ΜΠΑΣΚΕΤ

Μετρημένα …τα κουκιά στον Ολυμπιακό ενόψει Νίκης

μετρημένα-τα-κουκιά-στον-ολυμπιακό-ε-293140

Δεν έφταναν στον Ολυμπιακό Βόλου οι δεδομένες απουσίες των τραυματιών Τσιακλάγκανου, Αγγελόπουλου, που χάνουν τη σεζόν, και του Χανέλλι, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το βαρύ διάστρεμμα πριν το ματς με τους Τιτάνες Παλαμά, ήρθε και η τιμωρία του Καραμήτσου, του οποίου κρατήθηκε το δελτίο για διαπληκτισμό που είχε στο ματς με τον ΣΚ Ιωάννινα εκτός έδρας.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Αυτό κάνει ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση για τους ερυθρόλευκους και ειδικά κάτω από το καλάθι κι έτσι ο Γιώργος Βλιώρας θα στερηθεί συνολικά τέσσερις παίκτες στο ντέρμπι με τη Νίκη την Κυριακή στις 17.00 στο ΕΑΚ, προσπαθώντας να βρει τις λύσεις με τους υπόλοιπους μπασκετμπολίστες που έχει στη διάθεσή του. Ο έμπειρος τεχνικός θα στηριχθεί στους Γκουντόπουλο, Σιμάκη, Ίλτσογλου, Αναγνωστόπουλο, Παρασκευά (πιθανή πεντάδα), Αγκρή, Ευαγγελινό, Σταθούρο, Ροδολάκη, Νίκολη.

Το κλειστό του ΕΑΚ αναμένεται να γεμίσει αύριο και η παρουσία του κόσμου θα είναι έντονη, γι’ αυτό και θα παρθούν κάποια παραπάνω μέτρα ασφαλείας, όπως για παράδειγμα θα γίνει τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων.

Βλιώρας: «Ευχής έργον ότι παίζουμε με τη Νίκη στη Β’ Εθνική»

Δηλώσεις για το αυριανό ντέρμπι έκανε στον Βόλος 9.86 και την εκπομπή Clasico ο Γιώργος Βλιώρας, που έκανε έκκληση να στηρίξει ο κόσμος την ομάδα στα όρια του επιτρεπτού. Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Είναι ευχής έργον ότι το βολιώτικο ντέρμπι γίνεται σε μία μεγάλη κατηγορία, τη Β’ Εθνική και ότι οι δύο μεγάλες βολιώτικες ομάδες βρίσκονται σ’ αυτήν. Εμείς έχουμε δώσει πέντε παιχνίδια, επειδή κάναμε και το ρεπό μας, και παρ’ όλο που έχουμε τρεις ήττες και μία νίκη, σε όλα τα ματς έχουμε δείξει πάρα πολύ καλό πρόσωπο.

Ακόμη και το παιχνίδι που χάσαμε στην έδρα μας με τον Ερμή Σχηματαρίου, που θεωρείται η πιο καλή ομάδα στην κατηγορία και έχει τις περισσότερες πιθανότητες για άνοδο, το κοντράραμε στα ίσια και χάσαμε στο τέλος.

Θέλω να τονίσω, παρά τα όσα πίστευαν κάποιοι, ότι η ομάδα μάχεται σ’ όλα τα παιχνίδια, παρουσιάζεται αξιόπιστη και έχει την καλύτερη άμυνα στην κατηγορία. Μας έχουν βρει πάρα πολλές ατυχίες με τη ρήξη χιαστών του Τσιακλάγκανου και του Αγγελόπουλου, δύο παικτών βασικών, συν το γεγονός ότι ανεβήκαμε αργά με την αναδιάρθρωση και είχαμε στήσει την ομάδα για τη Γ’ Εθνική, όπου θα ήμασταν μία από τις καλύτερες ομάδες.

Προσπαθήσαμε όμως και ενισχύσαμε την ομάδα, αλλά δεν μπορέσαμε να την ενισχύσουμε παραπάνω, γιατί, όταν ειδοποιηθήκαμε για την άνοδο, δεν υπήρχαν παίκτες στην αγορά. Θα έχουμε και τις απουσίες του Χανέλλι και του Καραμήτσου, αλλά από κει και πέρα είναι ένα ντέρμπι, θα υπάρχει πολύς κόσμος και εμείς θέλουμε να το κερδίσουμε, έχοντας ως στόχο την παραμονή στην κατηγορία.

Η Νίκη έχει δείξει ότι είναι μία καλή ομάδα και έχει θέσει άλλους στόχους από εμάς. Θεωρώ ότι θα γίνει ένα καλό παιχνίδι και θα το ευχαριστηθούν όσοι το δουν από τις κερκίδες, αλλά και από τις οθόνες τους, καθώς μεταδίδεται και τηλεοπτικά».

Για τη μεταγραφική ενίσχυση μετά το τέλος του πρώτου γύρου: «Θα προσπαθήσουμε να ενισχυθούμε τον Δεκέμβριο, γιατί για πρώτη φορά θα ισχύσει χειμερινή μεταγραφική περίοδος με τη λήξη του πρώτου γύρου. Θα μπορέσουμε να κάνουμε δύο μεταγραφές, αλλά δεν έχει ξεκαθαριστεί το πλαίσιο. Δεν υπάρχουν παίκτες αξιόλογοι που να είναι ελεύθεροι αυτή την εποχή.

Είναι ένα θολό τοπίο τι θα ισχύσει, αλλά εμείς έχουμε επικοινωνήσει ήδη με κάποιους μάνατζερ, για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε την ομάδα, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι τώρα, γιατί δεν ξέρουμε το πλαίσιο.

Όταν θα γίνει σαφές αυτό το πλαίσιο, θα κοιτάξουμε να ενισχυθούμε στο πλαίσιο των οικονομικών μας δυνατοτήτων. Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει όλα τα παιχνίδια, αν είχαμε τους δύο τραυματίες με χιαστούς. Στα 37 χρόνια που βρίσκομαι στον χώρο του μπάσκετ δύο χιαστούς σε μία ομάδα σε έναν μήνα δεν έχω ξαναδεί ποτέ στη ζωή μου. Αυτά έχει όμως ο αθλητισμός».

Για την παρουσία του κόσμου: «Φέτος έχουμε μία ευχάριστη έκπληξη από τον κόσμο του Ολυμπιακού, καθώς και στα δύο παιχνίδια της έδρας μας ήταν εκεί και μας βοήθησε πολύ. Τον ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό και νομίζω ότι έχουν καταλάβει πως όσοι βρισκόμαστε γύρω από τον Ολυμπιακό κάνουμε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια.

Θεωρώ δεδομένο ότι και στον αγώνα με τη Νίκη, που έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες, θα έρθουν να μας βοηθήσουν. Εγώ θέλω απλώς να παρακαλέσω και να κάνω μία έκκληση να μην ξεφύγουμε από τα όρια του επιτρεπτού.

Θα είναι κρίμα να έχουμε κάποια τιμωρία που θα μας στοιχίσει στο επόμενο ματς έδρας, γιατί παίζουμε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στον Βόλο με τον Πρωτέα Γρεβενών, ο οποίος έχει τους ίδιους στόχους με μας.

Είναι μία γιορτή για το βολιώτικο μπάσκετ, γιατί έχουν πολλά χρόνια οι ομάδες να βρεθούν αντιμέτωπες σε τόσο μεγάλη κατηγορία. Να το δούμε όλοι λίγο διαφορετικά».

Ανακοίνωση του Ερασιτέχνη

Σε ανακοίνωσή του ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός Βόλου αναφέρει: «Το Δ.Σ. του Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 καλεί τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας μας να συμπαρασταθεί στην ομάδα μπάσκετ στον αγώνα με τη ΝΙΚΗ, μέσα σε φίλαθλο πλαίσιο, δίνοντας ώθηση, όπως μόνο αυτοί ξέρουν, στην ομάδα μας να πετύχει μια ακόμη νίκη στο δύσκολο πρωτάθλημα της Εθνικής κατηγορίας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου