ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σάλος με τον προπονητή τζούντο που χαστουκίζει 13χρονη αθλήτρια – “Δύο φαπούλες έριξα, είμαι σαν πατέρας της”

σάλος-με-τον-προπονητή-τζούντο-που-χασ-332645

Σάλος έχει προκληθεί από το βίντεο που καταγράφει τη στιγμή κατά την οποία προπονητής τζούντο χαστούκισε 13χρονη αθλήτρια στη διάρκεια μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης, που διεξήχθη στο Ρέθυμνο.

Η 13χρονη αθλήτρια τζούντο δέχεται το χαστούκι όταν πλησιάζει τον προπονητή της μετά τον αγώνα, τον οποίο κέρδισε οριακά. Ο προπονητής φέρεται να είναι δυσαρεστημένος από την απόδοσή της. Μετά το πρώτο χαστούκι, την κρατά και φαίνεται να της μιλά σε αρκετά έντονο ύφος, ενώ την ταρακουνά φανερά εκνευρισμένος.

Στους συγκεκριμένους αγώνες επιτρέπονταν μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες λόγω των μέτρων του κορονοϊού, αλλά αυτό προκάλεσε την αντίδραση κάποιων γονιών και έτσι οι υπεύθυνοι μετέδωσαν τους αγώνες σε live streaming. Το επίμαχο περιστατικό συνέβη σε live μετάδοση προκαλώντας αντιδράσεις, καθώς πολλοί γονείς εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε τέτοιες προπονητικές πρακτικές.

Η απάντηση του προπονητή τζούντο: Έχω πάρει και το “πράσινο” φως

Τη δική του απάντηση έδωσε ο προπονητής σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”. Ο ίδιος υποστήριξε ότι έχει τη συγκεκριμένη αθλήτρια σαν κόρη του και ότι προσπαθεί να τη βάλει σε “κάποιο δρόμο” καθώς είναι από μονογονεϊκή οικογένεια. Είπε ακόμη ότι της “έριξα δύο φαπούλες”.

Συγκεκριμένα ο προπονητής είπε: “Η συγκεκριμένη αθλήτρια είναι σαν την κόρη μου. Είναι από μονογονεϊκή οικογένεια και προσπαθώ να τη βάλω σε κάποιο δρόμο. Έχω κάνει τα πάντα για να την τραβήξω από παλιοπαρέες απέξω. Ξέρω ότι έριξα δύο φαπούλες, ας το πω έτσι, μπορεί να έδειξαν παραπάνω μπρουτάλ, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Υπάρχει ένα ιστορικό από πίσω. Είναι μονογονεϊκή οικογένεια κι εγώ προσπαθώ να είμαι σαν πατέρας τους και με την αδερφή τους. Δεν υπάρχει κάποιο θέμα. Έχω μιλήσει και με τους γονείς. Η γονέας η ίδια μου λέει ότι άμα χρειαστεί να ρίξεις έστω και μια μπατσούλα, μπορείς να το κάνεις. Δεν υπάρχει θέμα.

Έχω μιλήσει και με τον θείο τους. Τις έχω σαν κόρες μου. Δεν είναι απλά σχέση προπονητή-αθλητή, τις έχω σαν κόρες μου. Τις έχω εδώ και προσπαθώ να τις τραβήξω από λάθους δρόμους, γύρω-γύρω. Δεν απέδωσαν όπως θα έπρεπε να αποδώσουν κι εγώ εκείνη τη στιγμή ξέφυγα. Έγινε πάνω στην ένταση, αλλά σας ξαναλέω ότι υπάρχει μια ιστορία από πίσω. Δεν είμαι βίαιος άνθρωπος, πρώτον αυτό. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό άλλη φορά. Να μην γίνουμε ανθρωποφάγοι. Ήταν της κακιάς στιγμής.

Τι να σας πω άλλο. Έχω πάρει και το “πράσινο” φως όταν χρειαστεί, εντάξει; Ήθελα να την ξυπνήσω γιατί δεν μου απόδωσε στο συγκεκριμένο αγώνα όπως θα έπρεπε. Εκεί που πήγαμε να κάνουμε το μπαμ προς τα πάνω στον δεύτερο γύρο, στον τρίτο γύρο μου έκανε μια “κοιλιά” πάλι κάτω. Αυτά γίνονται στον αθλητισμό… Το θέμα ήταν οι μπατσούλες, εντάξει; Δεν έριξα και τίποτα… Το θέμα ήταν ο σκοπός.

Δεν υπήρχε σκοπός να τραυματίσουμε το παιδάκι ή να κάνουμε κάποια ζημιά. Έγινε και τελείωσε,. ήμασταν στην πίεση, ήμασταν τέσσερις μέρες εκεί… Όλα αυτά δεν είναι κάτι. Είναι μια άτυχη στιγμή. Το κορίτσι δεν το εξέλαβε στραβά. Έχω αναλάβει επιπλέον τον ρόλο του πατέρα, να σας δώσω να καταλάβετε. Αν το θέμα δοθεί σε άλλη διάσταση από αυτή που πραγματικά είναι, εγώ καταστρέφομαι!” τόνισε ο προπονητής.

Η αντίδραση της μητέρας της 13χρονης αθλήτριας τζούντο

Η μητέρα της 13χρονης αθλήτριας, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, είπε ότι η ίδια έχει δώσει το “πράσινο φως” στον προπονητή, καθώς είναι ο δεύτερος πατέρας τους.

“Δεν χρειάζεται να πάρει τέτοιες διαστάσεις, είναι ο δεύτερος πατέρας για τα παιδιά. Είμαι χωρισμένη γυναίκα. Τα παιδιά τα αγαπάει, τα έχει σαν παιδιά του. Εντάξει, δεν ξανάγινε άλλη φορά, μπορεί να έγινε μέσα στο στρες, να έγινε κατά λάθος. Αλλά αυτό δεν ξαναέγινε. Τα αγαπάει τα παιδιά, δεν χρειάζεται να γίνει τόσο μεγάλο θέμα. Ήταν η κακιά στιγμή” είπε η μητέρα και πρόσθεσε:

“Αυτό ήταν της στιγμής, ο προπονητής αυτός τα αγαπάει τα παιδιά μου, τα αγαπάει, προσπαθεί για το καλύτερο για τα παιδιά μου. Δεν με ενόχλησε, όλοι θα δώσουμε στα παιδιά μας σφαλιάρες… Δεν έχει ξαναγίνει αυτό κι εγώ είμαι μαμά και τα αγαπάω τα δικά μου παιδιά, έγινε μια φορά, ας το αφήσουμε εκεί… Το κορίτσι μου μού είπε αυτό που μου είπε… Έγινε πρώτη φορά και τελευταία, δεν πρόκειται να ξαναγίνει πιστεύω”.

enikos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου