ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Πρώτη ήττα για φέτος

πρώτη-ήττα-για-φέτος-286227

Μετά από αήττητο σερί σε τρία παιχνίδια για το κύπελλο και πέντε για το πρωτάθλημα η Νίκη Βόλου ηττήθηκε από τον Παναιτωλικό για τη φάση των «16» με 1-0, μετά από τέρμα του Ντουάρτε στο 44’ και πλέον οι κυανόλευκοι στρέφουν την προσοχή τους στο πρωτάθλημα με την Ξάνθη την Κυριακή στο γήπεδο της Νεάπολης, «ξεχνώντας» τη ρεβάνς του Αγρινίου πριν τα Χριστούγεννα.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι κυανόλευκοι, αν και παρατάχθηκαν με αλλαγές στο αρχικό τους σχήμα, ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί απέναντι σε μια ομάδα ανώτερης κατηγορίας, αλλά τους έλειψε το γκολ, με τους φιλοξενούμενους να έχουν παθητικό ρόλο.

Πώς ξεκίνησαν

Με τον Μπάγιτς κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε η Νίκη Βόλου, με τον Αλέκο Βοσνιάδη να παρατάσσει εκ νέου τριάδα στα στόπερ με τους Ανδρέου-Γρομητσάρη-Αλιατίδη.

Αμυντικοί μέσοι επιλέχθηκαν να είναι οι Μέτσε-Παναγιωτίδης, με τον Τσουκαλά να έχει ρόλο οργανωτή, τον Τζοβάρα να παίζει στα αριστερά, τον Κάσσο στα δεξιά, ενώ στην επίθεση τοποθετήθηκαν οι Βλαχομήτρος και Τζιώρας.

Από την άλλη για τον Παναιτωλικό του Γιάννη Αναστασίου και σε σχηματισμό 4-5-1, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ροντρίγκες και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Λούι-Αντούνες-Βργκοτς-Κορνέλιους. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Τσιγγάρας-Φλόρες, ο Ντουάρτε κινούνταν από τα δεξιά, ο Χρ. Μπελεβώνης από τα αριστερά, επιτελικός μέσος ήταν ο Μεντόσα και στην κορυφή της επίθεσης ο Βέργος.

Το πρώτο μέρος

Η Νίκη ήταν εκείνη που είχε την υπεροχή από την αρχή του αγώνα, μπαίνοντας δυνατά στο παιχνίδι. Μόλις στο 3ο λεπτό ο Τζιώρας έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Κάσσος βρέθηκε στην περιοχή και έκανε το σουτ με το δεξί για να βρει η μπάλα στο σώμα του Αντούνες, και να καταλήξει σε κόρνερ.

Τρία λεπτά αργότερα ο Βλαχομήτρος εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Κάσσος βρέθηκε και πάλι σε θέση βολής, πιάνοντας την κεφαλιά, όμως και πάλι η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι με τον τερματοφύλακα Ροντρίγκες να είναι θεατής.

Προσπάθεια και σουτ του Τσιγγάρα στο 18ο λεπτό, βρήκε πάνω στον Τσουκαλά, με τον Παναιτωλικό να έχει την πρώτη του τελική προσπάθεια στο 22ο λεπτό, όταν ο Μεντόσα εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, με τον Ντουάρτε να πιάνει την κεφαλιά «ψαράκι», που μπλόκαρε εύκολα ο Μπάγιτς.

Η Νίκη προσπάθησε να ανοίξει το σκορ και στη συνέχεια, ο Τζοβάρας έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Βλαχομήτρος δεν μπόρεσε όμως να πιάσει το γυριστό σουτ όπως θα ήθελε και λίγο αργότερα ζήτησε πέναλτι, με τον Κάσσο να σεντράρει από τα δεξιά, τον Τζοβάρα να πιάνει το σουτ εκτός περιοχής και την μπάλα να βρίσκει στο σώμα του Βργκοτς, και όχι σε χέρι, όπως διαμαρτυρήθηκαν οι γηπεδούχοι.

Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους και στο 43’, μετά από φάουλ που κέρδισε ο Βλαχομήτρος λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή, ο Γρομητσάρης εκτέλεσε με στόχο τον Αλιατίδη, που πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Ροντρίγκες, δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει.

Τελικά, αντί για το 1-0, ήρθε το 0-1, με τον Παναιτωλικό να εκδηλώνει επίθεση από τα αριστερά και τον Κορνέλιους να σεντράρει για την καρδιά της άμυνας της Νίκης, όπου ο Ντουάρτε αυτή την φορά κατάφερε να νικήσει τον Μπάγιτς, πανηγυρίζοντας το τέρμα της ομάδας του, που την έστειλε στα αποδυτήρια να προηγείται των κυανόλευκων.

Η Νίκη θα μπορούσε να έχει φέρει το παιχνίδι στα ίσια, αλλά στο 45’ και μετά από σέντρα του Τζιώρα από τα δεξιά, ο Βλαχομήτρος, που έκανε την προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή στο δεύτερο δοκάρι, έστειλε την μπάλα άουτ, ίσως στη μεγαλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων μαζί με την κεφαλιά του Κάσσου στο 6’.

Το δεύτερο μέρος

Λίγο μετά την έναρξη του β’ μέρους, ο Τζιώρας πέτυχε τέρμα στο 53’ αλλά αυτό ακυρώθηκε ως οφσάιντ μετά από υπόδειξη του βοηθού, με τον επιθετικό των κυανόλευκων να είναι εκτεθειμένος μετά την πάσα του Βλαχομήτρου, ο οποίος στο 58’ και μετά από λάθος του Αντούνες έκλεψε την μπάλα εκτός περιοχής και ενώ είχε αφύλακτους συμπαίκτες μέσα στην περιοχή του Παναιτωλικού και με τη Νίκη να έχει αριθμητικό πλεονέκτημα, δεν έκανε την πάσα, αλλά προτίμησε να σουτάρει εκτός περιοχής, για να μπλοκάρει ο Ροντρίγκες.

Προβολή του Τζιώρα στο 67’ μετά από σέντρα του Τζοβάρα από τα αριστερά, έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του Παναιτωλικού, με τον Αλέκο Βοσνιάδη, δύο λεπτά νωρίτερα να αλλάζει τη διάταξη της ομάδας του σε 4-3-3, αντικαθιστώντας αρχικά τον τραυματία Αλιατίδη με τον Βασιλείου, με τον τελευταίο να παίζει στο δεξί άκρο της επίθεσης, τον Κάσσο να περνά στην κορυφή αντί του Τζιώρα, και τον Μιράντα να παίρνει θέση στα αριστερά αντί του Βλαχομήτρου.

Μέχρι το φινάλε του αγώνα τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει με τη Νίκη να πιέζει για το γκολ αλλά να μην μπορεί να απειλήσει επί της ουσίας.

Από ατομική ενέργεια και σουτ εκτός περιοχής από τον Ντουάρτε στο 73’ η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπάγιτς, που ήλεγχε την πορεία της και δεν ανησύχησε, ενώ στο 82’ σουτ του Βασιλείου έφυγε εκτός εστίας.

ΝΙΚΗ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 0-1

Κύπελλο Ελλάδος

Πανθεσσαλικό Στάδιο

Διαιτητής: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Βασιλόπουλος (Εβρου), Γεωργακόπουλος (Πειραιά)

4ος: Φίτσας (Πρέβεζας/Λευκάδας)

Σκόρερ: 44’ Ντουάρτε

Κίτρινες: 50’ Κάσσος, 58’ Παναγιωτίδης-42’ Κορνέλιους, 81’ Ντουάρτε

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Βοσνιάδης) Μπάγιτς, Κάσσος, Τζοβάρας, Γρομητσάρης, Ανδρέου, Αλιατίδης (65’ λ.τρ. Βασιλείου), Μέτσε, Παναγιωτίδης (88’ Μπάλλας), Τσουκαλάς (88’ Μπόσιο), Βλαχομήτρος (70’ Μιράντα), Τζιώρας (70’ Τσιμπούκας)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: (Αναστασίου) Ροντρίγκες, Αντούνες, Βργκοτς (46’ Μπακαδήμας), Λούι, Βέργος, Μεντόζα (84’ Μόρσει), Κορνέλιους, Ντουάρτε (84’ Φυτόπουλος), Χ. Μπελεβώνης (65’ Ε. Μπελεβώνης), Φλόρες, Τσιγγάρας (46’ Χουχούμης)

  • Κυριακή στη Νεάπολη

Το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι για τη Νίκη Βόλου θα δοθεί τελικά στο γήπεδο της Νεάπολης με τους κυανόλευκους να υποδέχονται την Ξάνθη για την 6η αγωνιστική της Super League 2. Για τη Super League 1 υπάρχει μία μέρα νωρίτερα αγώνας του Βόλος ΝΠΣ με τον Παναιτωλικό, ενώ Σάββατο θα παίξει και ο Ολυμπιακός με τον Πιερικό και πάλι στη Νεάπολη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου