ΤΟΠΙΚΟ

Προελαύνουν Αγία Αννα και Αίας στην Α’ ΕΠΣΘ  

προελαύνουν-αγία-αννα-και-αίας-στην-α-301418

Ισόπαλοι χωρίς τέρματα αναδείχθηκαν ΓΣ Αλμυρού και Ρήγας Φεραίος για την 8η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣΘ και τον Β’ όμιλο, σε ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια της Α’ κατηγορίας, με τον Αίαντα Σούρπης να οδηγεί την κούρσα, ενώ η Αγία Αννα για τον Α’ όμιλο, είχε εύκολο έργο απέναντι στη Δάφνη. Αναλυτικά οι αναμετρήσεις της 8ης αγωνιστικής:

Ρεπορτάζ:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Α’ ΕΠΣΘ-Α’ ΟΜΙΛΟΣ

Εξάσφαιρος ο Σαρακηνός

Με 6-1 επιβλήθηκε της ΑΕ 2002 ο Σαρακηνός χθες το πρωί στην έδρα του. Η ομάδα του Γιάννη Φασουράκη έκανε εύκολο το έργο της, σκοράροντας μόλις στο 4’, όταν από εκτέλεση φάουλ του Αραμπατζή ο Καλαμάτας πέτυχε με κεφαλιά το 1-0. Στο 9’ το σκορ ήταν 2-0, με τον Καλλιακούδα να κλέβει την μπάλα και αφού πέρασε και τον τελευταίο αμυντικό πλάσαρε εύστοχα.

Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν μειώνοντας σε 2-1 στο 22’ με τον συνήθη ύποπτο Στουμποβίκο μετά από πάσα του Καλαϊτζίδη και πλασέ εντός περιοχής του σκόρερ, αλλά δεν ήταν αρκετό. Οι γηπεδούχοι πέτυχαν και τρίτο τέρμα στο πρώτο μέρος και στο 40’ με ασίστ του Γιοβάννη και πλασέ του Αραμπατζή για το 3-1.

Στο δεύτερο μέρος συνεχίστηκε ο επιθετικός μονόλογος για τους παίκτες του Σαρακηνού, με τον Αγγελή να σκοράρει σε τετ-α-τετ στο 56’ με την ασίστ να χρεώνεται στον Καλλιακούδα, ενώ από τελική πάσα του Αραμπατζή, ο Καλαμάτας πέτυχε το 5-1 στο 60’, με τον Αραμπατζή να βρίσκει ξανά δίχτυα για το τελικό 6-1 στο 70’.

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ-ΑΕ 2002 6-1

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Γράντας, Γιοβάννης, Αγγελής, Σκούρας, Χάνος, Μαυρίδης (62’ Θεοχάρης), Δημόπουλος (58’ Δουλάς), Καλαμάτας, Βαλωτής, Αραμπατζής (72’ Γκινίδης), Καλλιακούδας

ΑΕ 2002: Μητράκος, Κωστούλας, Γαλάνης, Καλαϊτζίδης (46’ Ρακής), Βέργος, Βεργοζήσης, Παρίσης, Σφέτσιος, Κουλοχέρης (55’ Σαραντόπουλος), Στουμποβίκος, Σιαμέτης

Εβαλε τρία… έχασε δέκα

Σε επιθετικό μονόλογο της Αγίας Αννας εξελίχθηκε η αναμέτρηση απέναντι στη Δάφνη, η οποία τελείωσε μόνο με… 3-0. Μόλις στο 1’ ο Τζοβάρας πέτυχε το 1-0 με προβολή μετά από σέντρα του Ματθαίου από τα δεξιά, ενώ στις αρχές του β’ μέρους και στο 47’ ήρθε το 2-0 από προβολή του Σέττου.

Ο ίδιος πέτυχε κι άλλο τέρμα μετά από δύο λεπτά με σουτ εντός περιοχής για το 3-0, που έμεινε μέχρι το φινάλε, αφού Σέττος με σουτ και Τζοβάρας με κεφαλιά σημάδεψαν τα δοκάρια στο 56’ και το 70’ αντίστοιχα. Αργότερα ο Ματθαίου, κατάφερε να αστοχήσει στο 83’ σε κενή εστία, κι ενώ οι γηπεδούχοι είχαν σωρεία ευκαιριών και στο πρώτο μέρος να διευρύνουν το σκορ.

ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ-ΔΑΦΝΗ 3-0

ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ: Σάμπα, Ματθαίου, Νιαώτης (77’ Παπαδήμος), Στεργιόπουλος, Χολέβας, Βέργος (65’ Τσέλιος), Κακάλιας (56’ Στεργίου), Πετράκος (65’ Τσιουρέλης), Σιώμος (56’ Κορέτα), Τζοβάρας, Σέττος

ΔΑΦΝΗ: Αλπάκης (79’ Λαδιάς), Βοϊτσίδης, Ντίκας, Γ. Τσαρέλας, Νίκου, Σωτηρόπουλος, Βαρελόπουλος (79’ Γεωργίου), Τερλεξής (67’ Καζάκης), Ντελής (46’ Ρίζος), Μαρέδης (65’ Κράββαρης), Φ. Τσαρέλας

Σπουδαίο διπλό για Τοξότη

Με πολύτιμο τρίποντο από την έδρα της Σκιάθου έφυγε ο Τοξότης, σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στο 41’, όταν ο Μάστορας έκανε σουτ εκτός περιοχής και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Τσάκα, για να καταλογιστεί πέναλτι. Την εκτέλεσή του ανέλαβε ο Δενελάβας, που

έστειλε την μπάλα στην κάτω αριστερή γωνία κι ενώ ο τερματοφύλακας Τσάκος έπεσε στην αντίθετη.

Νωρίτερα γυριστό σουτ με το αριστερό του Δενελάβα πέρασε άουτ στο 25’, ενώ ο Μπραχόλι πέρασε 2-3 άτομα και δεν τελείωσε τη φάση σωστά στο 30’. Πέντε λεπτά μετά

ο Νταγκούλης είχε σουτ εντός περιοχής μόλις άουτ.

Για τους γηπεδούχους, σουτ του Αμαρίλντο εκτός περιοχής σταμάτησε στον Μπράνο, ενώ ζήτησαν πέναλτι στο 83’ για ανατροπή του Τζελάι.

ΣΚΙΑΘΟΣ-ΤΟΞΟΤΗΣ 0-1

ΣΚΙΑΘΟΣ: Τσάκος, Μπομπάι (83’ Οβερμπεργκ), Τσάκας (59’ Χρ. Τζελάι), Αλ. Τζελάι, Τουρναβίτης, Ντάμτσιος, Βεργίνης (73’ Ελ. Πρίφτι), Θ. Σταμέλος, Μπάμπα, Τάσσος, Αλκά

ΤΟΞΟΤΗΣ: Μπράνος, Παναγιώτου (75’ Γιαννακούρας), Χλωρός, Γεωργουλάκος, Νταγκούλης, Ιωάννου (60’ Ιωάννου), Γερακίνης (46’ Δεμίρης), Μάστορας, Δενελάβας, Κωνσταντάκος (88’ λ.τρ. Σαββίδης), Μπραχόλι

Μακρινίτσα-Αγ. Παρασκευή 0-3 α.α.

Ρεπό: Ακρόπολη

Α’ ΕΠΣΘ-Β’ ΟΜΙΛΟΣ

Με ήρωα τον Κοντογεωργάκη

Χάρη κυρίως στην εκπληκτική εμφάνιση του γκολκίπερ του ΓΣ Αλμυρού, Βαγγέλη Κοντογεωργάκη, που… μαγνήτιζε την μπάλα σε όλες τις προσπάθειες των παικτών του Ρήγα Φεραίου, στο δεύτερο μέρος, ακόμα και στο πέναλτι του Ρόκα, οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 στο παιχνίδι του «Αθ. Ραγάζος» το απόγευμα του Σαββάτου.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή στο πρώτο μέρος ήρθε στο 20ο λεπτό, όταν από σέντρα του Γοδενόπουλου από αριστερά, ο Δημήτρης Αγροκώστας βρήκε την μπάλα με το κεφάλι, πασάροντας στον Γάρο, που αστόχησε με νέα κεφαλιά, ενώ στο 22’ ο Καραγιάννης από θέση βολής δεν βρήκε τέρμα. Νέα κεφαλιά του Γάρου στο 33’ ανάγκασε τον Κοντογεωργάκη αυτή τη φορά να αντιδράσει ενστικτωδώς και στη συνέχεια να πέσει και να μαζέψει.

Μοναδική φάση για τους γηπεδούχους αυτή του Κοντοβά λίγο αργότερα με τον έμπειρο επιθετικό να σουτάρει από μακριά αλλά την μπάλα να φεύγει άουτ.

Στο δεύτερο μέρος ο Ρήγας Φεραίος παρέμεινε άτυχος και άστοχος, με τον Καραγιάννη στο 64’, τον Πάσχο στο 74’ σε τετ-α-τετ, που τον νίκησε ο Κοντογεωργάκης, για να φθάσουμε στο 78’, όταν ο Βαϊόπουλος ανατράπηκε από τον Τσαγιανίδη και ο Θεοχάρης έδωσε το πέναλτι. Ο Ρόκας ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Κοντογεωργάκης κατέβασε ρολά, αποκρούοντας στην αριστερή του γωνία.

ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ-ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 0-0

ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ: Κοντογεωργάκης, Νικογιάννης, Τσαγιανίδης, Μπαράκου, Τσιάτσιος, Τσάμης, Χριστοφορίδης, Ζαντιώτης (62’ Γκάμπας), Κλουκουτάρας (90+2’ Γώγουλος, Κοντοβάς, Δρόσος (62’ Μπένος (71’ λ. τρ. Δήμας)].

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Σπηλιόπουλος, Βαϊόπουλος, Βουραζέρης, Δίντσης, Γοδενόπουλος, Ρόκας, Γάρος (59’ Πάσχος), Σουγκάρης, Καραγιάννης (75’ Γουτούλης), Δ. Αγροκώστας, Βλιώρας.

Εύκολο απόγευμα για Πύρασο

Με 5-0 επιβλήθηκε στο Στεφανοβίκειο του Διαγόρα ο Πύρασος, με το σκορ να είναι 0-3 πριν το 30’, μετά από τέρματα των Αγιασιώτη στο 10’ με εκτέλεση φάουλ, Αραπίτσα στο 13’ με πλασέ από ασίστ του Βλάχου και Παπαδόπουλου στο 28’ με σουτ εντός περιοχής.

Στο δεύτερο μέρος ο Γιάννης Σιαμέτης προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές νεαρών ποδοσφαιριστών, κι ένας εξ αυτών, ο νεαρός Νίκος Γάτος σκόραρε στο 85’ με εκτέλεση πέναλτι και στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων με σουτ.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ-ΠΥΡΑΣΟΣ 0-2

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Αντ. Βλαχόπουλος, Γ. Παπαϊωάννου, Κ. Καραπλιάγκος, Κουζιώκας, Γκαμαλέτσος (75’ Κολοβός), Σπ. Καραπλιάγκος, Τζέκα, Κωνσταντέλος (75’ Κωνσταντίνου), Φ. Βλαχόπουλος, Μπόλκας (75’ Αγριοτσόμπανος), Ντόντος (12’ λ.τρ. Ντάφος).

ΠΥΡΑΣΟΣ: Κεφαλάς, Μπούτλας, Παπαδόπουλος (46’ Σταντσούρης), Ρακής, Νίνος, Θεοδωρόπουλος, Αγιασιώτης (46’ Κοσμάς), Γκαραβέλας, Αραπίτσας (46’ Παπαδογιώργος), Βλάχος (46’ Γάτος), Καραγιώργος (55’ Καραδήμας).

Κορυφή μέσω Αγχιάλου για Αία

Στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του β’ ομίλου βρίσκεται ο Αίας Σούρπης, που πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Αγχιάλου με σκορ 0-2.

Οι γηπεδούχοι είχαν τις ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ, αλλά ο Χρήστος Δαμάσκος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Χαλάτση στο 22’, με τον τερματοφύλακα του Αίαντα, να αποκρούει και πέναλτι, που εκτέλεσε ο Λάμπρου στο 36’, ενώ στο επόμενο λεπτό, κεφαλιά του

Κατσαβριά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Το 0-1 σημειώθηκε στο 49’. O Αραπίτσας κέρδισε πέναλτι και το μετέτρεψε σε γκολ ο Θανάσης Κατσαβριάς, που είχε νέο δοκάρι στο 60’. Το τελικό 0-2 σημειώθηκε στο 75’, μετά από κόρνερ του Μακανίκα και κεφαλιά του Παναγιώτη Βούλγαρη.

ΑΓΧΙΑΛΟΣ-ΑΙΑΣ 0-2

ΑΓΧΙΑΛΟΣ: Σαματάς, Λάμπρου, Προβιάς, Λάζογλου, Μαγιόγλου, Δράγνης (82’ Αγιασλάρι), Αχ. Δαμάσκος, Νούσιας (80’ Γεωργακόπουλος), Χρ. Δαμάσκος (70’ Σίμος), Άλμπα, Κόκκαλης (46’ Κάρρος).

ΑΙΑΣ ΣΟΥΡΠΗΣ: Χαλάτσης, Ράπτης (86’ Γκιόκα), Γ. Ξηροκώστας, Τσάμης, Πλαβός, Μπιρτσάι, Μακανίκας (80’ Ευθ. Ξηροκώστας), Βούλγαρης (86’ Μπάκος), Αλ. Αραπίτσας (80’ Γ. Κωστούλας), Θ. Κατσαβριάς, Τσόγκας (55’ Χουλιαράς)

Αρνητές ήττας οι Μυρμηδόνες

Αρνούνται να χάσουν πλέον οι Μυρμηδόνες, οι οποίοι παρά το άσχημο ξεκίνημα με βαριά σκορ, παραμένουν αήττητοι στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, στα οποία έχουν αναδειχθεί ισόπαλοι, όπως και χθες.

Το τελικό 1-1 με τον Αστέρα (σκορ που είχαν και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια), διαμορφώθηκε από τέρματα των Κατσαβριά στο 22’ με διαγώνιο σουτ εκτός περιοχής και στο 75’ με γκολ του Π. Αποστολίδη των φιλοξενούμενων.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι γηπεδούχοι του Αρη Γιαννούτσου, έπαιζαν με 10 από το 70’, μιας και αποβλήθηκε ο Τσέργας.

ΜΥΡΜΗΔΟΝΕΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ 1-1

ΜΥΡΜΗΔΟΝΕΣ: Γκόγκος, Μπίνας, Τσέργας, Ευάγγ. Κατσαβριάς, Γ. Κοντοβάς, Μηλιώνης (38’ Μακρής), Χριστοδουλόπουλος (80’ Καραπτσιάς), Παλάσκας, Μάτζαρης (46’ Κακλιάς), Γ. Κολημήτρας (85’ Σπυρέλης), Τσεκρέζη.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Ξανθάς, Παππάς, Δούμος, Λουφόπουλος, Π. Αποστολίδης, Χαλκίδης (46’ Δ. Αποστολίδης), Σταΐδης (83’ Μακρονάσιος), Ξηρομερίτης, Βέργος (62’ Πρίντζος), Χαλιμούρδας, Τσάμης.

Ρεπό: Πρωτεσίλαος

Βαθμολογίες

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

  1. Aγία Αννα 19
  2. Ακρόπολη 16
  3. Σαρακηνός 13
  4. Τοξότης 13
  5. Σκιάθος 8
  6. Αγία Παρασκευή 7
  7. Δάφνη 7
  8. ΑΕ 2002 6
  9. Μακρινίτσα 0

Επόμενη (9η)

Αγία Παρασκευή-Ακρόπολη

ΑΕ 2002-Αγία Άννα

Μακρινίτσα-Σαρακηνός

Τοξότης-Δάφνη

Ρεπό: Σκιάθος

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

  1. Αίας Σούρπης 16
  2. Πύρασος 15
  3. Ρήγας Φ. 14
  4. ΓΣ Αλμυρού 12
  5. Πρωτεσίλαος 9
  6. ΦΘ Αγχίαλος 7
  7. Μυρμηδόνες 4
  8. Αστέρας Ριζ. 3
  9. Διαγόρας 2

Επόμενη (9η)

Αίας Σούρπης-Πρωτεσίλαος

Ρήγας Φεραίος-Διαγόρας

ΦΘ Αγχίαλος-ΓΣ Αλμυρού

Αστέρας Ριζ.-Πύρασος

Ρεπό: Μυρμηδόνες

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου