ΤΟΠΙΚΟ

Αγία Αννα, παρά την γκέλα της, και Πύρασος παραμένουν στην κορυφή

αγία-αννα-παρά-την-γκέλα-της-και-πύρασ-290717

Στο φινάλε του πρώτου γύρου η Αγία Αννα άφησε βαθμούς στην Αργαλαστή, με την ΑΕ 2002 να αποσπά ισοπαλία με 2-2 για τον Α’ όμιλο της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣΘ και την 9η αγωνιστική, ενώ ο Πύρασος δεν είχε πρόβλημα να κερδίσει με 4-1 τον Αστέρα εκτός έδρας για τον Β’ όμιλο. Σπουδαίες νίκες πέτυχαν επίσης Αίας και ΓΣ Αλμυρού, ενώ σε εξ αναβολής παιχνίδι ο Σαρακηνός κέρδισε την Σκιάθο με 4-0. Αναλυτικά τα παιχνίδια στην Α’ Κατηγορία.

Ρεπορτάζ:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ, ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Α’ ΕΠΣΘ-Α’ ΟΜΙΛΟΣ

Την έκπληξη η ΑΕ 2002

Ενα σπουδαίο αποτέλεσμα πήρε η ΑΕ 2002, που επέλεξε να παίξει στο γήπεδο της Αργαλαστής κι όχι στη φυσική της έδρα και ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Αγία Αννα.

H φιλοξενούμενη ομάδα, προηγήθηκε με αυτογκόλ του Σφέτσιου στο 25’ και σουτ του Κορέτα στο 42’ με 0-2, αλλά ισοφαρίστηκε στην επανάληψη. Στο 58’ ο Παρίσης με κοντινή προβολή μετά από πάσα του Βερντόβα από τα δεξιά μείωσε σε 1-2 και στο 76’ ο Μάριος Γαλάνης, που είχε περάσει ως αλλαγή, ισοφάρισε με φοβερό σουτ από πλάγια αριστερά στο απέναντι παραθυράκι.

ΑΕ 2002-ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ 2-2

ΑΕ 2002: Μητράκος, Βερντόβα (85’ Δήμτσας), Β. Γαλάνης, Καλαϊτζίδης, Σφέτσιος, Βεργοζήσης, Παρίσης, Κωστούλας (60’ Μ. Γαλάνης), Μαλλιαρός (60’ Βέργος), Στουμποβίκος, Σιαμέτης

ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ: Σάμπα, Στεργίου (60’ Νιαώτης), Καλαμίδας (75’ Σιώμος), Χολέβας, Στεργιόπουλος, Βέργος, Τσιουρέλης (75’ Τσέλιος), Κορέτα, Τζοβάρας (65’ Ζαρίφης), Ματθαίου, Σέττος

Με Δενελάβα σκόρερ

Με 1-0 επικράτησε της Δάφνης ο Τοξότης, χάρις σε τέρμα του Δενελάβα στο 30’ με πλασέ μέσα από την περιοχή, με τον έμπειρο φορ να εκμεταλλεύεται λάθος απομάκρυνση από αντίπαλο. Για τους γηπεδούχους δοκάρι είχε στο 75’ Γιαννακούρας με πλασέ μετά από τετ-α-τετ.

ΤΟΞΟΤΗΣ-ΔΑΦΝΗ 1-0

ΤΟΞΟΤΗΣ: Μπράνος, Παναγιώτου, Χλωρός, Γεωργουλάκος, Γκίνης, Νταγκούλης, Σιγαλάκος (88’ Γιωτόπουλος), Ακριβούσης, Δενελάβας, Δεμίρης, Γερακίνης (73’ Γιαννακούρας)

ΔΑΦΝΗ: Αλπάκης, Ντίκας, Αλεξίου, Βοϊτσίδης (77’ Καζάκης), Γ. Τσαρέλας. Χιώτης (77’ Μπάντελης), Ταμπάκου (67’ Μαρέδης), Τερλεξής (88’ Νίκου), Σωτηρόπουλος, Φ. Τσαρέλας, Βαρελόπουλος (88’ Ντελής)

Ο Δενελάβας σκόραρε κόντρα στη Δάφνη το μοναδικό τέρμα

Ισοπαλία στην Αγία Παρασκευή

Με 1-1 ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα σε Αγία Παρασκευή και Ακρόπολη, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται στο 30’ με τον Πιτσάβα, μετά από σέντρα του Γαβρίλου Τσουκάλη. Για την Αγία Παρασκευή, ισοφάρισε ο Βούκουτος στο 40’ με κεφαλιά σε σέντρα του Γκέκου στο δεύτερο δοκάρι. Οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλες ευκαιρίες στο β’ μέρος με τους Κοπάνα, Βούκουτο, Μαλακασιώτη, τις οποίες εξουδετέρωσε ο Βίτσος.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΑΚΡΟΠΟΛΗ 1-1

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Γαλιόπουλος, Παναγούλας, Λυκουρίνος, Λούμπαρδος, Ντάκος (70’ Βέρμπης), Μαλακασιώτης, Πολύζος, Κοπάνας (72’ Στ. Δημόπουλος), Μαρμαρινός (70’ Γκουγκούλης), Βούκουτος

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Βίτσος, Κων. Σταυραντώνης, Τ. Κολυμήτρας, Στρούγγης, Πασσιάς, Γκάγκας, Κ. Κολυμήτρας, Πιτσάβας, Γαβρ. Τσουκάλης, Αξιώτης, Παγώνης.

Σαββατοκύριακο με … εξάποντο για τον Σαρακηνό

Εύκολη επικράτηση για τον Σαρακηνό με 4-0 κόντρα στη Σκιάθο σε εξ αναβολής ματς.

Στο 16’ ο Δημόπουλος από ασίστ του Καλλιακούδα πέρασε και τον τερματοφύλακα και έκανε το 1-0 με πλασέ σε κενή εστία και στο 36’ ο Αραμπατζής μετά από κλέψιμο τελείωσε τη φάση και σημείωσε το 2-0 με θαυμάσιο διαγώνιο σουτ.

Στο 87’ ο Γκινίδης με αριστερό βολ πλανέ έξω από τη μικρή περιοχή πέτυχε το 3-0 και το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Καλαμάτας, που βγήκε στο τετ-α-τετ και πλάσαρε εύκολα. Αυτή ήταν η 5η συνεχόμενη νίκη για τον Σαρακηνό, αφού πήρε και το ματς στα χαρτιά για την 9η αγωνιστική από τη Μακρινίτσα, με το παράδοξο να είναι ότι το Σαββατοκύριακο που πέρασε η ομάδα του Γιάννη Φασουράκη κατέκτησε … έξι βαθμούς.

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ-ΣΚΙΑΘΟΣ 4-0

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Γράντας, Γιοβάνης, Αγγελής, Σκούρας, Χάνος, Μαυρίδης, Δημόπουλος (60’ Δουλάς), Καλαμάτας, Αντωνίου, Βαλωτής, Αραμπατζής (83’ Γκινίδης), Καλλιακούδας (75’ Θεοχάρης)

ΣΚΙΑΘΟΣ: Τσάκος, Μπομπάι, Τσάκας, Αλ. Τζελάι, Τουρναβίτης, Ντάμτσιος, Γιώργος Σταμέλος (70’ Χ. Σανιδάς), Θωμάς Σταμέλος (75’ Γραμματικός), Μπάμπα, Τάσσος (85’ Οβεμπεργκ), Χ. Τζελάι

Η φάση που ο Καλαμάτας του Σαρακηνού πετυχαίνει το 4-0 απέναντι στη Σκιάθο

Η βοηθός Καρβούνη στο γήπεδο του Σαρακηνού

Α’ ΕΠΣΘ-Β’ ΟΜΙΛΟΣ

Ακάθεκτος ο Πύρασος

Με 4-1 επιβλήθηκε του Αστέρα εκτός έδρας ο Πύρασος και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα στον β’ όμιλο της Α’ ΕΠΣΘ, έχοντας απολογισμό επτά νίκες και μία ισοπαλία.

Ο Γιάννης Αραπίτσας άνοιξε το σκορ στο 20’, ο Καραγιώργος πέτυχε το 0-2 στο 24’, ο Ρακής σημείωσε το 0-3 στο 32’ με κεφαλιά, για να σκοράρει ξανά ο Αραπίτσας στο 38’ για το 0-4.

Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο τελικό 1-4 με σουτ του Χαλιμούρδα στο 54’.

ΑΣΤΕΡΑΣ-ΠΥΡΑΣΟΣ 1-4

ΑΣΤΕΡΑΣ: Ξανθάς, Παππάς, Δούμος, Λουφόπουλος, Π. Αποστολίδης, Χαλκίδης (78’ Κ. Σεσκλιώτης), Τσάμης (78’ Μακρονάσιος), Ξηρομερίτης, Δ. Αποστολίδης (46’ Βέργος), Χαλιμούρδας, Σταΐδης (70’ Πρίντζος).

ΠΥΡΑΣΟΣ: Τάσος, Φλώρος, Αλμασίδης, Ρακής (62’ Σταντσούρης), Μιχόπουλος, Μπούτλας, Ζενούνης (55’ Θεοδωρόπουλος), Καραγιώργος (68’ Καραδήμας), Αραπίτσας (55’ Γάτος), Νίνος (62’ Κοσμάς), Βλάχος.

Νίκη στο φινάλε με Κατσαβριά

Με γκολ στο 90’ ο Αίας Σούρπης επιβλήθηκε με 2-1 του Πρωτεσιλάου στο γήπεδο του Πλατάνου, το οποίο παρέμενε κλειδωμένο μέχρι και 40 λεπτά πριν την έναρξη της αναμέτρησης και χρειάστηκε παρέμβαση του δημάρχου Βαγγέλη Χατζηκυριάκου.

Το σκορ άνοιξε στο 38’ μετά από σέντρα του Μπιρτσάι στον Χασιώτη, ο οποίος με το κεφάλι τροφοδότησε τον Χειλά κι αυτός έκανε το σουτ, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας. Το 1-1 σημείωσε στο 75’ ο μέσος Αλαμάνης με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ.

Οι γηπεδούχοι πίεζαν για το γκολ της νίκης και το πέτυχαν στο 90’, με κεφαλιά του Θανάση Κατσαβριά, μετά από εκτέλεση κόρνερ.

ΑΙΑΣ-ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ 2-1

ΑΙΑΣ: Χαλάτσης, Χουλιαράς, Γ. Ξηροκώστας, Τσάμης (46’ Μακανίκας), Πλαβός, Βούλγαρης (65’ Τσόγκας), Χειλάς (91’ Γκιόκα), Μπιρτσάι, Αραπίτσας (91’ Κωστούλας), Θ. Κατσαβριάς (94’ Χριστέλος), Ράπτης

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ: Μάνος, Χασιώτης, Τσαούσης, Χολέβας, Λεϊμονής, Αλαμάνης, Σούδης, Κλίντον, Αλαμάνης, Παπαδόπουλος, Αλντίν (70’ Καλτσάς).

Εύκολη υπόθεση

Επιβάλλοντας από την αρχή την κυριαρχία του στον αγωνιστικό χώρο του Βελεστίνου ο Ρήγας Φεραίος επικράτησε άνετα με σκορ 6-0 επί του «συνδημότη» Διαγόρα Στεφανοβικείου για να κλείσει με το δεξί τον πρώτο γύρο.

Το σκορ άνοιξε στο 21’ ο Δημήτρης Αγροκώστας μετά από σέντρα του Βαϊόπουλου με κεφαλιά και έξι λεπτά αργότερα ο Γάρος σημείωσε το πρώτο από τα τρία του τέρματα. Το 3-0 έκανε ο Δίντσης στο 36’.

Στο 54’ από γκολ πάρε-βάλε του Καραγιάννη ο Γάρος πέτυχε το 4-0 και στο 67’ ο αρχηγός του Ρήγα έφτασε στο χατ-τρικ εκμεταλλευόμενος με ωραίο πλασέ την κάθετη πάσα του Τζινιέρη. Το τελικό 6-0 πέτυχε ο Πάσχος με τη συμπλήρωση 78 λεπτών παιχνιδιού. Η ομάδα του Λάκη Μπακάλη είχε και τρία δοκάρια με τους Δ. Αγροκώστα, Γ. Αγροκώστα και Φούκη.

Πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γιώργου Πιτσιώρη, ο οποίος τίμησε τα χρώματα του Ρήγα αγωνιζόμενος με το σύλλογο του Βελεστίνου τη δεκαετία του ’90 στην Δ’ Εθνική.

ΡΗΓΑΣ-ΔΙΑΓΟΡΑΣ 6-0

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Σπηλιόπουλος, Παπαδανιήλ, Δίντσης (56’ Τζινιέρης), Φιλοσόγλου, Χότζα, Σουγκάρης (56’ Φούκης), Γ. Αγροκώστας, Βαϊόπουλος (46’ Καραγιάννης), Γάρος (70’ Κίτσιος), Δ. Αγροκώστας (46’ Χασάπης), Πάσχος

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Βλαχόπουλος, Μεϊντάνης (64’ Ντόντος), Κ. Καραπλιάγγος (26’ λ.τρ. Παπαϊωάννου), Κουζιώκας, Ακρίβος (6’ λ. τρ. Κωνσταντίνου), Γκαμαλέτσος, Π. Ντάφος (64’ Λουφόπουλος), Σεγδίτσας, Μπόλκας, Σπ. Καραπλιάγκος, Τζέκα (64’ Βλάχος)

Τρεις φορές σκόραρε ο Γάρος κόντρα στην πρώην του ομάδα

Σπουδαία νίκη του ΓΣ Αλμυρού

Με 4-1 επιβλήθηκε εκτός έδρας της Αγχιάλου ο ΓΣ Αλμυρού, φθάνοντας πλέον τους 15 βαθμούς και την 4η θέση. Για την ομάδα του Κώστα Ρέππου το σκορ άνοιξε από το 5ο μόλις λεπτό ο Κοντοβάς από πάσα του Χριστοφορίδη, το 0-2 ήρθε στο 10’ με εκτέλεση φάουλ του Κοντοβά και το 0-3 σημείωσε στο 36’ ο Χριστοφορίδης με απίθανη σέντρα-σουτ από πλάγια θέση. Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 1-3 στο 60’ με τον Κάρρο, με το τελικό 1-4 να σημειώνεται στο 68’, από τον Κλουκουτάρα και νέα ασίστ του Χριστοφορίδη.

ΑΓΧΙΑΛΟΣ-ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ 1-4

ΑΓΧΙΑΛΟΣ: Σαματάς, Ζητούδης (75’ Γεωργακόπουλος), Προβιάς, Μαγιόγλου, Λάζογλου, Λάμπρου, Νούσιας (85’ Μουχαρέμ), Δημακόπουλος (70’ Ζαφειρίου), Κάρρος, Άλμπα, Σίμος (46’ Κόκκαλης).

ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ: Καρακασίδης, Νικογιάννης (70’ Μπουκώρος), Τσαγιαννίδης (85’ Μπαράκου), Αράπης, Τσιάτσιος, Τσάμης, Χριστοφορίδης (85’ Πάλλας), Γκάμπας (70’ Ζαντιώτης), Κλουκουτάρας, Κοντοβάς, Δήμας (65’ Δρόσος)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

  1. Aγια Αννα 20
  2. Σαρακηνός 19
  3. Ακρόπολη 17
  4. Τοξότης 16
  5. Αγία Παρασκευή 8
  6. Σκιάθος 8
  7. ΑΕ 2002 7
  8. Δάφνη 7
  9. Μακρινίτσα 0

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

  1. Πύρασος 21
  2. Αίας Σούρπης 19
  3. Ρήγας Φ. 17
  4. ΓΣ Αλμυρού 15
  5. Πρωτεσίλαος 9
  6. ΦΘ Αγχίαλος 7
  7. Μυρμηδόνες 4
  8. Αστέρας Ριζ. 3
  9. Διαγόρας 2

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου