ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πρώτο τρίποντο ο Ολυμπιακός Βόλου, 3-2 τον Απόλλωνα Πόντου

πρώτο-τρίποντο-ο-ολυμπιακός-βόλου-3-2-το-297355

Με δύο γκολ στα πρώτα έξι λεπτά και άλλο ένα στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός Βόλου νίκησε στη Νεάπολη τον Απόλλωνα Πόντου με 3-2 και κατέκτησε την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2, αν και μετέτρεψε ένα διαφαινόμενο θρίαμβο σε ντέρμπι, καθώς προηγήθηκε με 3-0.

Η διάταξη των ομάδων

Ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκίνησε με τον Ξενοδόχοφ στο τέρμα, τους Γραικό, Νάα στα άκρα της άμυνας και τους Μαρκοπουλιώτη, Φιλίποβιτς στόπερ. Στο κέντρο οι Κόλα, Σκοπελίτης είχαν μπροστά τους τον Μπάτροβιτς, στα άκρα κινούνταν οι Βερνάρδος και Κουντουριώτης και φορ ήταν ο Σιαφά.

Από το 61’ και μετά με την είσοδο των Κατσούκη και Σουλεϊμάν στη θέση των Μπάτροβιτς και Σιαφά, τους οποίους θέλησε να ξεκουράσει ο Γιώργος Βαζάκας, στην κορυφή της επίθεσης πέρασε ο Βερνάρδος, στα άκρα ήταν οι Σουλεϊμάν (αριστερά) και Κουντουριώτης (δεξιά), ενώ ρόλο δεκαριού είχε ο Κατσούκης.

Ο Απόλλων Πόντου είχε τον Πολίτη κάτω από τα δοκάρια, ενώ στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Αμαραντίδης και Καλογέρης και στα άκρα της οι Παπαϊωάννου (δεξιά), Φράγκος (αριστερά). Δύο κεντρικοί χαφ ήταν οι Καλαϊτζίδης και Ζαχαράκης, στα δεξιά τοποθετήθηκε ο Δαλιανόπουλος και αριστερά ο Σουντουρά, ενώ το επιθετικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Ξιφιλίνος και Δεινόπαπας στο 4-4-2 του Δημήτρη Καλαϊτζίδη.

Το παιχνίδι

Οι ερυθρόλευκοι, πετυχαίνοντας δύο γκολ με ισάριθμες ασίστ του Γραικού έως το 6ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Σιαφά με πλασέ από κοντά στο 2’ και πλασέ σε κενή εστία, αφού ο Αφρικανός φορ πέρασε και τον αντίπαλο τερματοφύλακα, απέκτησαν ισχυρό προβάδισμα από πολύ νωρίς. Οι γηπεδούχοι έφτασαν και σε ένα τρίτο τέρμα στο 52’ με τον Σκοπελίτη, που με κεφαλιά βρήκε δίχτυα, παίρνοντας το ριμπάουντ μετά την κεφαλιά στο δοκάρι του Σιαφά. Ωστόσο, δέχθηκαν τη μείωση από τον Καλογερή στο 56’ σε 3-1 και χαλάρωσαν αδικαιολόγητα στα τελευταία λεπτά.

Ετσι, ο Απόλλων έκανε το παιχνίδι ντέρμπι, φτάνοντας και σε ένα δεύτερο γκολ στο 87’ με τον Δαλιανόπουλο, που βγήκε μόνος μετά την κάθετη του Ενομό.

Μάλιστα στο 89’ ο Ενομό ξεμαρκαρίστηκε και έκανε το σουτ από πλάγια αριστερά εκτός περιοχής, αλλά ο Ξενοδόχοφ μπλόκαρε με σχετική ευκολία, όμως και μόνο το γεγονός ότι ο Απόλλωνας έκανε μία νέα τελική προσπάθεια, έφερε στιγμιαία κάποια … καρδιοχτύπια, με το 3-2 να παραμένει πάντως έως το τελευταίο σφύριγμα του Στράτου Μαχαίρα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Βαζάκας): Ξενοδόχοφ, Γραικός, Νάα (82’ Νάα), Φιλίποβιτς, Μαρκοπουλιώτης, Σκοπελίτης (73’ Χατζής), Κόλα, Κουντουριώτης, Βερνάρδος, Μπάτροβιτς (61’ Κατσούκης), Σιαφά (61’ Σουλεϊμάν)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Καλαϊτζίδης): Πολίτης, Σουντουρά, Καλαϊτζίδης, Δεινόπαπας (46’ Ενομό), Δαλιανόπουλος, Παπαϊωάννου, Καλογέρης, Ζαχαράκης, Αμαραντίδης, Ξιφιλίνος (73’ Μπαργκάν), Φράγκος

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου