ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σταματίου: «Ο αντίπαλος μας … παραδυσκόλεψε»

σταματίου-ο-αντίπαλος-μας-παραδυσ-341844

Ο Θησέας είχε την ουσία και πήρε το πρώτο τρίποντο της σεζόν στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του τρίτου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Η ομάδα της Αγριάς επιβλήθηκε στο γήπεδό της με 1-0 του Εθνικού Κεραμιδίου, με τον Αλεξίου να χαρίζει το τρίποντο στην ομάδα του με κεφαλιά στο 74ο λεπτό σε εκτέλεση κόρνερ του Σπαθή.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Ο τεχνικός του Θησέα, Κώστας Σταματίου, μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τον μεγάλο βαθμό δυσκολίας του παιχνιδιού κόντρα στην ομάδα της Πιερίας και για το πόσο σημαντική ήταν η επιτυχία της πρεμιέρας. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Όχι μόνο μας δυσκόλεψε ο αντίπαλος, αλλά μας …παραδυσκόλεψε, γιατί ήταν μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Κατ’ αρχάς ο Εθνικός είχε επτά πρώην παίκτες του Πιερικού, που είναι όλοι ένας κι ένας. Είναι ομάδα με υψηλό μπάτζετ».

Για την απόδοση της ομάδας του: «Η επιθετική μας γραμμή δεν απέδωσε αυτά που θέλαμε και είναι θετικό ότι μπήκε ο Φουρκιώτης και έδωσε μία άλλη πνοή. Ο Καρατσιόλης ήταν άρρωστος τις προηγούμενες μέρες κι αυτό τον επηρέασε, ενώ ο Βαρουξάκης δεν είχε κάνει προετοιμασία, μέχρι να έρθει σε μας. Επίσης λόγω της απουσίας του Λίτσου, που τραυματίστηκε, αναγκαστήκαμε να χρησιμοποιήσουμε ως ακραίο επιθετικό τον Τσιανάκα, που είναι αμυντικό χαφ. Στο πρώτο μέρος ήμασταν νωθροί, αλλά στο δεύτερο παίξαμε λίγο καλύτερα».

Για το πού κρίθηκε η αναμέτρηση: «Το παιχνίδι κρίθηκε στα σημεία και κυρίως στη στημένη φάση που πετύχαμε το γκολ. Και ο αντίπαλος δεν είχε ευκαιρίες, απλώς από την ασυνεννοησία του Γκάγκα με τον Κουτσιρίμπα στο τέλος είχε το δοκάρι κι αν γινόταν το 1-1, δεν υπήρχε περίπτωση να γυρίσει το ματς, γιατί βρισκόμασταν στο 91’. Απ’ αυτήν την άποψη ήμασταν τυχεροί».

Για τη σημασία των τριών βαθμών: «Είναι πολύ σημαντικό το ότι πήραμε αυτό το ματς και θεωρώ ότι είναι πολύτιμη η νίκη που πετύχαμε. Είναι πολύ θετικό ότι ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα με τους τρεις βαθμούς και ότι αποκτήσαμε καλή ψυχολογία. Είχαμε το άγχος της πρεμιέρας, αντιμετωπίσαμε μία καλή ομάδα, ήταν κακές οι συνθήκες με τον πολύ αέρα και όλα αυτά μας δυσκόλεψαν. Είμαστε μία ομάδα με το μικρότερο μπάτζετ στην κατηγορία, όμως κάνουμε μεγάλη προσπάθεια και έχουμε ψυχή. Δεν τα παρατάμε εύκολα και τα δίνουμε όλα. Είχαμε και την κακή προϊστορία με τις τρεις ήττες σε πρεμιέρα της Γ’ Εθνικής και ίσως κι αυτό να επηρέασε ψυχολογικά».

Για την εικόνα που έχει συνολικά από την πρεμιέρα: «Το πρωτάθλημα θα είναι συναρπαστικό, όπως είδαμε και από τα αποτελέσματα της πρεμιέρας. Όλες οι ομάδες είναι ανταγωνιστικές».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου