ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δεν φοβίζει η Ξάνθη τον Ολυμπιακό Βόλου

δεν-φοβίζει-η-ξάνθη-τον-ολυμπιακό-βόλο-275189

Ο Μανού Καγιέχα είδε την περασμένη Κυριακή στη Νεάπολη το ματς της Ξάνθης με τη Νίκη και ακτινογράφησε την επόμενη αντίπαλο της ομάδας του, η οποία δεν τον φόβισε, καθώς το σύνολο του Νίκου Κεχαγιά έδειξε αρκετές αδυναμίες μεσοεπιθετικά και ο καλός Ολυμπιακός Βόλου, αν και φιλοξενούμενος, έχει τις δυνατότητες να πάρει θετικό αποτέλεσμα.

Αρκεί βεβαίως να μην εμφανίσει τις αδυναμίες των προηγούμενων παιχνιδιών, στα οποία δέχθηκε εύκολα γκολ -που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και σαν δώρα- κι ενώ δημιούργησε ευκαιρίες, ήταν άστοχος στην τελική προσπάθεια.

Οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν κάνει καλό ξεκίνημα, είναι στις θέσεις υποβιβασμού (σ.σ. στην 14η θέση) και χρειάζονται οπωσδήποτε βαθμούς, έχοντας μετά την Ξάνθη ένα βατό πρόγραμμα με δύο ματς εντός έδρας με Θεσπρωτό και Αλμωπό Αριδαίας και ενδιάμεσα την έξοδο στην Καβάλα, που έχει γίνει «σάκος του μποξ» και το τρίποντο κόντρα σ’ αυτήν είναι δεδομένο.

Επομένως, έως το τέλος του 2021 υπάρχουν οι δυνατότητες για βαθμολογική ανάκαμψη, η οποία όμως θα προέλθει από την αγωνιστική βελτίωση και την αλλαγή στη νοοτροπία της ομάδας.

Γι’ αυτό μίλησε και ο ίδιος ο Μανού Καγιέχα, που χθες έδωσε το καθιερωμένο ρεπό στους παίκτες του, οι οποίοι επιστρέφουν από σήμερα στις επάλξεις με προπόνηση στον Αγιο Γεώργιο Φερών, ενώ αύριο Πέμπτη το πρόγραμμα περιλαμβάνει διπλή προπόνηση. Την Παρασκευή, αφού γίνει το τελευταίο χαλάρωμα, η αποστολή θα αναχωρήσει για την Ξάνθη, προκειμένου το Σάββατο στις 14.45 οι ερυθρόλευκοι να αντιμετωπίσουν την ομάδα της Θράκης για την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 2.

Απών για ένα ακόμη παιχνίδι θα είναι ο τραυματίας Στάμου, που δεν θα μπορέσει να ενισχύσει την ομάδα του στο κέντρο της άμυνας, εκεί που δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ο σταθερός παρτενέρ του Φιλίποβιτς, ο οποίος έχει δίπλα του είτε τον Μαρκοπουλιώτη είτε τον Παπακώστα. Επίσης, καθυστερεί έτι περαιτέρω η έκδοση του δελτίου του Σαλίμ Ντιαμπί, που θα μπορούσε να δώσει λύσεις στον χώρο του κέντρου, αν και η πρώτη εμφάνιση του Κιτόκο, παρά την ήττα από τον Πιερικό, έδωσε θετικά μηνύματα, καθώς ο Βέλγος έδειξε αρκετά καλά στοιχεία και όσο περνά ο καιρός, τόσο θα ανεβάζει την απόδοσή του. Ασφαλώς, λύσεις στο προηγούμενο παιχνίδι θα μπορούσε να δώσει και ο Κλεβί Κόλα, ο οποίος έμεινε στον πάγκο, παρ’ ότι ήταν βασικός από την αρχή της Σούπερ Λιγκ 2.

Ξανάπαιξε σε επίσημο ματς

μετά τον Μάρτη του 2020

Στα θετικά ήταν και η πρώτη συμμετοχή του Γιώργου Ξύδα, ο οποίος είχε τραυματιστεί στο φιλικό με την Αναγέννηση στην Καρδίτσα, που ήταν το τελευταίο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, και έκτοτε ήταν εκτός αποστολής. Μάλιστα, εφόσον δεν είχε αγωνιστεί και στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Αχέροντα στο Καναλάκι στις 26 Σεπτεμβρίου, η αναμέτρηση του περασμένου Σαββάτου ήταν η πρώτη του επίσημα μετά τις 8 Μαρτίου 2020, όταν και είχε αγωνιστεί με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στην Κέρκυρα για 13 λεπτά ως αλλαγή. Από τότε ο 24χρονος εξτρέμ δεν είχε συμμετάσχει σε αγώνα επίσημης διοργάνωσης, παρά μόνο σε φιλικά.

Έτσι, η αλλαγή του με τον Βερνάρδο στο 76’ ήταν μία σημαντική στιγμή για τον ίδιο, καθώς περίμενε έναν χρόνο και εννιά μήνες, για να καταγράψει εκ νέου επίσημη συμμετοχή. Ασφαλώς, ο Χιώτης ποδοσφαιριστής περιμένει να παίξει ακόμη περισσότερο με την Ξάνθη, η οποία σημειωτέον έχει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με ένα γκολ παθητικό.

Να τονιστεί επίσης ότι ο Νάα πήρε την τρίτη κίτρινη κάρτα το περασμένο Σάββατο και αν δεχθεί ακόμη μία, θα αναγκαστεί να εκτίσει ποινή μίας αγωνιστικής.

Ενθουσιασμένοι στον Πιερικό

με το διπλό επί του Ολυμπιακού

Ενθουσιασμένοι είναι στον Πιερικό με την εκτός επιτυχία με σκορ 0-1 κόντρα στον Ολυμπιακό στον Βόλο και αποτυπώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι οι ποδοσφαιριστές στάθηκαν παλικάρια σε μία καυτή έδρα και πως κατάφεραν κάτι δύσκολο και ακατόρθωτο, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, ενώ δίνονται συγχαρητήρια «για το ποδοσφαιρικό πρόσωπο και ανάστημα» που επέδειξαν άπαντες στο στάδιο της Νεάπολης, προσθέτοντας: «Σας απόλαυσαν όλοι οι Πιεριείς».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου