ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βολιώτες αθλητές υποψήφιοι για τους κορυφαίους της χρονιάς

βολιώτες-αθλητές-υποψήφιοι-για-τους-κ-275218

Τη λίστα με τους υποψήφιους για κορυφαίο αθλητή και αθλήτρια της χρονιάς απέστειλε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου και σ’ αυτήν βρίσκονται όλοι οι πρωταγωνιστές του 2021 και φυσικά δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν και αθλητές από τον Βόλο και τη Μαγνησία.

Η γιορτή των κορυφαίων θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, ενώ η ψηφοφορία ολοκληρώνεται στις 14 του τρέχοντος μηνός.

Ανάμεσα στα κορυφαία ονόματα του ελληνικού αθλητισμού που διέπρεψαν και ξεχώρισαν την τρέχουσα χρονιά ξεχωρίζει το όνομα του Γιάννη Αντετονκούμπο, που έφτασε στην κορυφή του ΝΒΑ, αλλά φυσικά και άλλοι σπουδαίοι αθλητές που διακρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και έκαναν υπερήφανους όλους τους Έλληνες.

Μεταξύ των ανδρών είναι οι εξής: Λευτέρης Πετρούνιας (γυμναστική), Βύρων Κοκκαλάνης (ιστιοπλοΐα), Ανδρέας Βαζαίος, Κρίστιαν Γκολομέεφ, Απόστολος Χρήστου (κολύμβηση), Στέφανος Ντούσκος (κωπηλασία), Γιάννης Αντετονκούμπο (μπάσκετ), Τάσος Μπακασέτας, Κώστας Τσιμίκας (ποδόσφαιρο), Εμμανουήλ Καραλής, Μίλτος Τεντόγλου (στίβος) και Στέφανος Τσιτσιπάς (τένις).

Στις γυναίκες υπάρχουν επίσης κορυφαία ονόματα: Βασιλεία Καραχάλιου (ιστιοπλοΐα), Ευαγγελία Πλατανιώτη (καλλιτεχνική κολύμβηση), Άννα Ντουντουνάκη (κολύμβηση), Θεοδώρα Γκουντούρα (ξιφασκία), Μαρία Πρεβολαράκη (πάλη), Άννα Κορακάκη (σκοποβολή), Νικόλ Κυριακοπούλου, Κατερίνα Στεφανίδη (στίβος) και Μαρία Σάκκαρη (τένις). Όσον αφορά στο βολιώτικο στοιχείο υποψήφιοι είναι:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Αντώνης: Ο κωπηλάτης από τον Πτελεό κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών του Παγκοσμίου πρωταθλήματος U23.

ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ

ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗ Ελένη: Η αθλήτρια του Νικόμαχου Βόλου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα -29κ. του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κορασίδων.

Ομαδικά αθλήματα

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΟΜΠΟ: Οι Ελένη Δεληγιάννη, Ελένη Φραγκάκη, Ζωή Καράγγελου του ΝΟΒΑ κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΑΝΙΔΩΝ HIGHLIGHT: Οι Ελένη Φράγκου, Ζωή Καράγγελου του ΝΟΒΑ κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων στη Μάλτα.

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

ΕΘΝΙΚΗ ΕΦΗΒΩΝ: Ο Βολιώτης αθλητής του Παναθηναϊκού Γιάννης Εγνατιάδης κατέκτησε με την Εθνική το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Μάλτας.

ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΑΝΙΔΩΝ: Η 17χρονη Βολιώτισσα Βασιλική Λασκαρίδη, που αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ κατέκτησε με την Εθνική το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Σίμπενικ.

ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Η Βολιώτισσα αθλήτρια Σταματίνα Καϊάφα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Νετάνια.

ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ: Ο Βολιώτης αθλητής του ΠΑΟΚ Χρήστος Λασκαρίδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Λουλέ της Πορτογαλίας.

ΒΛΑΧΟΣ Θεόδωρος (υδατοσφαίριση): Ο Βολιώτης ομοσπονδιακός προπονητής οδήγησε την εθνική μας ομάδα των ανδρών στη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της, σε μεγάλες εμφανίσεις στο Τόκιο και στην κατάκτηση της 2ης θέσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020». Ήταν το πρώτο ολυμπιακό μετάλλιο της εθνικής μας ομάδας. Επίσης, το 2021 οδήγησε και στην 3η θέση στο WorldLeague της Τιφλίδας.

ΜΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

ΛΑΜΠΑΔΑΡΗΣ Απόστολος: Ήταν δεύτερος στα 100μ. επιφάνεια του Παγκοσμίου πρωταθλήματος νέων.

BEACH SPRINT-ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

ΚΑΛΑΝΔΑΡΙΔΗΣ Ιωάννης: Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο σκιφ ανδρών του Παγκοσμίου πρωταθλήματος (Πορτογαλία).

STAND UP PADDLING (SUP):

ΤΣΑΟΥΤΟΥ Παναγιώτα: Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200μ. Masters 50+

ΟΜΑΔΙΚΑ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

ΕΘΝΙΚΗ 4×100Μ. ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ: Ο Απόστολος Λαμπαδάρης με καταγωγή από τις Μηλιές κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων στο Λινιάνο.

BEACH SPRINT-ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

ΚΑΛΑΝΔΑΡΙΔΗΣ Γιάννης: Πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας.

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

ΓΑΛΟΓΑΥΡΟΣ Σωτήρης: Ο αθλητής με καταγωγή από το Αερινό, που συμμετείχε και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο αεροβόλο τουφέκι R1 του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που διεξήχθη στο Αλ Αίν των ΗΑΕ.

ΓΚΟΛΜΠΟΛ

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Ο Αλτίν Λέσι ήταν μέλος της πρωταθλήτριας Ευρώπης στη Β’ κατηγορία, ενώ εξασφάλισε και την άνοδό της στην Α’ κατηγορία με την Εθνική.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου