΑΟΤ-Ολυμπιακού, με τους ερυθρόλευκους στα Τρίκαλα να έχουν 7 νίκες, 8 ισοπαλίες και 7 ήττες…

Οι 7 νίκες του Ολυμπιακού ως φιλοξενούμενος των Τρικάλων ήταν μια στην Α’ Εθνική τον Μάιο του 1973 με 0-1 και γκολ του Γιάννη Τσουκνίδα, μια στο Κύπελλο το 1985 με 0-2 και γκολ του Τζιφόπουλου και του Λόλα, ενώ μια ήταν στη Γ’ Εθνική με 0-3. Στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής «διπλό» ήταν το πρώτο ματς το ‘63 με 0-1 και γκολ του Μποτίνου, την περίοδο 1977-1978 είχαμε σκορ 1-2 με δυο γκολ του Κώστα Τριχιά, τον Φεβρουάριο του 1983 το 0-1 με γκολ του Θωμά Βιρτζαμάνη και τον Νοέμβρη του 1991 με το ματς να γίνεται στα Γιαννιτσά, αφού ήταν τιμωρημένα τα Τρίκαλα, ο Ολυμπιακός κέρδισε με 0-1…

Ερυθρόλευκος ο Νάνι

Μετά τον Αζέρο αριστερό μπακ Τουράν Μανάφοβ, που ήρθε χθες στον Βόλο, στη βολιώτικη ΠΑΕ προσθέτουν στο ρόστερ της ομάδας και έναν ακόμη ξένο ποδοσφαιριστή, που όμως έχει πιο πολλές παραστάσεις από το ελληνικό πρωτάθλημα και δεν θα είναι ερωτηματικό ο χρόνος προσαρμογής του.

Πρόκειται για τον 23χρονο (22/2/98) Πορτογάλο Τιάγκο Νάνι Ρότσα Φερέιρα, που ήταν στην Καλαμάτα και τα προηγούμενα χρόνια στην Κρήτη, έχοντας μάλιστα αναδειχθεί και πρωταθλητής στον 8ο όμιλο της Γ’ Εθνικής με τη φανέλα της Επισκοπής.

Ο Νάνι αγωνίζεται ως εξτρέμ και εντάχθηκε στην Καλαμάτα το περασμένο καλοκαίρι, μετά από δύο χρόνια στην Επισκοπή, με την οποία πέρσι είχε 17 συμμετοχές και στη Football League. Στην Καλαμάτα φέτος έπαιξε σε 5 ματς, δυο για το Κύπελλο και 3 για το πρωτάθλημα της Super League 2.

Ο Νάνι ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες της Εστορίλ, όπου αγωνίστηκε σε όλες τις ηλικιακές ομάδες ως το 2015. Τη διετία 2015-17 πήγε στην Άβες Κ19, ενώ το 2017-18 δόθηκε δανεικός στην Κανέλας 2010. Πριν έρθει στην Ελλάδα, αγωνίστηκε με τα χρώματα της Άβες.

Ήδη στην ομάδα έχουν ενσωματωθεί οι νεοαποκτηθέντες Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης και Μαλίς Ασαμόα, έχει επιστρέψει και ο Πέλκας, έχει δικαίωμα να αγωνίζεται ο Ντιαμπί, ενώ ένας ακόμη απο τους νεαρούς ξένους που θα έρθουν, γνωρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αγωνίστηκε ο Σιαφά

Για 8 λεπτά ως αλλαγή κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού αγωνίστηκε με τη φανέλα της Ισημερινής Γουινέας ο Όσκαρ Σιαφά του Ολυμπιακού Βόλου στο πλαίσιο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2022 που γίνεται στο Καμερούν.

Η Ισημερινή Γουινέα έχασε 1-0 και ο Σιαφά του Ολυμπιακού πέρασε στον αγώνα στο 82’ στη θέση του Σαλβαδόρ, ενώ ο Χοσέτε Μιράντα της Νίκης έμεινε εκτός αποστολής.

Στο Africa Cup of Nations η Ισημερινή Γουινέα έχει να παίξει ακόμη την Κυριακή 16/1 με την Αλγερία και στις 20/1 με τη Σιέρα Λεόνε και αν δεν περάσει στην επόμενη φάση, ο Σιαφά αναμένεται να επιστρέψει στον Βόλο.

Στην Κηφισιά ο Νάα

Δεν άργησε να βρει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα ο νεαρός Καμερουνέζος Τζόζεφ Νάα που αποχώρησε πριν λίγες μέρες από τον Ολυμπιακό Βόλου, αφού η Κηφισιά γνωστοποίησε την απόκτησή του.

Ο Καμερουνέζος αριστερός μπακ έπαιξε στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν στον Ολυμπιακό Βόλου, με την ομάδα των βορείων προαστίων ν’ αποτελεί τον τρίτο σταθμό της εν Ελλάδι καριέρας του, αφού στην περσινή αγωνιστική περίοδο φόρεσε τη φανέλα του Ασπροπύργου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Κηφισιά ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον Joseph Antoine Na’a, ο οποίος αγωνίζεται ως αριστερός ακραίος αμυντικός.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μας γεννήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2002 στο Καμερούν.

Ο νεαρός αμυντικός φόρεσε πέρσι 17 φορές τη φανέλα του Ασπρόπυργου στο πρωτάθλημα της Football League και το καλοκαίρι μετακόμισε στον Ολυμπιακό Βόλου, με τα χρώματα του οποίου είχε 9 συμμετοχές στη Betsson Super League 2. Η ΠΑΕ Κηφισιά τον καλωσορίζει στην οικογένειά της, του εύχεται υγεία και κάθε επιτυχία στους προσωπικούς και ομαδικούς στόχους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου