ΜΠΑΣΚΕΤ

Αξιοποίηση της έδρας τους ο στόχος σήμερα για Νίκη και Ολυμπιακό

αξιοποίηση-της-έδρας-τους-ο-στόχος-σήμ-281135

Η συνέχιση του απόλυτου στην έδρα της είναι ο στόχος της Νίκης Βόλου, που υποδέχεται σήμερα στις 17.00 στο κλειστό της Νέας Ιωνίας τον αξιόλογο Εσπερο Λαμίας, στον οποίον αγωνίζεται ο Βολιώτης γκαρντ Γιώργος Λάππας. Γηπεδούχος είναι και ο Ολυμπιακός Βόλου, που θέλει δεύτερο συνεχόμενο ροζ φύλλο με αντίπαλο τον Πρωτέα Γρεβενών στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Β’ Εθνικής μπάσκετ ανδρών.

Για το 5Χ5 στη Νέα Ιωνία η Νίκη

Μόνο επιτυχίες έχει η Νίκη Βόλου στην έδρα της και μόνο ήττες μακριά απ’ αυτήν και μάλιστα η τελευταία «πόνεσε» αρκετά, αφού ήταν από τον συμπολίτη Ολυμπιακό. Χωρίς τον αναπληρωματικό πλέι μέικερ Σκουφεζή και πάλι, οι κυανόλευκοι επιστρέφουν στο γήπεδό τους, για να αντιμετωπίσουν τον Εσπερο Λαμίας, που επίσης έχει τέσσερις νίκες, αλλά έναν αγώνα λιγότερο.

Για το σημερινό παιχνίδι δηλώσεις στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ έκανε ο φόργουορντ της Νίκης, Βασίλης Μπουσκολίτης, που αναφέρει: «Η ήττα με τον Ολυμπιακό Βόλου μας πλήγωσε, όπως και κάθε ήττα που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Σίγουρα μας «έριξε» ψυχολογικά, ωστόσο έπρεπε να αφήσουμε πίσω τον κακό μας εαυτό και να βρούμε τα ψυχικά και πνευματικά αποθέματα, ώστε να παρουσιαστούμε, όπως πρέπει, για τον αγώνα με τον Εσπερο.

Κάναμε την αυτοκριτική μας, αναλύσαμε τα λάθη μας στο βίντεο και δουλέψαμε σκληρά όλη τη βδομάδα στο γήπεδο, για να εμφανιστούμε έτοιμοι απέναντι στον Έσπερο.

Είναι γεγονός πως στην έδρα μας είμαστε πιο συγκεντρωμένοι, πιο αποδοτικοί σε άμυνα και επίθεση, κάτι που δείχνουν και τα αποτελέσματά μας. Σίγουρα κινητήριος δύναμη αποτελεί ο κόσμος μας, ο οποίος μας στηρίζει σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι και τον περιμένουμε να μας στηρίξει και τώρα, προκειμένου να κερδίσουμε και να διατηρήσουμε το αήττητο της έδρας μας.

Ξέρουμε ότι ο Έσπερος είναι μια καλή ομάδα απαρτιζόμενη από έμπειρους παίχτες που γνωρίζουν την κατηγορία, συνεπώς δε θα είναι ένα εύκολο παιχνίδι. Εμείς πρέπει να ακολουθήσουμε πιστά το πλάνο των προπονητών μας και να είμαστε ανταγωνιστικοί κάθε λεπτό του παιχνιδιού, για να μπορέσουμε να πάρουμε το ροζ φύλλο αγώνα.

Από εκεί και πέρα, θεωρώ ότι πρέπει να έχουμε την ίδια συγκέντρωση και αποφασιστικότητα και στα εκτός έδρας ματς, διότι μέχρι στιγμής έχουμε αντιμετωπίσει ομάδες με δυνατές έδρες και περιμένουμε το ίδιο και στη συνέχεια του πρωταθλήματος».

Οι Μαύρος-Κοσμάτος υπολογίζει στους Σαριμπαλίδη, Βερτζάγια, Κουτίνα, Λόλα, Καλλέ, Μπουσκολίτη, Ξενιτίδη, Σπανόπουλο, Ζησόπουλο, Δελεντζέ, Χ. Νίκολη, Σούλη.

Επιστροφή Καραμήτσου

στον Ολυμπιακό Βόλου

Με μία αγωνιστική τιμωρήθηκε τελικά ο Καραμήτσος του Ολυμπιακού Βόλου, του οποίου το δελτίο είχαν κρατήσει οι διαιτητές στον αγώνα με τον ΣΚ Ιωάννινα για διαπληκτισμό. Ο έμπειρος πάουερ φόργουονρτ και σέντερ επιστρέφει επομένως στη σημερινή αναμέτρηση με τον Πρωτέα Γρεβενών (2-4) στο κλειστό του ΕΑΚ στις 17.30, έχοντας εκτίσει την ποινή του. Ωστόσο, για μία ακόμη αγωνιστική θα λείψει ο Χανέλλι, που ξεκίνησε προπονήσεις, αλλά είναι ανέτοιμος.

Ο Γιώργος Βλιώρας θα στηριχθεί για την 3η νίκη στους Γκοντόπουλο, Ίλτσογλου, Σιμάκη, Αναγνωστόπουλο, Παρασκευά, Καραμήτσο, Αγκρή, Ευαγγελινό, Σταθούρο, Ροδολάκη, Γ. Νίκολη, Γιαννίκο.

Στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ μίλησε ο Θοδωρής Ίλτσογλου, ο οποίος ρωτήθηκε αρχικά για τα οφέλη από τη μεγάλη επιτυχία κόντρα στη Νίκη, τονίζοντας: «Ξεκάθαρα η νίκη στο ντέρμπι δεν ήταν απλώς δύο βαθμοί, αλλά είχε πολλαπλά οφέλη. Για αρχή μας έδωσε αυτοπεποίθηση και αποτέλεσε μια επιβεβαίωση των προηγούμενων εμφανίσεων, καθώς φτάναμε στην πηγή, αλλά δεν πίναμε νερό….Τόσο με τη Λευκάδα όσο και με το Σχηματάρι κοντέψαμε να κλέψουμε τα παιχνίδια, αλλά στο τέλος μέναμε από δυνάμεις».

Ο έμπειρος γκαρντ σχολίασε και το αγωνιστικό στυλ της ομάδας, που στηρίζεται στην άμυνα, αλλά έχει βελτιωθεί πολύ στα τελευταία ματς και στην επίθεση: «Το πλάνο εξαρχής της χρόνιας ήταν να πιέζουμε πολύ τόσο το κατέβασμα όσο και τα «φτερά», κάνοντας δύσκολη την κυκλοφορία της μπάλας και σ’ ένα βαθμό το έχουμε καταφέρει, κρατώντας πολύ καλές επιθέσεις αντίπαλων ομάδων χαμηλά.

Επιθετικά ξέρουμε πως έχουμε εμπειρία στο σκοράρισμα και πως θα βρεθούν τρόποι. Ήταν θέμα χρόνου να ξεσπάσουμε, καθώς οι αλλεπάλληλες απουσίες χάλασαν τη χημεία της ομάδας όσον αφορά σ’ αυτό το κομμάτι και επηρέασαν τον αγωνιστικό χρόνο του κάθε παίκτη. Κάθε μέρα αυτή η ισορροπία θα βελτιώνεται μέσα από την προπόνηση».

Όσο για το σημερινό ματς με τον Πρωτέα Γρεβενών αναφέρει: «Θεωρούμε ξεκάθαρα πως για να έχει αξία η νίκη της προηγούμενης εβδομάδας πρέπει να κερδίσουμε τον Πρωτέα. Είναι μια ομάδα πολύ διαφορετική από τα προηγούμενα χρόνια, με πολλά νέα παιδιά τα οποία τρέχουν αρκετά, οπότε πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό του αγώνα από την αρχή και να επιβάλλουμε τα δικά μας «θέλω». Εχουμε και την επιστροφή του Καραμήτσου που θα δώσει πολύτιμες ανάσες. Εχουμε ξεχάσει ήδη το ντέρμπι και βλέπουμε αυτό το ματς σαν τελικό».

Το σημερινό πρόγραμμα

Τα σημερινά παιχνίδια για την 8η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Β’ Εθνικής είναι τα εξής:

Σ17.00 Ερμής Σχηματαρίου-Ίκαροι Τρικάλων

Ευφραιμίδης-Κατωτικίδης-Χατζημπαλίδης (Κάλφα)

17.00 Ιωάννινα ΣΚ-Αίολος Τρικάλων

Τσιαπλής-Λιότσιος-Παπανικολάου Γ. (Τζιμογιάννης)

17.00 Νίκη Βόλου-Έσπερος Λαμίας

Κοϊμτζόγλου-Τσαρδούλιας-Τσάνταλη (Τσιργούλας)

17.30 Ολυμπιακός Βόλου-Πρωτέας Γρεβενών

Μπακάλης-Ξέρας-Σαρακενίδης (Γκουντέλιας)

17.00 Αναγέννηση Καρδίτσας-ΑΓΣ Ιωαννίνων

Γερακίνης-Χατζηχαρίσης-Χατζηκώστας (Τέγα)

17.00 Τιτάνες Παλαμά-Μελίκη

Παζώλης-Ηλιόπουλος-Καντερές (Μανάσης)

Βαθμολογία
1. Ερμής Σχηματαρίου 13
2. Ικαροι Τρικάλων 12
3. Αίολος Τρικάλων 11
4. Νίκη Βόλου 11
5. Δόξα Λευκάδας 11
6. Εσπερος Λαμίας 10
7. ΣΚ Ιωάννινα 10
8. Τιτάνες Παλαμά 9
9. Αναγέννηση Καρδίτσας 9
10. Ολυμπιακός Βόλου 8
11. ΑΓΣ Ιωαννίνων 8
12. Πρωτέας Γρεβενών 8
13. ΓΑΣ Μελίκης 6

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου