Παραμένει ο «πονοκέφαλος» στη Νίκη

Τελευταία ενημέρωση: 2021-12-08, 10:16:57
Φανερά ενοχλημένοι από τη συμπεριφορά «φιλάθλων» οι κ.κ. Βενέτης-Παπακωνσταντίνου
 Παραμένει ο «πονοκέφαλος» στη Νίκη

Σε απόγνωση βρίσκονται οι διοικούντες την ΠΑΕ Νίκη Βόλου, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής με την Ξάνθη, στο πρώτο παιχνίδι στο οποίο επέστρεψαν οι φίλαθλοι στο γήπεδο.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Στα παιχνίδια με Αναγέννηση Καρδίτσας και Παναιτωλικό η Νίκη Βόλου στερήθηκε τους φιλάθλους της, μετά την καμπάνα των δύο αγωνιστικών, για όσα είχαν συμβεί στα Τρίκαλα και με την επιστροφή τους στο παιχνίδι με την Ξάνθη δεν έλειψαν οι «θερμοκέφαλοι».

Ο ποδοσφαιριστής Τάσος Παπάζογλου έγινε το κόκκινο πανί για την κερκίδα των γηπεδούχων, κατά του ποδοσφαιριστή των φιλοξενούμενων εκσφενδονίστηκαν μερικά πλαστικά μπουκάλια και αυτό δεν αποκλείεται να επιφέρει νέα καμπάνα στην βολιώτικη ΠΑΕ, η οποία δείχνει να τρέχει… και να μην φτάνει με τους «φιλάθλους» της, που σκοπεύει να τιμωρήσει πλέον η ίδια, όπως επανέλαβε ο μεγαλομέτοχος Αλέξης Παπακωνσταντίνου, που φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά από το Λονδίνο στον «αέρα» του ρ/σ Blue Heart. Εκεί βρέθηκε και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Βασίλης Βενέτης, φανερά εκνευρισμένος από όσα έλαβαν χώρα στο γήπεδο της Νεάπολης, τονίζοντας σχετικά:  

«Τα πράγματα είναι πιο σοβαρά απ’ όσο νομίζουμε. Το είχαμε πει με τον Αλέξη (σ.σ. Παπακωνσταντίνου) και μετά το ματς με την Αναγέννηση Καρδίτσας. Πρέπει με κάποιο τρόπο η ομάδα να προστατευτεί. Αυτά που έγιναν την περασμένη Κυριακή δεν είχαν την ίδια ένταση με τα επεισόδια στα Τρίκαλα και ίσως να μην επιφέρουν ανάλογη τιμωρία, αλλά επειδή είμαστε υπότροποι είναι πιθανόν ότι θα μας φέρουν σε δύσκολη θέση.

Είπαμε ότι, αν δεν μπορούμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα, θα θεωρήσω ότι έχουμε αποτύχει και δεν θα υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε στην ομάδα. Παρά τις συνεχόμενες κουβέντες που έχουμε κάνει, δεν ξέρω τι λύση να βρούμε γι’ αυτό το θέμα, το οποίο δεν είναι θέμα μόνο των οργανωμένων, αλλά όλου του οργανισμού, γιατί έφυγαν μπουκάλια απ’ όλο το γήπεδο.

Στην αρχή, για να λέμε την αλήθεια, έφυγαν μπουκάλια προς τους φίλους της Ξάνθης επειδή φώναξαν «Ξάνθη». Εμείς που φωνάξαμε «Νίκη» στην Κατερίνη, τι έπρεπε να μας κάνουν; Επειδή κερδίσαμε, έπρεπε να μας σκοτώσουν; Επειδή βρέθηκε ένας παίκτης, πείτε τον, όπως θέλετε, να προκαλέσει, πρέπει η Νίκη να βρίσκεται σε απολογία; Ο δικηγόρος μάς είπε ότι από τον Απρίλιο που μας έχει αναλάβει, δεν έχουν περάσει ούτε 15 παιχνίδια και είμαστε τρίτη φορά στην Πειθαρχική Επιτροπή. Δηλαδή πού θα πάει αυτό; Θα τη διαλύσουμε την ομάδα;

Είδαμε πώς προκάλεσε ο συγκεκριμένος παίκτης (σ.σ. Παπάζογλου). Έπεφτε, σηκωνόταν, είχαμε μια «νεκρανάσταση» επαναλαμβανόμενη, αλλά σ’ αυτές τις προκλήσεις δεν πρέπει να ανταποκρινόμαστε. Γιατί αυτό ήθελαν οι αντίπαλοι και το πέτυχαν, γιατί αποσυντονίστηκε η ομάδα, το γήπεδο και φτάσαμε σ’ αυτό που φτάσαμε. Δεν μπορούμε να «πυροβολούμε» την ομάδα πετώντας μπουκάλια μέσα. Δεν θέλω να παίξω τον ρόλο του αστυνομικού, αλλά κάποιοι είδα ότι πέταξαν μπουκάλια και γελούσαν μετά.

Ξέρουμε τι γράφτηκε στο φύλλο αγώνα. Από τη στιγμή που έγιναν, δεν μπορείς να τα κρύψεις. Υπάρχουν κάμερες, ο αντίπαλος που θέλει το κακό σου, δεν μπορείς να τα κρύψεις αυτά. Δυστυχώς αυτά είναι επεισόδια για άλλες εποχές. Παλιότερα δεν υπήρχαν τηλεόραση και ίντερνετ. Έχει αλλάξει η εποχή που ζούσαμε παλιότερα στο «Π. Μαγουλάς» και αν δεν το καταλάβουμε θα είναι αργά. Και σε άλλες έδρες γίνονται προκλήσεις, αλλά δεν πέφτει τίποτα πλέον.

Τα επεισόδια και η ρίψη αντικειμένων σημαίνουν καταστροφή της ομάδας. Κάνουμε τεράστια προσπάθεια να δείξουμε στο πανελλήνιο ποιοι είμαστε και δυστυχώς απ’ αυτά τα γεγονότα γυρνάμε πολύ πίσω».

Για το τι θα πράξει η ΠΑΕ: «Τι μπορούμε να κάνουμε; Να βγάλουμε φωτογραφία αυτούς που πετάνε; Να βάλουμε ασφάλεια; Να τους δείρουμε; Να πούμε την αστυνομία; Όπως εμείς στη διοίκηση και οι ποδοσφαιριστές εκπαιδεύονται, για να μην αντιδρούν στις προκλήσεις, θα πρέπει να εξελιχθεί και ο φίλαθλος. Θα πρέπει να αυτοπροστατευτεί ο οργανισμός. Μακάρι να φτάσουμε στο επίπεδο του εξωτερικού, ώστε να μη διανοείται κανείς να πετάξει αντικείμενο».

Για το αν έχει κουραστεί: «Πράγματι αισθάνομαι κουρασμένος. Δεν είναι στην ιδιοσυγκρασία μου να γίνω αστυνόμος. Δεν μπορώ να πηγαίνω μετά να μαζεύω μπουκάλια από τα γήπεδα, να παρακαλώ διαιτητές και να μιλώ με την αστυνομία. Εάν συνεχιστεί αυτό, θα αποχωρήσω. Δεν ξέρω πώς να το διαχειριστώ. Η ομάδα καταστρέφεται από τις συμπεριφορές και όχι από τις ήττες. Επαναλαμβάνομαι και νιώθω ότι δεν ακούγομαι. Έχει γίνει ολιστική μελέτη και έχουν αυστηροποιηθεί οι ποινές».

Για το αν έχει ευθύνη η ομάδα της Ξάνθης: «Δεν μπορούμε διαρκώς να τα ρίχνουμε στους άλλους. Κι εγώ θεωρώ ότι μας αδίκησε η διαιτητής με τη Βέροια. Τι να κάνω, να μπω να τη χτυπήσω; Απευθυνόμαστε σε όποιο θεσμικό όργανο υπάρχει. Δεν μπορούμε να μπούμε στη διαδικασία της αυτοδικίας. Δηλαδή έκανε τα καραγκιοζιλίκια ο ποδοσφαιριστής κι εμείς θα πάμε να τον χτυπήσουμε με μπουκάλι;».

Για το αν πρέπει ο φίλαθλος να «εποπτεύει» τον διπλανό του: «Δηλαδή να κάνει τον αστυνομικό στον άλλον; Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει αυτό. Εμείς προσπαθούμε να φέρουμε ένα άλλο επίπεδο και όχι να αυτοδικούμε».

Για το ότι πωλείται το νερό σε μπουκάλια: «Μετά ο άλλος θα πετάξει πέτρα ή και το παπούτσι του. Είναι μέτρο αυτό; Κάποιος θα ξεκολλήσει το κάθισμα και θα το πετάξει, το έχουμε δει κι άλλες φορές. Δυστυχώς δεν ακουγόμαστε εγώ και ο Αλέξης (σ.σ. Παπακωνσταντίνου)».

Ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου που βρίσκεται στο Λονδίνο, συμμετείχε στη συζήτηση στη συνέχεια τηλεφωνικά αναφέροντας από την πλευρά του: «Η ολιστική μελέτη και οι ποινές είναι ξεκάθαρες. Για εμένα προσωπικά, αυτός που θα πετάξει αντικείμενο ή πατήσει μέσα στον αγωνιστικό χώρο, δεν τον θέλω ξανά στο γήπεδο. Δεν θα ξαναπατήσει για έναν χρόνο. Αν έχει διαρκείας να έρθει να του δώσω πίσω τα λεφτά. Θα τον αποβάλλουμε, μέχρι να συνειδητοποιήσει τι έχει κάνει. Για να μην το «ταλαιπωρούμε», είναι μία πολύ μικρή μειοψηφία φιλάθλων και δεν γίνεται σε κάθε αγωνιστική να είμαστε με την ψυχή στο στόμα για το αν στερηθούμε τους φιλάθλους μας για τα επόμενα τρία ή τέσσερα ματς ή πόσα θα είναι.

Εμείς πρεσβεύουμε κάτι πολύ διαφορετικό. Ήμουν στο γήπεδο της Τότεναμ την Κυριακή και ντρεπόμουνα. Συγκριτικά στην Ελλάδα δεν είμαστε ούτε στο 5%. Βλέπεις τέτοια γήπεδα και λες εμείς πόσο πίσω είμαστε;

Εκεί που πρέπει μας ακούνε, αλλά εκεί, για να σε ακούσουν πρέπει το δικό σου «σπίτι» να το έχεις τακτοποιημένο. Εγώ ήμουν στο γήπεδο της Τότεναμ και σκεφτόμουν τι γίνεται στη Νεάπολη. Πρέπει να ντρεπόμαστε και κάποια στιγμή αν δεν μπορούν οι ίδιοι να έχουν αυτή την παιδεία θα την επιβάλλω εγώ ή αυτό που είπε ο Βασίλης, ότι μοιραία θα πρέπει να βρούμε άλλη λύση. Το ανακοινώνω και στους φιλάθλους πως: «Όποιον αντιληφθώ εγώ και δεν θέλω κανέναν να κάνει τον αστυνόμο, είτε να έχει ρίξει αντικείμενο στον αγωνιστικό χώρο είτε να έχει πατήσει ο ίδιος μέσα, για μένα θα έχει τελειώσει γι’ αυτή τη σεζόν».

Δεν θέλω να ακούσω δικαιολογίες και νομίζω πως έτσι πρέπει να προχωρήσουμε. Είναι ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα και πρέπει να επικεντρωθούμε στα αγωνιστικά και να φύγουμε από το να ασχολούμαστε είτε με τους διαιτητές, είτε με τα μπουκάλια. Δεν μας φταίει τίποτα. Πρέπει να κοιτάξουμε πρώτα απ’ όλα την ομάδα μας και να σεβόμαστε τον αγωνιστικό χώρο. Για όσα συνέβησαν την Κυριακή δεν φταίνε οι οργανωμένοι. Εγώ βρήκα απέναντι μου παιδιά πολύ συνειδητοποιημένα. Όποιος δεν θέλει προχωράμε χωρίς αυτόν. Αυτό που λέμε πως η ομάδα θα πάει όσο μακριά θέλουν οι φίλαθλοι δεν το λέμε λαϊκίστικα, για να μας συμπαθήσουν κάποιοι, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

Αν οι φίλαθλοι θέλουν η ομάδα να παίζει στη Γ’ Εθνική ή στο τοπικό και να ρίχνουν πλαστικά μπουκάλια, έχει καλώς. Έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα και στη χώρα μας.

Ούτε ο Βασίλης, ούτε εγώ μπορούμε να φτάσουμε το καράβι εκεί που θέλουμε, αν δεν έχουμε τη συμπαράσταση του κόσμου. Αν κάνουμε εμείς ένα βήμα μπρος κάποιοι θα μας πηγαίνουν δύο βήματα πίσω».

Στο σημείο εκείνο υπήρχε η παρέμβαση από τον Βασίλη Βενέτη που είπε: «Αλέξη, στα είπα και όταν συνέβαιναν. Αυτό που με εξόργισε πραγματικά και με φόρτισε χωρίς να έχω ηρεμήσει ακόμη είναι πως «φίλαθλοι» πετούσαν μπουκάλι και το επόμενο λεπτό γελούσαν. Αυτό είναι προσβολή στην ομάδα, στους φιλάθλους, σε όλη τη Νίκη. Δεν γίνεται να υπάρχουν αυτά. Πρέπει να καταλάβουμε πως στο ποδόσφαιρο υπάρχει και η νίκη και η ήττα. Αυτό που ενοχλεί είναι ο απόηχος. Δεν μπορεί σε κάθε ήττα να έχουμε τέτοια αντίδραση. Όλες οι παρενέργειες πρέπει να λυθούν εδώ και τώρα».

Ακολούθως ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου πήρε ξανά το λόγο: «Ο μέσος φίλαθλος της Νίκης Βόλου είναι πανέξυπνος και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί «τσιμπάει» σε τέτοιες προκλήσεις, γιατί θα έρθουν κι άλλες ομάδες, οι οποίες δύσκολα θα μας κερδίσουν αγωνιστικά, γιατί έχουμε ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο. Αυτές οι ομάδες θα πάνε να μας «χτυπήσουν» ανορθόδοξα. Μακάρι να μην ξαναγίνει.

Εμένα με στενοχώρησε πάρα πολύ αυτό. Το πρωτάθλημα έχει πάρα πολύ δρόμο και πρέπει να είμαστε αφοσιωμένοι. Ο φίλαθλος πρέπει να είναι πολύ συνειδητοποιημένος.

Δεν θέλω ο παίκτης να κάνει τον τραυματία και το ψόφιο ψάρι για δέκα λεπτά. Δεν με αντιπροσωπεύει αυτό. Ο φίλαθλος πληρώνει, για να βλέπει θέαμα. Προτιμώ η ομάδα να κερδίσει παλικαρίσια και όχι επειδή θα είναι δέκα λεπτά στο έδαφος ένας ποδοσφαιριστής.

Βλέπουμε το επόμενο ματς με τον Θεσπρωτό, μετά έχουμε την Καβάλα εντός και προχωράμε».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
1
=