ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ήττα με 0-1 από τον Παναιτωλικό για τη Νίκη, που άξιζε κάτι καλύτερο

ήττα-με-0-1-από-τον-παναιτωλικό-για-τη-νίκ-287246

Ηττα που ψαλιδίζει τις ελπίδες της για πρόκριση στους οκτώ του Κυπέλλου Ελλάδος υπέστη η Νίκη με 0-1 από τον Παναιτωλικό στον πρώτο αγώνα για τη φάση των 16 του θεσμού. Οι κυανόλευκοι είχαν μεγάλες φάσεις να προηγηθούν στην αρχή του ματς με τον Κάσσο, όπως και να ισοφαρίσουν με τον Βλαχομήτρο, αλλά δεν απάντησαν στο γκολ του Ντουάρτε στο 44’ με κεφαλιά, το οποίο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Η διάταξη των ομάδων

Η Νίκη κατέβηκε με 3-5-2. Ο Μπάγιτς ήταν στο τέρμα και μπροστά την αμυντική τριάδα αποτέλεσαν οι Αλιατίδης, Ανδρέου, Γρομητσάρης. Ο Κάσσος και ο Τζοβάρας έπαιζαν όλ την πλευρά, Μέτσε, Παναγιωτίδης, Τσουκαλάς τοποθετήθηκαν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ενώ οι Βλαχομήτρος και Τζιώρας αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο.

Ο Παναιτωλικός είχε κάτω από τα δοκάρια τον Ροντρίγκεζ, ενώ η τετράδα στην άμυνα αποτελούνταν με φορά από τους Λούι, Κορνέλιους (άκρα), Αντούνες, Βργκοτς (στόπερ). Τρεις κεντρικοί μέσοι ήταν οι Φλόρες, Τσιγγάρας, Μεντόζα, ενώ στην επίθεση κινούνταν οι Μπελεβώνης, Ντουάρτε (πτέρυγες) και Βέργος στην κορυφή.

Καλύτερη στο πρώτο η Νίκη, αλλά δέχθηκε γκολ

Μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 3’ για τη Νίκη με τον Κάσσο, που έκανε το σουτ στο πίσω από δοκάρι μετά τη σέντρα του Τζιώρα από τα δεξιά, αλλά ο Αντούνες με το πόδι κοντά στην εστία έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ. Στο 6’ πάλι ο Κάσσος βρέθηκε σε θέση βολής στο ύψος της μικρής περιοχής αφύλακτος μετά το κόρνερ του Βλαχομήτρου από τα αριστερά, αλλά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από την εστία σε μία κλασικότερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν καλύτερο ξεκίνημα, αλλά και καλύτερη εικόνα γενικότερα από τους Αγρινιώτες στο πρώτο μέρος, αλλά δέχθηκε γκολ στο 44’.

Ο Φλόρες βρήκε τον Μεντόσα και αυτός από τα αριστερά της περιοχής έβγαλε σέντρα στο πίσω δοκάρι για τον Ντουάρτε, που με κεφαλιά, η οποία έσκασε στο έδαφος, νίκησε τον Μπάγιτς, που απέκρουσε μέσα από την εστία του, με την μπάλα να μένεις εντός αυτής. Έτσι έγινε το 0-1, με τους δύο παίκτες που πρωταγωνίστησαν να έχουν συνδυαστεί προηγουμένως και στο 22’, όταν ο Μεντόσα εκτέλεσε φάουλ, ο Ντουάρτε πήρε την κεφαλιά, αλλά μπλόκαρε εύκολα σχετικά ο Μπάγιτς.

Η Νίκη είχε νέα μεγάλη φάση για το 1-1 στο 45’, όταν ο Τζιώρας σέντραρε στο πίσω δοκάρι από τα δεξιά για τον Βλαχομήτρο, που με δύσκολη προβολή σε κενή ουσιαστικά εστία, αφού η μπάλα είχε περάσει από τον γκολκήπερ του Παναιτωλικού, αστόχησε.

Χωρίς μεγάλες φάσεις η επανάληψη

Πάνω από την εστία έφυγε το σουτ του Τσουκαλά εκτός περιοχής στο 69’, με τη Νίκη να έχει οκτώ τελικές προσπάθειες μέχρι τότε και τον Παναιτωλικό τρεις. Στο 74’ o Ντουάρτε δεν ανησύχησε σε σουτ υπό καλές προϋποθέσεις από το ύψος της περιοχής τον Μπάγιτς, ενώ εκτός εστίας έφυγε στο 82’ το σουτ του Βασιλείου, με τους γηπεδούχους να πιέζουν έως το τελευταίο δευτερόλεπτο, αλλά να μη φτάνουν σε άλλη αξιόλογη στιγμή. Ομως η προσπάθεια έγινε.

Κίτρινες: Κάσσος, Παναγιωτίδης-Κορνέλιους, Ντουάρτε

NΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Αλιατίδης (λ. τρ. 64’ Βασιλείου), Ανδρέου, Γρομητσάρης, Κάσσος, Τζοβάρας, Μέτσε, Παναγιωτίδης (87’ Μπάλλας), Τσουκαλάς (87’ Μπόσιο), Τζιώρας, Βλαχομήτρος

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Αναστασίου): Ροντρίγκεζ, Λούι, Κορνέλιους, Αντούνες, Βργκοτς (46’ Μπακαδήμας), Φλόρες, Τσιγγάρας (46’ Χουχούμης), Μεντόζα (84’ Μόρσεϊ), Χ. Μπελεβώνης (64’ Στ. Μπελεβώνης), Ντουάρτε (84’ Φυτόπουλος), Βέργος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου