ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πρώτη φορά τρεις Καμερουνέζοι στο ρόστερ του Ολυμπιακού Βόλου

πρώτη-φορά-τρεις-καμερουνέζοι-στο-ρόσ-342092

Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει μπει από χθες στην τελική ευθεία για την πρώτη σέντρα στη Σουπερλίγκα 2 (Κυριακή στις Σέρρες με Πανσερραϊκό) έχοντας δώδεκα ξένους στο φετινό ρόστερ του και τρεις απ’ αυτούς προέρχονται από το Καμερούν, καθώς από την αρχή του καλοκαιριού υπήρχε ο Νάα, που πέρσι αγωνιζόταν στον Ασπρόπυργο και στη συνέχεια έγιναν και οι προσθήκες των δυο νεαρών Αμπουμπακάρι και Ετογκά, που βρίσκονται πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο 19χρονος (17/2/2002) αριστερός οπισθοφύλακας Ζοζέφ Εντουάν Νάα έπαιξε στο περσινό πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ σε 17 παιχνίδια με την ομάδα του Ασπρόπυργου.

Ο Σιντίκι Αμπουμπακάρι είναι πλάγιος μεσοεπιθετικός, 21 ετών, έχει γεννηθεί στις 18/3/2000, είναι διεθνής με την ομάδα U17 του Καμερούν και αγωνιζόταν στην Union Douala, ομάδα Α’ Εθνικής της χώρας του, ενώ ο Σιρίλ Λικ Ονάνα Ετογκά είναι 18 χρόνων (γεννημένος στις 4/4//2003), αγωνίζεται στο κέντρο και στο Καμερούν ήταν στην Αθλητική Ακαδημία της χώρας, παίζοντας και στην U17.

Είναι η πρώτη φορά που στο ρόστερ του Ολυμπιακού βρίσκονται την ίδια περίοδο τρεις Καμερουνέζοι, ενώ τα προηγούμενα χρόνια οι παίκτες από το Καμερούν στον Βόλο μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού!

Την περσινή περίοδο (2020-21) αγωνίστηκε με τα ερυθρόλευκα σε 9 παιχνίδια ο Ζερόμ Γκιοατά, που είχε έρθει από την Καλαμάτα, είχε θητεία στον Πανιώνιο και στη Γαλλία με τη Νιμ, χωρίς να δείξει κάτι από το επιτυχημένο παρελθόν του, ενώ μόνο σε προπονήσεις συμμετείχε …ένας Πολ Μπιγιά!

Ο πρώτος και καλύτερος Καμερουνέζος στον Ολυμπιακό, ο Γκι Μπουέλε, ήρθε στον Βόλο μαζί με την Κασσάνδρα και για δυο περιόδους έπαιξε 48 ματς, σημειώνοντας 10 γκολ. Ο Μπουέλε πριν τον Βόλο (2004-05: 23 συμ./4 γκολ, 2005-06: 25/6) είχε αγωνιστεί και σε Απόλλωνα Αθηνών και Απόλλωνα Καλαμαριάς, ενώ μετά τον Ολυμπιακό έπαιξε και στον Εργοτέλη και στα 10 χρόνια στην Ελλάδα είχε συμμετοχή σε 153 ματς (21 στην Α’ με Απόλλωνα και Εργοτέλη) και 23 γκολ.

Ο Γκι Μπουέλε είναι ο Καμερουνέζος με τα περισσότερα ματς στον Ολυμπιακό

Το 2014-15 έπαιξε στον Ολυμπιακό ο Καμερουνέζος Κλάρενς Μπιτάνγκ (21 συμ./4 γκολ), που πριν ήταν στον Πανηλειακό και μετά στον Αγροτικό Αστέρα, ενώ το 2019-20 ήρθε στον Βόλο από τον Αήττητο Σπάτων ο Ενγκομπά Αντερσόνιο, χωρίς να κάνει συμμετοχή και μεταγράφηκε στην ΑΕ Καραϊσκάκης που κι εκεί έχει μείνει στο μηδέν!

Όλοι οι ξένοι στο φετινό ρόστερ του Ολυμπιακού είναι: Ναά Ζοσέφ Εντουάν (Καμερούν), Αμπουμπακάρι Σιντίκι (Καμερούν), Ονανά Ετογκά (Καμερούν), Μπάτροβιτς Βέλικο (Μαυροβούνιο), Βούγιοβιτς Βούκο (Μαυροβούνιο), Φιλίποβιτς Ιγκόρ (Σερβία), Ενκοά Στεφάν (Νιγηρία), Χάσεκ Φίλιπ (Τσεχία), Βαλέντε Nτουάρτε (Πορτογαλία), Σιαφά Οσκαρ Χουάν (Ισημερινή Γουινέα) Ντιαμπί Σαλίμ (Ακτή Ελεφαντοστού) και με «ερωτηματικό» ο Ρίτσι Κιτόκο (από το Βέλγιο με καταγωγή από το Κονγκό), ο οποίος όπως ανέφερε και ο προπονητής Γ. Βαζάκας θα επιστρέψει στην Ελλάδα, αν είναι θετική η απόφαση απο το ΔΔ της ΕΠΟ.

Επίσης στον Ολυμπιακό εν όψει της πρεμιέρας αναμένουν και την έκδοση του δελτίου του Ντιαμπί.

Με όλο το ρόστερ ο Ολυμπιακός Β.

Με όλο του το ρόστερ ετοιμάζεται πλέον για την πρεμιέρα της Super League 2, ο Ολυμπιακός Βόλου, καθώς υπήρξε η θετική εξέλιξη, που περίμενε από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ και δεν υφίσταται πλέον η ανάκληση των δελτίων.

Ο Ολυμπιακός, άλλες πέντε ΠΑΕ και 31 ποδοσφαιριστές της Super League 2 κέρδισαν την υπόθεση κατά της Επιτροπής Ιδιότητας Μεταγραφών της ΕΠΟ αναφορικά με τα ανακληθέντα δελτία των παικτών του και πλέον η βολιώτικη ΠΑΕ όπως και άλλες της Σούπερ Λίγκας 2 προερχόμενες από τη Football League, έχουν τελικά το δικαίωμα να διατηρήσουν το ρόστερ τους χωρίς περιορισμούς!

Το Δ.Δ. της ΕΠΟ πήρε τη θετική απόφαση και βάσει του γεγονότος ότι η ΕΠΟ παραδέχτηκε στην εκδίκαση της περασμένης εβδομάδας ότι δεν υπήρξε ποτέ απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής που να αναφέρει πως οι προερχόμενες από τη Football League ομάδες της Σούπερ Λίγκας 2 υποχρεώνονται να τηρήσουν τη διαδικασία αδειοδότησης!

Με την ευνοϊκή απόφαση πλέον η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου προετοιμάζεται απρόσκοπτα για την κυριακάτικη πρεμιέρα στις Σέρρες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου