ΜΠΑΣΚΕΤ

Ρίχνονται στη μάχη ΓΣ Αλμυρού και Αγριά

ρίχνονται-στη-μάχη-γσ-αλμυρού-και-αγρι-344874

Πρεμιέρα κάνουν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής μπάσκετ ανδρών σήμερα ο ΓΣ Αλμυρού και η νεοφώτιστη Αγριά, οι οποίοι για τον τέταρτο όμιλο αντιμετωπίζουν τον Σπάρτακο εκτός και το Αγρίνιο εντός έδρας αντίστοιχα.

Ο ΓΣ Αλμυρού πρόλαβε να παίξει πέρσι τρία ματς στην πρώτη του συμμετοχή στην κατηγορία και μετά ακολούθησε η διακοπή, με τη χρονιά να θεωρείται ως μη γενόμενη. Η ομάδα του Παναγιώτη Νάνη πηγαίνει σε μία δύσκολη έδρα απέναντι σε μία ισχυρή θεωρητικά ομάδα με φιλοδοξίες ανόδου, με τον 41χρονο τεχνικό να δηλώνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τη σημερινή αναμέτρηση: «Δουλεύουμε γι’ αυτό το πρωτάθλημα πάνω από δύο χρόνια. Θεωρώ ότι είμαστε έτοιμοι να γυρίσουμε στα γήπεδα μετά την καραντίνα. Εμείς έχουμε έναν λόγο παραπάνω να επιστέψουμε στα επίσημα παιχνίδια, γιατί έχουμε κάνει αρκετή δουλειά και θέλουμε να τη βγάλουμε στο γήπεδο. Ο Σπάρτακος είναι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος και κατά τα λεγόμενα των ανθρώπων του πάει για άνοδο. Εχουν ένα υψηλό μπάτζετ, αλλά, όπως είπα και στα παιδιά, πάμε να χτυπήσουμε το ματς με τις αξιώσεις που μπορούμε να έχουμε».

Μπορεί το πρώτο ματς να είναι εκτός έδρας, αλλά ο Παναγιώτης Νάνης θεωρεί ότι ένας από τους βασικούς στόχους φέτος είναι το γεμάτο κλειστό του Αλμυρού: «Μεγάλο στοίχημα για μας για πρώτη φορά ουσιαστικά στη Γ’ Εθνική μετά τις περσινές τρεις αγωνιστικές χωρίς κόσμο και τη διακοπή που ακολούθησε είναι να γεμίσουμε το κλειστό του Αλμυρού. Οι έδρες θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο, όπως και να έχει. Μετά δύο χρόνια έχουμε ξανά κόσμο κι αυτό είναι πολύ μεγάλη ώθηση για κάθε ομάδα.

Οι βλέψεις μας είναι να χτυπάμε όλα τα παιχνίδια μέσα-έξω και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Δεν κρυβόμαστε από κανέναν, θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και επειδή έχουμε και πολλά νέα παιδιά, βάζοντας αρκετό ντόπιο στοιχείο στην ομάδα, τα θέλουμε να προχωρήσουν ένα βήμα παραπάνω».

Σε ό,τι αφορά στο προφίλ της ομάδας του τονίζει: «Είμαστε ένα μείγμα έμπειρων και νεαρών παικτών και βασιζόμαστε σε όλους. Πάνω απ’ όλα στηριζόμαστε στη δουλειά μας. Εχουμε και κάποιους παίκτες που θα μπορούσαν να παίζουν σε ανώτερη κατηγορία κι αυτό είναι προς τιμήν της διοίκησης που μπόρεσε να τους φέρει, γιατί πάνω απ’ όλα μετρά η αξιοπιστία του συλλόγου και το ειδικό βάρος που σιγά-σιγά αποκτούμε ως ομάδα. Είμαστε μία οργανωμένη ομάδα και προχωράμε μαζί με τη διοίκηση και κάθε χρόνο γινόμαστε καλύτεροι συνεχώς μέσα από αυτό το άθλημα που λέγεται μπάσκετ».

Η τεχνική ηγεσία δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και οι παίκτες που θα στηριχθεί είναι οι: Βαγγέλης Κοντοστάθης (1.99, 22 ετών), Νίκος Μυλωνάς (1.89, 18), Θοδωρής Μαμούρας (1.85, 21), Παναγιώτης Παπούλιας (1.89, 29), Κώστας Συνάζος (1.88, 25), Αντώνης Μασούρας (1.90, 15) , Αλέξανδρος Χασιώτης (1.87, 20), Βασίλης Νάκος (1.92, 35), Σούλης Γώγουλας (αρχηγός, 1.90, 36), Ηλίας Βαλαμούτης (1.95, 25), Στέλιος Τσαβές (1.93, 37), Μιχάλης Πολίτης (1.89, 33) και Φώτης Τάσσος (1.99, 33).

Ιστορική στιγμή για την Αγριά

Παρά τα λίγα χρόνια «ζωής» της η Αγριά κατάφερε να ανέβει φέτος στη Γ’ Εθνική ως μία από τις επιλαχούσες ομάδες για την κάλυψη κενών που προέκυψαν και έτσι οι «κιτρινόμαυροι» θα ζήσουν σήμερα κόντρα στο Αγρίνιο στις 18.00 μία ιστορική στιγμή, δίνοντας τον πρώτο τους αγώνα σε εθνική κατηγορία. Για τον Παναγιώτη Γκουγκουτούδη και τον άμεσο συνεργάτη του Σπύρο Στρατίκη δεν υπάρχουν προβλήματα και οι 13 παίκτες του ρόστερ να είναι διαθέσιμοι, δηλαδή οι Αναστάσιος Κουρατίδης, Δημήτρης Αμπάρης, Σάββας Καραμανλής, Θωμάς Σακκάς, Στέφανος Διγενής, Ανδρέας Σούλκο, Σταμάτης Σκαμάγκας, Σπύρος Ρόσσιος, Άγγελος Λουκίδης, Ηλίας Σταυροθεόδωρος, Θωμάς Χαρχαρής, Γιώργος Κοψιαλής και Σωκράτης Χριστάκης.

Το δικό του κάλεσμα στον κόσμο έκανε ο πρώτος προπονητής της Αγριάς, Παναγιώτης Γκουγκουτούδης, για το σημερινό ματς, αλλά και για όλη τη χρονιά: «Θέλουμε τη στήριξη του κόσμου, η Αγριά είναι ένας σύλλογος, που λειτουργεί επαγγελματικά και κοσμεί την περιοχή της Μαγνησίας ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί, όσον αφορά στον μπασκετικό χώρο. Το κάλεσμά μας είναι προφανές, θέλουμε να έρθει ο κόσμος, θέλουμε να μας στηρίξει, να δώσει παλμό και ώθηση στα παιδιά, γιατί αυτή την ένταση και τον παλμό που δίνει η κερκίδα, είναι αυτό που χρειάζονται τα νέα παιδιά, προκειμένου να ξεπεράσουν το άγχος της πρεμιέρας και να βγάλουν αυτό που μπορούν, όσο το δυνατόν καλύτερα. Αν τα παιδιά καταφέρουν να ξεπεράσουν το άγχος της πρεμιέρας, νομίζω πως θα έχουμε κάτι καλό στο ματς με το Αγρίνιο. Σε κάθε περίπτωση να είναι σίγουροι όσοι έρθουν στο γήπεδο πως θα δουν μια ομάδα, η οποία θα παλέψει με κάθε τρόπο, για να παρουσιάσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Από τη μεριά του, ο Σπύρος Στρατίκης, που είναι δίπλα στον Παναγιώτη Γκουγκουτούδη ως άμεσος συνεργάτης του, δηλώνει για το σημερινό παιχνίδι: «Η πρεμιέρα είναι αγχώδης για τους γηπεδούχους και λιγότερο αγχώδης για τους φιλοξενούμενους. Εμείς πάνω σ’ αυτό έχουμε να δώσουμε το κίνητρο της Εθνικής κατηγορίας, δηλαδή πως η περιοχή και η ομάδα θα παίξει σε Εθνική κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ο αντίπαλος είναι στα ίδια δεδομένα με εμάς, αφού κι αυτός ανέβηκε όπως εμείς, αποδεχόμενος την πρόταση. Θεωρώ πως είναι ένας αντίπαλος στα μέτρα μας και με βάση το σκάουτινγκ που έχουμε κάνει και μ’ αυτά που δουλέψαμε αυτή την εβδομάδα, θα καταφέρουμε να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Το σημερινό πρόγραμμα

Το σημερινό πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής έχει ως εξής:

18.00 Αγριά-Αγρίνιο

Μελανίδης-Καρυπίδης Ι. (Μόρφη)

17.00 Σοφάδες-Νίκαια 2012

Μπούγλος Π.-Μπούγλος Ι. (Χλωρός)

17.00 Σπάρτακος Ιωαννίνων-ΓΣ Αλμυρού

Τσακιράκη-Κωστής (Χαραλάμπης)

17.00 Τρίκαλα-Καναλάκι Αχέρων

Γιατρόπουλος-Λυτροσυγκούνης (Γκαρτζονίκας)

19.00 Αναγέννηση Λαμίας-Αμπελώνας

Λιόνας-Θεοδοσόπουλος (Κοτσιμπός)

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου