ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ακόμη πιο λαμπρό μέλλον υπόσχεται η καλλιτεχνική κολύμβηση του ΝΟΒΑ

ακόμη-πιο-λαμπρό-μέλλον-υπόσχεται-η-κα-344344

Οι διακρίσεις για την καλλιτεχνική ομάδα κολύμβησης του ΝΟΒΑ συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, με το μέλλον του συλλόγου να δείχνει ακόμη πιο ελπιδοφόρο, στηριζόμενο πάνω στη σκληρή δουλειά.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Με νέο πρόσωπο στην πισίνα του ΕΑΚ Βόλου, την πρώην διεθνή προπονήτρια, Ναταλία Τσερνέσκα, η οποία επέστρεψε στον Βόλο μετά από δεκαετή παρουσία στην Κολυμβητική Ομοσπονδία, το μέλλον του βολιώτικου συλλόγου δείχνει να είναι ακόμη πιο λαμπρό. Υπό τις οδηγίες της Ναταλίας Τσερνέσκα, η Εθνική μας συμμετείχε σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες, σε Λονδίνο, Ρίο και Τόκιο.

Γνωρίζοντας πρόσωπα και καταστάσεις, η έμπειρη προπονήτρια μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, που την υποδέχθηκε μετά την 9ετή παρουσία της στον ΝΟΒΑ από το 2001 έως και το 2010:

«Τον Οκτώβρη του 2010 έφυγα από τον Βόλο, με προορισμό την εθνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης και μετά από 10 χρόνια και λίγο παραπάνω επιστρέφω και πάλι στον Βόλο. Με την αλλαγή στη διοίκηση της ΚΟΕ ήρθαν αλλαγές και στα προπονητικά τιμ και έτσι εγώ είχα την ευκαιρία να επιστρέψω στον Βόλο και στο δεύτερό μου σπίτι. Το περιβάλλον είναι γνωστό για εμένα, με την κ. Παρασκευοπούλου, που είχα συνεργαστεί και στην Εθνική Ελλάδος, βρισκόμαστε και πάλι μαζί στον ΝΟΒΑ.

Υπάρχει η σύνδεσή μου βέβαια με τις αθλήτριες του ΝΟΒΑ, που ήταν υπό τις οδηγίες μου και στην Εθνική και πλέον έχουμε τη δυνατότητα να δουλεύουμε καθημερινά μαζί.

Τα πράγματα στον Βόλο είναι πάρα πολύ καλά και πάρα πολύ ζεστά. Το περιβάλλον είναι διαφορετικό, οι άνθρωποι είναι πάντα πρόθυμοι να βοηθούν σε ό,τι χρειαζόμαστε και με όσους είχα συνεργασία πριν από δέκα χρόνια με αγκάλιασαν και πάλι.

Στόχος πλέον στην ομάδα είναι να προχωρήσουμε με λίγο πιο γρήγορους ρυθμούς, να δημιουργήσουμε μια νέα ομάδα με νέα παιδάκια στην υποδομή.

Δεν έχει σημασία που είμαστε ένας επαρχιακός σύλλογος, όταν δουλεύεις προχωράς και ανταμείβεσαι όπου κι αν βρίσκεσαι.

Στην Αθήνα μπορεί να υπάρχει περισσότερος κόσμος, αλλά είναι στο χέρι μας και εδώ στον Βόλο να διαδώσουμε ακόμη περισσότερο το άθλημα της καλλιτεχνικής κολύμβησης, που περιέχει όλα τα είδη προπόνησης και ακροβατικά και χορό και yoga και φυσική κατάσταση και άλλα πολλά.

Από το εξωτερικό έχουν έρθει πλέον και πολλές προτάσεις να πηγαίνουμε σε αγώνες ως ΝΟΒΑ, κάτι που είναι μεγάλο κίνητρο για τα παιδιά να δουν πώς δουλεύουν στο εξωτερικό».

Μιλώντας για το πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα η προπονήτρια του συλλόγου Εβίτα Κοφίδη τόνισε: «Τα πήγαμε πάρα πολύ καλά, μπορεί ηλικιακά να είμαστε μικροί σε σχέση με τις άλλες ομάδες, αλλά είχαμε μία πολύ αξιοπρεπή εμφάνιση. Οι μεγαλύτερες αθλήτριες που είναι και στην εθνική είχαν και τα μετάλλια και οι μικρότερες συγκέντρωσαν εμπειρίες για του χρόνου». Οσον αφορά στη συνεργασία της πλέον με τη Ναταλία Τσερνέσκα, την οποία είχε η ίδια ως προπονήτρια μέχρι το 2010: «Η κ. Τσερνέσκα ήρθε και πάλι στον Βόλο και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι και οι γνώσεις της σίγουρα θα μας βοηθήσουν κι εμάς για ακόμη καλύτερη δουλειά».

Η Δήμητρα Ζαντερίου αποτελεί μία ακόμη προπονήτρια, που αναδείχθηκε από τα σπλάχνα του συλλόγου, δηλώνοντας από τη μεριά της: «Δουλέψαμε πάρα πολύ για το πανελλήνιο πρωτάθλημα μαζί με την Εβίτα, το περιμέναμε με μεγάλη αγωνία, γιατί μετά από έναν χρόνο που υπήρχε παύση, νιώθαμε σίγουρα έξω από τα… νερά μας. Δώσαμε στους αγώνες όσα μπορούσαμε να δώσουμε και προσπαθήσαμε πάρα πολύ».

Η 16χρονη Ζωή Καράγγελου διακρίθηκε από τη μεριά της στο πρόσφατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ως ντουέτο με την Ελένη Φραγκάκη και ασχολείται από την 3η δημοτικού με την κολύμβηση αρχικά και εν συνεχεία μεταπήδησε στην καλλιτεχνική, με την ίδια να προσθέτει: «Οι στόχοι που βάζουμε και τα όνειρα που κάνουμε με την ομάδα δεν σταματούν ποτέ, ενώ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είχαμε ως στόχο να πάρουμε την πρώτη θέση, δουλέψαμε σκληρά και τα καταφέραμε».

Η Ελένη Φραγκάκη, μέλος και της εθνικής ομάδας, που βρέθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά εν τέλει δεν αγωνίστηκε, αναφέρει για τη συνεργασία της με τη Ζωή Καράγγελου: «Με τη Ζωή είχαμε ξεκινήσει να δουλεύουμε από πέρυσι ως ντουέτο, η συνεργασία μας ήταν πάρα πολύ καλή και γενικά μοιάζει πολύ και το σώμα μας. Είπαμε να το αξιοποιήσουμε, δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας και το μετάλλιο ήταν η ανταμοιβή των κόπων μας. Πλέον περιμένουμε και το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την Εθνική».

Διέπρεψε στο ΟΑΚΑ

Η ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης του ΝΟΒΑ συμμετείχε το τριήμερο 15/16/17 Οκτωβρίου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα OPEN και κατέκτησε τη δεύτερη θέση στην Ελλάδα, πίσω από τον ΑΝΟ Μεταμόρφωσης. Στην τελική βαθμολογία των συλλόγων η ομάδα της Μεταμόρφωσης πήρε 190 βαθμούς και τη δεύτερη θέση πήρε ο ΝΟΒΑ με 148 β.

Τα κορίτσια του ΝΟΒΑ κατάφεραν να επιστρέψουν στην πόλη του Βόλου με δύο χρυσά και δύο ασημένια μετάλλια και πολύ καλά πλασαρίσματα στα υπόλοιπα αγωνίσματα. Αναλυτικά:

Χρυσό μετάλλιο στο τεχνικό ντουέτο: Ζωή Καράγγελου, Ελένη Φραγκάκη και Ανθη-Ιουλιανη Καλαούζη (αναπλ.)

Χρυσό μετάλλιο στο ελεύθερο ντουέτο: Ζωή Καράγγελου, Ελένη Φραγκάκη και Ιφιγένεια Καραγιάννη (αναπλ.)

Ασημένια μετάλλια στο τεχνικό σόλο και ελεύθερο σόλο: Ελένη Φραγκάκη.

Στην κατηγορία OPEN συμμετείχαν επίσης οι αθλήτριες: Μαρία-Ιωάννα Αμεραλή, Ελένη Δεληγιάννη, Αθανασία Δελησταμάτη, Φωτεινή Ζάρρα, Ανθήλια-Ιουλιανή Καλαούζη, Νικολέτα Καλτσογιάννη, Ζωή Καράγγελου, Ιφιγένεια Καραγιάννη, Κυριακή Καραγιάννη, Μάριεμ Μαμπρούκ, Μαρία Μουράβα, Δήμητρα Τιλελή, Ελένη Φράγγου, Ελένη Φραγκάκη και Παναγιώτα Φραγκάκη.

Από αριστερά προς τα δεξιά οι Εβίτα Κοφίδη, Ζωή Καράγγελου, Ναταλία Τσερνέσκα, Ελένη Φραγκάκη και Δήμητρα Ζαντερίου, μιλούν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου