Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Κέρδισε 1-3 στις Σέρρες τον Πανσερραϊκό και προκρίθηκε ο Βόλος

κέρδισε-1-3-στις-σέρρες-τον-πανσερραϊκό-338935

Την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας κέρδισε χθες ο Βόλος, που για την 5η φάση του θεσμού με αρκετές απουσίες και αλλαγές πέτυχε εκτός έδρας νίκη 1-3 στις Σέρρες επί του μαχητικού Πανσερραϊκού.

Σε ένα παιχνίδι με πολύ καλό και γρήγορο ρυθμό, η βολιώτικη ομάδα ήταν ανώτερη, ενώ εκμεταλλεύτηκε και τα αμυντικά λάθη των γηπεδούχων και παρά το γεγονός πως αγωνίστηκε με αλλαγές στη βασική ενδεκάδα έφτασε στην επιτυχία, εξασφαλίζοντας στο δεύτερο 45λεπτο το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο του θεσμού, καθώς το πρώτο μέρος ήταν ισόπαλο.

Μόλις στο 6ο λεπτό η ομάδα του Βόλου άνοιξε το σκορ, αν και η απάντηση του Πανσερραϊκού ήταν σχεδόν άμεση με τον Μαρκιόνι να κάνει το 1-2 στο 14’. Ο Βόλος είχε την ευκαιρία να πάρει ξανά προβάδισμα πριν το ημίχρονο, όταν η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά τελικά το κατάφερε στο δεύτερο 45λεπτο.

Αρχικά πήρε κεφάλι στο 57ο λεπτό με ένα δώρο του Δημητρίου και «κλείδωσε» την πρόκρισή στο 78’ με τον Ροσέρο, που έκανε το τελικό 1-3.

Ενδεκάδα με αλλαγές

Ο Ισπανός τεχνικός, Γκιγιέρμο Αμπασκάλ, δεν είχε στην 20άδα, ξεκουράζοντάς τους, τους Κλέιμαν, Τσοκάνη και Ρεγκατέν αλλά και τον τραυματία Πουρίτα, ενώ εκτός αρχικής 11άδας ήταν και οι Γκρίλο, Μπαριέντος και Φαν Βέερτ και για πρώτη φορά ξεκίνησαν στο βασικό σχήμα οι Γκιουλέν Κούζντρα και Ρινέρ στην άμυνα αλλά και οι Νίνης, Σοάρες στη μεσαία γραμμή.

Την αρχική 11άδα του Βόλου αποτέλεσαν οι Μάτιτς Κότνικ κάτω από τα δοκάρια, Λεβέντ Γκιουλέν, Ζαν Πιέρ Ρινέρ, Φράνκο Ρομέρο στην άμυνα, Γιάκομπ Κούζντρα, Φράνκο Φεράρι, Αλεξ Σοάρες, Σωτήρης Νίνης στο κέντρο και Χούλιαν Μπαρτόλο, Κέβιν Ροσέρο και Πάολο Φερνάντες στην επίθεση, με τον Ισπανό μέσο να τραυματίζεται στο ημίωρο και να αντικαθίσταται από τον Ουρουγουανό Ζαν Μπαριέντος.

1-1 στο πρώτο μέρος

Στο πρώτο 45λεπτο οι δυο ομάδες πέτυχαν σχετικά γρήγορα από ένα γκολ με «δράστες» Αργεντινούς.

Στο 6ο λεπτό ο Χούλιαν Μπαρτόλο άνοιξε το σκορ, εκμεταλλευόμενος ωραία βαθιά μπαλιά του Ρομέρο, αλλά και το λάθος του Γιανναράκη που δεν μπόρεσε να διώξει, ενώ ο γκολκίπερ Καβουσάκης είχε βγει να καλύψει το κενό, αφήνοντας την εστία του απροστάτευτη. Ο Αργεντίνος έτσι με ωραίο πλασέ πέτυχε το 0-1 για τον Βόλο από το ημικύκλιο της περιοχής

Στο 14’ ο Ανάκογλου έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Αργεντινός Τζουλιάν Μαρκιόνι έπιασε την κεφαλιά στην καρδιά της βολιώτικης άμυνας και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κότνικ, κάνοντας το 1-1.

Στο 27’ ο Βόλος είχε την ευκαιρία για το δεύτερο γκολ, αλλά το φάουλ που εκτέλεσε ο Ουρουγουανός Ρομέρο κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Πανσερραϊκού, ενώ και στο 43’ ενα σουτ από τον Νίνη δεν είχε ευτυχή κατάληξη…

Δυο γκολ στο δεύτερο μισό

Στο δεύτερο μισό του αγώνα, ο προπονητής του Βόλου Γκιγιέρμο Αμπασκάλ, που ήταν στην εξέδρα λόγω τιμωρίας (στον πάγκο κάθισε ο Κώστας Μπράτσος), βλέποντας ανταγωνιστικούς τους Σερραίους, έριξε στο ματς τον Ολλανδό σκόρερ της ομάδας Φαν Βέερτ (στη θέση του Πολωνού Κούζντρα), αλλάζοντας και τον σχηματισμό στην 11άδα…

Ο Βόλος πήρε προβάδισμα και πάλι στο 57’ με ένα απίστευτο αυτογκόλ από τον αμυντικό του Πανσερραϊκού Κώστα Δημητρίου. Ο Καβουσάκης έδωσε την μπάλα στον συμπαίκτη του έξω από την περιοχή, αυτός θέλησε να τη γυρίσει πίσω, αλλά «κρέμασε» τον γκολκίπερ του, για να γίνει το 1-2.

Στο 78’ ο Βόλος «κλείδωσε» την πρόκριση με ένα γκολ από τον 22χρονο Κολομβιανό Κέβιν Ροσέρο.

Ο Νίνης πίσω από τη σέντρα έδωσε στον Μπαρτόλο, αυτός πάσαρε πιο δεξιά στον Ροσέρο, που, έχοντας μπροστά του τον Βολιώτη Ζέρη, σούταρε και αφού πρώτα η μπάλα βρήκε το δεξί δοκάρι του Καβουσάκη κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει το τελικό 1-3.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κουκούλας του Συνδέσμου Λέσβου με βοηθούς τον Αϊναλή του Συνδέσμου Μακεδονίας και τον Χατζηνάκο του Συνδέσμου Δράμας.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Καβουσάκης, Ζέρης, Γιανναράκης, Δημητρίου (81’ Χαϊνταρά), Πίντο, Κρητικός, Μαρκιόνι, Ανάκογλου, Κανίς, Κόντσι, Θεοδωρίδης (65’ Μέσι).

ΒΟΛΟΣ: Κότνικ, Κούζντρα (46’ Φαν Βέερτ), Φεράρι, Ρινέρ, Ρομέρο, Γκιουλέν, Σοάρες (75 Βοϊτκόφσκι), Φερνάντες (35’ λ. τρ. Μπαριέντος), Νίνης, Μπαρτόλο (87’ Μεταξάς), Ροσέρο (87’ Τερεζίου).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου