ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αρσένος: «Μεγαλύτερος με την Αταλάντη ο βαθμός δυσκολίας»

αρσένος-μεγαλύτερος-με-την-αταλάντη-297649

Σε δηλώσεις του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο προπονητής της Δήμητρας, Στέλιος Αρσένος, έκανε λόγο για μία κομβική νίκη, αλλά και το παιχνίδι που έπεται εκτός έδρας με την ουραγό Αταλάντη, η οποία έχει μόνο ήττες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Στο πρώτο μέρος με τον Ατρόμητο Παλαμά είχαμε μία ανούσια κατοχή. Προσπαθούσαμε να κυκλοφορήσουμε την μπάλα από πίσω, αλλά δεν βρίσκαμε λύσεις. Θα έλεγα ότι ήμασταν νωθροί και ερχόμασταν δεύτεροι στις προσωπικές μονομαχίες. Πετάξαμε δηλαδή το πρώτο 45λεπτο.

Από κει και πέρα το δεύτερο ημίχρονο ήταν καθαρά μονόλογος δικός μας. Πιέσαμε, πήραμε δεύτερες μπάλες, δημιουργήσαμε φάσεις, κερδίσαμε πολλά κόρνερ και πολλά στημένα και αξίζαμε τη νίκη. Ήταν ένα παιχνίδι κομβικής σημασίας για τη συνέχεια, όπως είναι όλα εξάλλου.

Πήραμε μία σημαντική νίκη και κοιτάμε τώρα το επόμενο παιχνίδι, που έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας απέναντι σε μία ομάδα που δεν έχει κερδίσει βαθμό (σ.σ. την Αταλάντη), αλλά θα επιδιώξει με οποιονδήποτε τρόπο να πάρει κάτι.

Ξεκινήσαμε τη δουλειά αυτή τη βδομάδα και θα κοιτάξουμε να είμαστε, όπως πρέπει, πηγαίνοντας στην Αταλάντη για το καλύτερο. Εγώ προσπαθώ να περάσω μία φιλοσοφία στα παιδιά ότι σε όλα τα παιχνίδια πάμε, για να κερδίσουμε, είτε είναι εντός είτε εκτός έδρας.

Πρέπει να καταλάβουν και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές πως είτε παίζουμε στην έδρα μας είτε εκτός υπάρχει αυτή η φιλοσοφία στην ομάδα κι αυτό θα κοιτάξουμε να κάνουμε πράξη μέσα από πολλή δουλειά».

Για το γκολ του Λάμπου: «Έχω δουλέψει στην προπόνηση και στη θέση του εξτρέμ τον Λάμπο. Είναι το ίδιο καλός και ως πλάγιος μπακ και στις δύο πλευρές, αλλά και ως εξτρέμ. Εννοείται ότι είχαμε πει στον παίκτη να βγει στο συγκεκριμένο σημείο και να εκτελέσει».

Για το αν ξεχώρισε για την απόδοση του κάποιον ποδοσφαιριστή την περασμένη Κυριακή: «Όλη η ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο ρολάρει και είναι όλοι τους άξιοι συγχαρητηρίων. Δεν μπορείς να πεις ότι κάποιος ξεχώρισε, γιατί όλοι ανέβασαν στροφές και έδειξαν τα χαρίσματά τους. Ακόμη, όλες οι αλλαγές βοήθησαν αρκετά σε μία στιγμή που θέλαμε να αυξήσουμε την πίεση».

Για το αν οι παίκτες είδαν αρνητικά την αποχώρηση του Αετού Μακρυχωρίου, με δεδομένο ότι η Δήμητρα έχασε δύο βαθμούς στο γήπεδο από τη συγκεκριμένη ομάδα, τη στιγμή που αρκετοί ανταγωνιστές της θα πάρουν το «εξάποντο» στα χαρτιά:

«Είναι αλήθεια ότι έχει συζητηθεί μέσα στην ομάδα, αλλά εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι υπάρχουν πολλές ομάδες από την πρώτη θέση και κάτω με μικρές διαφορές μεταξύ τους. Καλό θα ήταν να είχαμε αυτούς τους βαθμούς, αλλά από κει και πέρα κοιτάμε να πάρουμε τα υπόλοιπα παιχνίδια. Αν γίνει αυτό, στο τέλος θα είμαστε ικανοποιημένοι. Η Δήμητρα είναι τρεις βαθμούς από την κορυφή».

Για το πρώτο παιχνίδι στη νέα έδρα, το εθνικό στάδιο Αλμυρού: «Είναι αλήθεια ότι η Ευξεινούπολη είναι πιο καυτή έδρα και νιώθαμε περισσότερο τον κόσμο. Από κει και πέρα δεν μπορούσαν να ελεγχθούν τόσο καλά οι φίλαθλοι, ώστε να τηρηθούν τα υγειονομικά μέτρα.

Η ομάδα αγωνιστικά έχει μία συγκεκριμένη φιλοσοφία, δεν περιμένει τον αντίπαλο και πιέζει κι αυτό εφαρμόζουμε σε κάθε γήπεδο που παίζουμε. Εννοείται ότι το γήπεδο της Ευξεινούπολης μας έδινε ένα κλικ παραπάνω σε ένταση, γιατί ο κόσμος είναι πολύ κοντά κι αυτό επηρεάζει και τον αντίπαλο. Θέλω πάντως είτε μέσα είτε έξω να παίζουμε, λες και είμαστε στο γήπεδό μας».

Να σημειωθεί, τέλος, ότι οι παίκτες που πρόσφατα έμειναν κάποιες μέρες εκτός προπονήσεων λόγω καραντίνας, επέστρεψαν πριν το ματς με τον Ατρόμητο Παλαμά, αλλά κρίθηκαν ανέτοιμοι να χρησιμοποιηθούν, ωστόσο εκτιμάται ότι κόντρα στην Αταλάντη θα είναι σε θέση να προσφέρουν.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου