ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οργανωμένο σχέδιο καταγγέλλει ο πρόεδρος του ΟΑΚΑ

οργανωμένο-σχέδιο-καταγγέλλει-ο-πρόε-341609

Για οργανωμένο σχέδιο επεισοδίων στο χθεσινό ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΟΑΚΑ Αθανάσιος Γρύλης, σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση. «Ήταν οργανωμένο σχέδιο, αν δεν πήγαινε καλά το παιχνίδι να ξεκινούσαν τα έκτροπα» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι το Ολυμπιακό Στάδιο έχει υποστεί τεράστιες υλικές ζημιές.

Συγνώμη από τις υγιείς φιλάθλους που έγιναν μάρτυρες «μίας από τις πιο ντροπιαστικές στιγμές στην ιστορία Παναθηναϊκού», ζήτησε με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ, τονίζοντας ότι από πλευράς της κατάβαλε κάθε προσπάθεια για να διαφυλάξει την ομαλή διεξαγωγή του χθεσινού με τον Ολυμπιακό που τελικά διεκόπη λόγω επεισοδίων.

«Η προσπάθεια από κάποιους να χτυπήσουν το ποδόσφαιρο συνολικά εξαιτίας της δράσης κάποιων ανεγκέφαλων την οποία καταδικάζουμε απολύτως, θα μας βρει απέναντι», τόνισε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Κατά τα επεισόδια τραυματίστηκαν αρκετοί οπαδοί και 20 αστυνομικοί, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά. Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει ότι συνολικά συνελήφθησαν 23 άτομα για κατοχή μολότοφ, επιθέσεις κατά αστυνομικών και άλλα αδικήματα αθλητικής βίας. Επίσης προσήχθησαν άλλα 57 άτομα.

Σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν τόσο στις κερκίδες του ολυμπιακού σταδίου όσο και στον περιβάλλοντα χώρο.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναβολής της επόμενης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκ άφησε ο γγ Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής. «Αν κάποιοι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού θέλουν να οδηγήσουν την ομάδα τους στην καταστροφή, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα», δήλωσε στα ΜΜΕ ο κ. Μπιτσαξής, τονίζοντας ότι «οι ομάδες έχουν την ευθύνη».

Χρυσοχοΐδης: Στα άκρα ο παραλογισμός στο ΟΑΚΑ

«Ο παραλογισμός έφτασε στα άκρα από ορισμένους» σχολίασε μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφερόμενος στα χθεσινά επεισόδια στο ΟΑΚΑ.

Άφησε ταυτόχρονα αιχμές για τους προκατόχους του, λέγοντας πως «όταν αυτές οι ομάδες μπορούν να τα κάνουν αυτά, σημαίνει ότι και στο παρελθόν τα έκαναν και δεν τιμωρήθηκε κανείς».

Ο υπουργός γνωστοποίησε πως το τελευταίο 10ημερο βγήκαν στο δρόμο άλλοι 200 αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ και αμέσως επόμενο διάστημα θα βγουν άλλοι 240

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου