ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βαζάκας: «Θα δείτε άλλον Ολυμπιακό Βόλου»

βαζάκας-θα-δείτε-άλλον-ολυμπιακό-βόλ-299436

Χωρίς να κάνει ούτε μία ευκαιρία, όντας τελείως ακίνδυνος, ο Ολυμπιακός Βόλου ηττήθηκε με κάτω τα χέρια από τη Βέροια εκτός έδρας με 3-0, δυσαρεστώντας τον κόσμο του, και αυτούς τους λίγους, περίπου 30, που κάθισαν στο πέταλο του Σταδίου της Βέροιας, και τον μεγάλο όγκο των οπαδών του, που είδαν την ομάδα τους να είναι σκιά του καλού της εαυτού.

Ωστόσο, το γεγονός ότι ακολουθεί αύριο στη Νεάπολη με τον Απόλλωνα Πόντου, που πρέπει οπωσδήποτε να κερδηθεί, δεν αφήνει περιθώρια στους ερυθρολεύκους να σταθούν περισσότερο στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής, έχοντας όλοι συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της αναμέτρησης απέναντι στους «Πόντιους».

Μάλιστα, ο ίδιος ο Γιώργος Βαζάκας έδωσε το σύνθημα με τις δηλώσεις του μετά το ματς ότι οι φίλαθλοι θα δουν σύντομα έναν άλλον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα, ο προπονητής των ερυθρολεύκων τόνισε για το παιχνίδι με τη «βασίλισσα του Βορρά»:

«Ήταν μία ήττα οδυνηρή για τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά είτε χάνουμε με 1-0 είτε 3-0 και όταν ακολουθεί στο πρόγραμμα παιχνίδι και την Τετάρτη και την Κυριακή, θα πρέπει να μαζέψουμε τα κομμάτια μας, για να κερδίσουμε τον Απόλλωνα Πόντου και να βάλουμε πάλι τις βάσεις, για να προχωρήσουμε.

Εχω πει κι άλλες φορές ότι ο φετινός Ολυμπιακός Βόλου είναι μία ομάδα που φτιάχνεται, βάζοντας τις βάσεις για τα επόμενα χρόνια. Με τη Βέροια δεν ήμασταν σε καλή μέρα, μας βγήκαν όλα ανάποδα.

Η Βέροια προηγήθηκε με 1-0, ενώ μέχρι τότε ελέγχαμε το παιχνίδι και δεν κινδυνεύαμε. Μόλις δεχθήκαμε το γκολ, άλλαξαν οι ισορροπίες. Στο δεύτερο ημίχρονο δεχθήκαμε άλλα δύο γκολ και από κει και πέρα θέλαμε να έχουμε τις λιγότερες ψυχολογικές απώλειες. Δίνω συγχαρητήρια στη Βέροια για τη μεγάλη νίκη. Για μας είναι μονόδρομος η νίκη την Τετάρτη (σ.σ. αύριο).

Όταν αλλάξαμε τον σχηματισμό σε 3-5-2 ήταν, επειδή θέλαμε να διαφυλάξουμε την ομάδα από το να υποστεί έναν διασυρμό. Δεν είναι ο Ολυμπιακός Βόλου αυτό που είδατε (σ.σ. την Κυριακή). Θα δείτε στη διάρκεια έναν άλλον Ολυμπιακό Βόλου. Εμείς βάζουμε το κεφάλι κάτω, είμαστε υποχρεωμένοι να ακούσουμε τα σχόλια, αλλά να είναι σίγουροι όλοι ότι ο Ολυμπιακός Βόλου και θα πατήσει καλύτερα και θα προχωρήσει και θα πετύχει τον στόχο του».

Σε ό,τι αφορά στις απουσίες που είχε ο Ολυμπιακός Βόλου στο ματς με τη Βέροια ο Γρεβενιώτης τεχνικός ανέφερε: «Είναι μεγάλες οι απώλειες, αλλά για να μην ψάχνουμε για δικαιολογίες. Πέσαμε σε μία πάρα πολύ καλή ομάδα».

Δερμιτζάκης: «Ο Ολυμπιακός Βόλου θα είναι ψηλά»

Από τη μεριά του ο τεχνικός της Βέροιας, Παύλος Δερμιτζάκης, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στα παιδιά, γιατί έκαναν ένα πολύ καλό παιχνίδι για όσο χρονικό διάστημα μας χρειαζόταν. Πετύχαμε μία νίκη απέναντι σε μία πάρα πολύ καλή ομάδα.

Μην παρασυρόμαστε από το σκορ. Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει ένα πάρα πολύ καλό ρόστερ με καλό προπονητή και καλό αγωνιστικό πλάνο. Θα έλεγα ότι από πλευράς κατοχής στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, απλώς εμείς ως γηπεδούχοι πατούσαμε στο επιθετικό τρίτο με μεγαλύτερες αξιώσεις και μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία πετύχαμε ένα πολύ όμορφο γκολ και από πλευράς δημιουργίας και από πλευράς εκτέλεσης.

Στο δεύτερο ημίχρονο θα έλεγα ότι θέλαμε πάρα πολύ να κλειδώσουμε το αποτέλεσμα. Ισως βοήθησε ότι ο αντίπαλος ήθελε να μπει στο παιχνίδι. Μέχρι το 55’ ευτυχήσαμε με το πέναλτι και με μία στατική φάση σ’ ένα κόρνερ να κάνουμε το 3-0 και μετά διαχειριστήκαμε έτσι, όπως έπρεπε το παιχνίδι, καθώς έχουμε άλλα δύο ματς Τετάρτη-Κυριακή και θα θέλαμε να είμαστε φρέσκοι σε ό,τι αφορά στο μεγαλύτερο ποσοστό των παικτών. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό Βόλου, που θα είναι για τους λόγους που εξήγησα ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Εμείς κοιτάμε το επόμενό μας παιχνίδι.

Η αγωνιστική εικόνα της ομάδας είναι αυτή που κάνει ένα αποτέλεσμα εύκολο. Είχαμε μία πάρα πολύ καλή απόδοση, δημιουργήσαμε ευκαιρίες και μπορέσαμε αυτό να το αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό».

Ο Μαχαίρας στη Νεάπολη

Ο Μαχαίρας από τον σύνδεσμο Αθηνών θα διευθύνει την αναμέτρηση του Ολυμπιακού Βόλου με τον Απόλλωνα Πόντου αύριο στις 15.00 στη Νεάπολη για την 4η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 2. Βοηθοί του θα είναι ο Αραβίδης (Αθηνών) και ο Πριόνας (Εύβοιας) και τέταρτος ο Μέγας (Πιερίας).

Ο Μαχαίρας έχει διευθύνει στο παρελθόν τα παιχνίδια στις 19/10/19 Ολυμπιακός Βόλου – Θεσπρωτός 1-1 και στις 13/05/21 Ολυμπιακός Βόλου-ΑΕΠ Κοζάνης 3-0.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου