ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Μετά το 3-0 η σκέψη στον Παναιτωλικό»

μετά-το-3-0-η-σκέψη-στον-παναιτωλικό-289298

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα της Super League 2 πανηγύρισε η Νίκη Βόλου το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, επικρατώντας με 3-0 του Πιερικού για την 5η αγωνιστική και πλέον αύριο έχει νέα υποχρέωση, φιλοξενώντας τον Παναιτωλικό για το Κύπελλο Ελλάδος, στις 15:00 στο Πανθεσσαλικό.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Το τρίποντο στο θεσσαλικό ντέρμπι με την Αναγέννηση Καρδίτσας, δείχνει να έδωσε στους κυανόλευκους τη ψυχολογική ώθηση που χρειάζονταν και μετά την Κατερίνη, έχουν νέο παιχνίδι για τη φάση των «16» στο Κύπελλο Ελλάδας με την ομάδα του Αγρινίου, ενώ στη συνέχεια θα φιλοξενήσουν την Ξάνθη για το πρωτάθλημα.

Στο παιχνίδι με τον Πιερικό αναφέρθηκε ο τεχνικός των κυανόλευκων, Αλέκος Βοσνιάδης, τονίζοντας πως το 3-0 δεν ήρθε όσο εύκολα δείχνει. Αναλυτικά δήλωσε: «Η νίκη μας δεν ήταν τόσο εύκολη όσο δείχνει. Είχαμε πει ότι πρέπει να αναλάβουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων και να ανεβάσουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού. Θέλαμε την κατοχή και να δημιουργήσουμε καταστάσεις, που θα μας οδηγούσαν στην περιοχή του αντιπάλου. Προσπαθήσαμε ήρεμα να κυκλοφορήσουμε την μπάλα και να βγάλουμε κάποιες φάσεις σε χώρους που είχαμε επιλέξει. Βγήκε μία τέτοια φάση, η οποία ήταν και καθοριστική γιατί κερδίσαμε την αποβολή του αντιπάλου. Από κει και πέρα γνωρίζαμε πως με ηρεμία θα βρούμε τη μία φάση που θέλαμε για να ανοίξουμε το σκορ. Βέβαια, ήρθε ένα εξαιρετικό γκολ, θα μπορούσαμε να σκοράρουμε και νωρίτερα από άλλη φάση που είχαμε δημιουργήσει και το πρώτο ημίχρονο έληξε με το σκορ στο 1-0.

Από ‘κει και μετά είπαμε πως θα πρέπει να δώσουμε περισσότερο πλάτος στο γήπεδο από τη στιγμή που ο αντίπαλος έπαιζε με παίκτη λιγότερο. Στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου δεν ήμασταν καλοί, με τον αντίπαλο να βρίσκει δύο τελικές. Εξακολουθούσαμε να λέμε πως θέλουμε μία φάση για να τελειώσουμε το παιχνίδι κι αυτή ήρθε. Σκοράραμε και μετά ήταν θέμα να «σβήσουμε» το παιχνίδι με το υπέρ μας σκορ. Ηρθε κι ένα τρίτο γκολ και μας δόθηκε η δυνατότητα να ξεκουράσουμε κάποιους παίκτες ελέγχοντας τον ρυθμό.

Εχουμε κι ένα παιχνίδι αμέσως για το Κύπελλο και σίγουρα από το σημείο που πετύχαμε και τρίτο τέρμα, το μυαλό μας ήταν στον αγώνα της Τετάρτης.

Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη νίκη. Πάντα όταν παίρνεις νίκες έξω και εκμεταλλεύεσαι την έδρα σου, πετυχαίνεις σπουδαία πράγματα στην τελική κατάταξη.

Ηρεμα τώρα θα ασχοληθούμε με τον αντίπαλο στο Κύπελλο που είναι μία ομάδα από την παραπάνω κατηγορία. Θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας και από κει και πέρα, παιχνίδι με το παιχνίδι θα δούμε που θα καταλήξουμε».

Για την ευστοχία του δευτέρου μέρους με δύο γκολ σε τρεις τελικές: «Το προηγούμενο παιχνίδι θα το έχουμε πάντα στο μυαλό, για να βλέπουμε όταν δεν είμαστε συγκεντρωμένοι και σοβαροί πως τα πράγματα είναι δύσκολα παντού. Είμαστε μία ομάδα που αν ανοίξει το σκορ, μπορεί να το διαχειριστεί, έχει την εμπειρία και μπορεί να βρει και τις φάσεις. Μετά από δύο θετικά συνεχόμενα αποτελέσματα και ο ενθουσιασμός και η αισιοδοξία είναι μεγαλύτερη».

Για τον Πάνο που έφυγε τραυματίας και την ετοιμότητα των υπολοίπων: «Είναι μυϊκό το πρόβλημα. Οι εξετάσεις τις επόμενες ημέρες θα δείξουν τη σοβαρότητα του τραυματισμού του Πάνου.

Ευτυχώς γυρίζουν σιγά – σιγά όλα τα παιδιά και προσπαθούμε να τους επαναφέρουμε στην κατάσταση που βρίσκονταν πριν το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισαν. Όπως είδατε μπήκε και ο Βασιλείου. Γενικά, όποτε μας δίνεται η ευκαιρία προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε όλους τους παίκτες για να έχουν ρυθμό. Σίγουρα όταν έχεις πολλές επιλογές, μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα».

Για την παρουσία του κόσμου: «Να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε και μας στήριξε με κόσμια συμπεριφορά. Είναι σημαντικό να το θυμίζουμε γιατί στο κομμάτι αυτό είμαστε πονεμένοι… Στην ομάδα του Πιερικού να ευχηθώ καλή συνέχεια και στον συνάδελφο τα καλύτερα. Όποιος και αν είναι ο στόχος τους, εύχομαι να τον πετύχουν».

Τσουκαλάς: «Σημαντικό αποτέλεσμα»

Ο Σταύρος Τσουκαλάς σε ακόμη ένα παιχνίδι έκανε αθόρυβη δουλειά, ενώ με δική του ασίστ και μάλιστα με το κεφάλι, έστρωσε την μπάλα στον Βλαχομήτρο, ο οποίος πέτυχε το 0-3 στην Κατερίνη. Ο έμπειρος μέσος σχολίασε: «Κάναμε ένα δεύτερο συνεχόμενο νικηφόρο παιχνίδι κάτι που είναι πολύ σημαντικό, ειδικά όταν γίνεται και σε αγώνα εκτός έδρας. Το αριθμητικό πλεονέκτημά μας, μας έκανε ευκολότερο το έργο. Προηγηθήκαμε μ’ ένα εκπληκτικό γκολ του Λούκας και στη συνέχεια το διαχειριστήκαμε σωστά.

Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε και το τελειώσαμε. Μετά το τελευταίο σφύριγμα, το μυαλό μας είναι στο επόμενο ματς με τον Παναιτωλικό για το Κύπελλο, ένας θεσμός που δεν μας είναι αδιάφορος»

Για την προσπάθεια που γίνεται στη Νίκη: «Η προσπάθεια που γίνεται είναι τεράστια, είμαστε μία νέα ομάδα, όμως υπάρχουν πολλές απαιτήσεις κι αυτό προκύπτει από τη δυναμική αυτής της ομάδας. Η ποιότητα των παικτών που απαρτίζουν το ρόστερ, το σύνολο που έχει δημιουργηθεί και ο κόουτς που είναι γνώστης της κατηγορίας δημιουργούν μεγάλες απαιτήσεις και προσδοκίες.

Χρειαζόμαστε λίγο χρόνο για να δέσουμε ως ομάδα και η δεύτερη συνεχόμενη νίκη βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς αποκτούμε περισσότερη αυτοπεποίθηση. Γνωρίζουμε πως είμαστε ακόμη στην αρχή και πως ο δρόμος είναι μακρύς με πολλά παιχνίδια. Μέσα από τα λάθη που κάνουμε, διορθωνόμαστε και προχωράμε».

Πρώτη νίκη

Το διπλό της Κυριακής με το οποίο 0-3 η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη παραμένει αήττητη …ήταν η 1η νίκη της Νίκης στην Κατερίνη σε επίπεδο Β’ Εθνικής.

Μπορεί η Νίκη στη Γ’ Εθνική να έχει τρεις νίκες στην Κατερίνη όπως είχε κερδίσει και σε πρωτάθλημα Δ’ Εθνικής το 2002, αλλά σε συναντήσεις Α’ και Β’ Εθνικής στην Κατερίνη είχε 14 ήττες! Σε πρωτάθλημα Α’ Εθνικής το μόνο που είχε καταφέρει η Νίκη ήταν μια ισοπαλία 20/03/1966: Πιερικός – Νίκη 1-1 (51’Φουλίδης -63’ Κουκλάκης) και είχε και 4 ήττες, ενώ και σε πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής μέχρι προχθές …σε 11 ματς στην Κατερίνη η Νίκη είχε 10 ήττες και είχε πάρει τον Δεκέμβριο του 1980 μια ισοπαλία 1-1 (36’ Βαρυτιμιδης-38’ Κράλλης).

Ευχαρίστησε τον Πιερικό

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ευχαρίστησε τον Πιερικό, αναφέροντας: «Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ευχαριστεί την ΠΑΕ Πιερικός για τη φιλοξενία της στην ομάδα μας, στο πλαίσιο της μεταξύ μας αναμέτρησης, το μεσημέρι της Κυριακής (28/11), στο στάδιο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης και δεσμεύεται για την ανάλογη συμπεριφορά της στην αποστολή της ομάδας του Πιερικού, στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου, στον Βόλο».

Παράπονα από Πιερικό

Στη διαιτησία έριξε τα βάρη της ήττας από τη Νίκη Βόλου ο Πιερικός, αναφέροντας σε ανακοίνωση του πως: «Για μια ακόμη αγωνιστική, γίναμε θεατές σε μια ταινία παραλόγου και απαξίωσης, η οποία στήθηκε στο γήπεδο μας από τους διαιτητές. Γίναμε θεατές σε ένα «θέατρο» που έστησαν και έπαιξαν οι κακοί αυτοί πρωταγωνιστές μέσα στο σπίτι μας, απαξιώνοντας την ιστορία και το σήμα της ομάδας μας αλλά και την τόσο μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για να δημιουργήσουμε έναν αξιόπιστο Πιερικό, ισχυρό στο παρόν και το μέλλον. Πραγματικοί «καμικάζι» ο Μπεκιάρης από την Καρδίτσα και ο Μαλανδρής από την Χαλκιδική, «χάλασαν» το παιχνίδι από τα πρώτα του λεπτά με την αποβολή του Γιαλαμίδη στο 8’ και φρόντισαν να περάσει ένα εύκολο απόγευμα η αντίπαλη ομάδα χθες στην Κατερίνη.

Προειδοποιούμε τους αρμόδιους και τους υπεύθυνους αυτής της «φαρσοκωμωδίας» της οποίας γινόμαστε θεατές για 4η φορά φέτος (με εξαίρεση το παιχνίδι με την Καβάλα), ότι την επόμενη φορά που δε θα σεβαστείτε την προσπάθεια μας, θα σας δείξουμε κι εμείς ένα έργο το οποίο σας υποσχόμαστε ότι δε θα σας αρέσει. Η υπομονή ξέρετε έχει και όρια κι εσείς έχετε εξαντλήσει τα δικά μας.

Κάνουμε τεράστιο αγώνα να παραμείνουμε ψύχραιμοι και λογικοί, βιώνοντας την δική σας παράλογη και καταχρηστική συμπεριφορά καθώς και τα εγκληματικά σας απέναντι μας σφυρίγματα. Η ευθύνη για ότι ακολουθήσει από εδώ και πέρα, είναι αποκλειστικά δική σας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου