ΤΟΠΙΚΟ

«Σεφτέ» στα τρίποντα ο Σαρακηνός, «περίπατος» για Ρήγα και Πύρασο

σεφτέ-στα-τρίποντα-ο-σαρακηνός-περ-355188

Ο Σαρακηνός έψαχνε την παρθενική του νίκη μετά την ισοπαλία της πρεμιέρας και το ρεπό της 2ης αγωνιστικής και τα κατάφερε στο ντέρμπι … γειτονιάς με την Αγία Παρασκευή, της οποίας επικράτησε με 3-0, με τον Αραμπατζή να είναι μέσα και στα τρία γκολ, στο πρώτο ως δημιουργός, στο τρίτο ως εκτελεστής και στο δεύτερο ήταν αυτός που κέρδισε πέναλτι.

Ρεπορτάζ:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Οι «κοκκινόμαυροι» πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Μαυρίδη, που ξέφυγε από την επιτήρηση των αντιπάλων του, κινούμενος έξυπνα στο πίσω δοκάρι μετά το φάουλ του Αραμπατζή από τα δεξιά, και με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 70’ ο Αντωνίου ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα του πέναλτι, το οποίο δόθηκε από τον Θεοχάρη για χέρι του Παναγούλα σε σέντρα του Αραμπατζή, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται ότι η μπάλα πρώτα χτύπησε στο πόδι και μετά στο χέρι του παίκτη τους και πως ο διαιτητής δεν εφάρμοσε τον κανονισμό, που σ’ αυτές τις περιπτώσεις θέλει να δίνεται συνέχεια στο παιχνίδι. Στο 81’ ο Τσιάνος έκλεψε την μπάλα από τον Λούμπαρδο (τον μοναδικό σημειωτέον από τους παίκτες της ενδεκάδας των φιλοξενούμενων, που δεν έμαθε ποδόσφαιρο στη Σχολή της Αγίας Παρασκευής) και έβγαλε την ασίστ για τον Αραμπατζή, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα για το 3-0. Να σημειωθεί πως στο πρώτο 45λεπτο και μετά το 1-0 ακυρώθηκε για οφσάιντ γκολ του Αντωνίου.

Ο Βούκουτος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μοιραίος για τους ηττημένους, καθώς είχε χαμένο πέναλτι στο 75’ (πήγε ψηλά άουτ και δεν έφερε τη μείωση σε 2-1 για την ομάδα του), αλλά και δύο μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος σε γυριστό σουτ και σε τετ-α-τετ, στο οποίο βγήκε έπειτα από δική του ταχύτατη ενέργεια. Σ’ αυτή τη φάση αμυντικός του έβαλε κόντρα. Γενικότερα, οι φιλοξενούμενοι θεωρούν ότι τους αδικεί το σκορ.

Σαρακηνός-Αγία Παρασκευή 3-0

Σκόρερ: (24’ Μαυρίδης, 70’ πεν. Αντωνίου, 81’ Αραμπατζής)

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Κοντογιάννης, Ζάγκας (71’ Σκούρας), Γιοβάνης, Γιαμαλής, Ράπτης (71’Καραλόπουλος), Χάνος, Μαυρίδης (46’ Καλαμάτας), Καλιακούδας (65’ Θεοχάρης), Αραμπατζής, Γκλαβίνης, Αντωνίου (78’ Τσιάνος)

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Γαλιόπουλος, Παναγούλας, Λυκουρίνος, Λούμπαρδος (80’ Βαρελόπουλος), Ντάκος, Μπαλούλης (80’ Ζαχόπουλος), Μαλακασιώτης, Γκέκος, Βούκουτος, Πολύζος (70’ Δημόπουλος), Βέρμπης (75’ Γκουγκούλης)

Η ενδεκάδα του Σαρακηνού

Η ενδεκάδα της Αγίας Παρασκευής

Η φάση του 1-0 με τον Μαυρίδη

Ο Καλλιακούδας προσπαθεί να πάρει την κεφαλιά στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής

Ο Μπαλούλης ελέγχει την μπάλα προ του Αραμπατζή

Πρώτη νίκη για Ακρόπολη

Η Ακρόπολη πανηγύρισε το πρώτο της τρίποντο στο πρωτάθλημα μετά την επιτυχία της στο Σέσκλο με 2-0 κόντρα στον Τοξότη. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Παγώνη, ο οποίος στο 51’ κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτελέστηκε λόγω διαμαρτυριών τέσσερα λεπτά μετά, με τον φορ των Σεσκλιωτών να αναλαμβάνει και την εκτέλεση. Ξεγελώντας τον Μπράνο έκανε το 1-0, για να έρθει στο 79’ ο αειθαλής Γαβρίλος Τσουκάλης να διαμορφώσει το τελικό σκορ. Ο «γερόλυκος» της Ακρόπολης, αφού ντρίμπλαρε αντίπαλο μέσα στην περιοχή, με θαυμάσιο αριστερό πλασέ από θέση μέσα δεξιά έστειλε την μπάλα στο απέναντι παραθυράκι και πανηγύρισε δεόντως το τέρμα.

Ο Τοξότης στο 65’ είχε χαμένο πέναλτι με τον Δενελάβα, που έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 80’ ο Σκλαπάνης σούταρε στο δοκάρι, στην επαναφορά ο Δενελάβας σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Ακρόπολη-Τοξότης 2-0

Σκόρερ: (55’ πεν. Παγώνης, 79’ Γαβρίλος Τσουκάλης)

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: (Παπαστεργίου) Βίτσος, Κ. Κολυμήτρας, Πασσιάς, Αν. Κολυμήτρας, Στρούγγης, Σπ. Γκάγκας, Αντωνίου (85’ Κουρτέσης), Β. Σταυραντώνης, Παγώνης, Μ. Τσουκάλης (18’ λ. τρ. Γαβρ. Τσουκάλης), Πιτσιάβας (65’ Κ. Σταυραντώνης)

ΤΟΞΟΤΗΣ: (Χρυσοχού) Μπράνος, Μπραχόλι, Παναγιώτου (36’ Σιγαλάκος), Γεωργουλάκος, Ιωάννου, Σκλαπάνης, Γερακίνης (60’ Γιαννακούρας), Κωνσταντάκος, Δενελάβας, Τζίκας, Δεμίρης (81’ Σαββίδης)

Με σκόρερ Τάσσο

και … Δανική βοήθεια

Δίκαιη νικήτρια η Σκιάθος στο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕ 2002, η οποία υπέστη τρίτη συνεχόμενη ήττα από την αρχή του πρωταθλήματος. Οι νησιώτες επικράτησαν με 2-1, με τους ανθρώπους της ομάδας των Καλών Νερών να παραδέχονται ότι δεν δικαιούνταν κάτι παραπάνω από την αναμέτρηση.

Βασικός «υπεύθυνος» για το πρώτο τρίποντο της Σκιάθου (μετά τις δύο ισοπαλίες με Δάφνη και Αγία Παρασκευή) ήταν ο Τάσσος, ο οποίος σκόραρε και τα δύο γκολ της ομάδας του στο 34’ και το 81’ με εύστοχα σουτ.

Η ΑΕ 2002 μείωσε στο 85’ με τον Παρίσση, που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με γωνιακό πλασέ μετά από ωραία ατομική ενέργεια.

Με τους νικητές αγωνίστηκε ο Δανός Οβενμπεργκ, που είναι παντρεμένος στη Σκιάθο και ο οποίος είχε ξαναφορέσει τη φανέλα της ομάδας εδώ και πάνω από μία δεκαετία.

Σκιάθος-ΑΕ 2002 2-1

Σκόρερ: (34’, 81’ Τάσσος-85’ Παρίσσης)

ΑΟ ΣΚΙΑΘΟΥ (Μυγδαλάκης): Τσάκος, Γ. Σταμέλος, Αλ. Τζελάι, Καμπουρέλης, Πρέγκου, Ντάμτσιος, Τσάκας (63’ Όβενμπεργκ), Θ. Σταμέλος, Βεργώνης, Τάσσος (85’ Γραμματικός), Χρ. Τζελάι

ΑΕ 2002 (Σιαμέτης): Μητράκος, Σταθόπουλος (46’ Κουλοχιέρης), Γαλάνης, Βεργοζήσης (70’ Σαραντόπουλος), Σφέτσιος, Κωστούλας, Παρίσης, Καλαϊτζίδης, Βερντόβα, Στουμποβίκος, Σιαμέτης (65’ λ. τρ. Δήμτσας).

Μακρινίτσα-Δάφνη 0-3 α.α.

Α’ ΕΠΣΘ-2ος ΟΜΙΛΟΣ

Επτάρα στην επιστροφή για Ρήγα

Με κεντρικό πρόσωπο τον Δημήτρη Αγροκώστα, που σημείωσε καρέ τερμάτων, ο Ρήγας Φεραίος πέρασε με το ευρύ 7-1 από τον Πλάτανο κόντρα στους Μυρμηδόνες, επιστρέφοντας με νίκη ύστερα από την περιπέτεια με τον covid-19. Πέραν από τα τέσσερα τέρματα του Δ. Αγροκώστα, από ένα σημείωσαν οι Πάσχος, Φιλοσόγλου και Γουτούλης, ενώ για τους γηπεδούχους το γκολ της τιμής πέτυχε ο Μάντζαρης με πέναλτι.

Μόλις στο 2ο λεπτό ο 17χρονος φορ άνοιξε εύκολα το σκορ έπειτα από ασίστ του Πάσχου, με τον τελευταίο να σημειώνει το 0-2 με πλασέ στο 9ο λεπτό.

Στο 15’ ο Φιλοσόγλου έκανε με κεφαλιά τρία τα τέρματα του Ρήγα με τον Αγροκώστα να «ξαναχτυπά» στο 20, παίζοντας το «1-2» με τον Πάσχο, ενώ το τρίτο γκολ δεν ήρθε για τον ίδιο έχοντας σουτ στο δοκάρι. Ο Μάντζαρης μείωσε προσωρινά για τους γηπεδούχους με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 35’, με τον Γουτούλη τρία λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους να γράφει το 1-5 με ωραίο σουτ και τον Αγροκώστα να συνεχίζει το κρεσέντο του, εκμεταλλευόμενος ασίστ από τον Πάσχο και τον δίδυμο αδερφό του Γιώργο.

Μυρμηδόνες-Ρήγας Φεραίος 1-7

Σκόρερ: (35’ πεν. Μάντζαρης – 2’, 20’, 48’, 58’ Δ. Αγροκώστας, 9’ Πάσχος, 15’ Φιλοσόγλου, 38’ Γουτούλης)

ΜΥΡΜΗΔΟΝΕΣ: (Γιαννούτσος) Γκόγκος, Τζεκρέζης, Κατσαβριάς, Γ. Κοντοβάς (46’ Χρ. Κοντοβάς), Μπούρχας, Τσέργας, Χριστοδουλόπουλος, Μάτζαρης, Καλαμάς, Παλάσκας, Νάτζιος.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: (Μπακάλης) Τσιλίγκος, Γοδενόπουλος (77’ Μπομπότης), Βουραζέρης, Βαϊόπουλος, Φιλοσόγλου (56’ Χασάπης, Πάσχος, Γ. Αγροκώστας (82’ Βλιώρας), Δ. Αγροκώστας (82 Σταματίου), Γουτούλης, Φούκης, (65’ Χρόνης).

Κόλλησαν στο μηδέν ΓΣΑ και Αίας

Χωρίς να αναδείξει νικητή ολοκληρώθηκε το παιχνίδι ανάμεσα σε ΓΣ Αλμυρού και Αίαντα Σούρπης χθες στο Στάδιο Αλμυρού, με το 0-0 να αδικεί τις προσπάθειες και των δύο ομάδων, με μοιραίο για τους φιλοξενούμενους τον Χειλά. Ενδεικτικές κάποιες από τις σημαντικότερες ευκαιρίες: Στο 13’ ο Χειλάς είδε την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο ίδιος παίκτης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κοντογεωργάκη σε μοναδικό τετ-α-τετ. Στο 51’ νέα προσπάθεια του Χειλά απέκρουσε ο Αράπης πάνω στη γραμμή του τέρματος, ενώ τρία λεπτά μετά για τους φιλοξενούμενους σέντρα – σουτ του Γκάμπα απέκρουσε σε κόρνερ ο Χαλάτσης, για να ακολουθήσει νέα και μεγαλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Κλουκουτάρα.

ΓΣΑ-Αίας 0-0

ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ: (Ρέππος) Κοντογεωργάκης, Νικογιάννης, Παυλίδης (78’ Τετριμίδας), Αράπης, Τσιάτσιος, Γκάμπας, Χριστοφορίδης, Ζαντιώτης, Κλουκουτάρας, Κοντοβάς, Δήμος (69’ Μπένος)

ΑΙΑΣ: (Ανδρωνάς) Χαλάτσης, Ράπτης, Παπανικολόπουλος, Τσάμης, Γ. Ξηροκώστας, Κ. Κατσαβριάς (46’ Μπιρτσάι), Χειλάς, Βούλγαρης, Αραπίτσας, Θ. Κατσαβριάς, Μακανίκας

Περίπατος στο ντέρμπι από Πύρασο

Ο Πύρασος ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της Ν. Αγχιάλου, επικρατώντας με 4-0 της Αγχιάλου, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ηλία Βλάχο που σημείωσε χατ-τρικ.

Ο πρώην επιθετικός του Θησέα Αγριάς σκόραρε στο 5’ και στο 15’, με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Η Αγχίαλος είχε δοκάρι στο 18’ με τον Δράγνη, αλλά στο 20’ και μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Οικονόμου, ο Κατής με σουτ στην κίνηση πέτυχε το 0-3.

Το τελευταίο τέρμα ήρθε στο 80’ και μετά από έξοχη συνεργασία και κεφαλιά του Βλάχου σε σέντρα του Αραπίτσα.

Αγχίαλος-Πύρασος 0-4

Σκόρερ: (5’, 15’, 80’ Βλάχος, 20’ Κατής)

ΑΓΧΙΑΛΟΣ: (Ανδρουτσόπουλος) Μοράβα, Ζητούδης (46’ Τσουκάλης), Κόκκαλης (46’

Δημακόπουλος), Λάζογλου (80’ Σίμος), Προβιάς, Δράγνης, Αχ. Δαμάσκος, Χρ. Δαμάσκος (70’ Τσότζορας), Άλμπα (75’ Ζαφειρίου), Νούσιας, Λάμπρου.

ΠΥΡΑΣΟΣ: (Γ. Σιαμέτης) Κεφαλάς, Δημητριάδης (81’ Γάτος), Παπαδόπουλος, Μιχόπουλος, Παπαδογιώργος, Μπούτλας (81’ Θεοδωρόπουλος), Οικονόμου, Κατής (62’ Αγιασιώτης), Αραπίτσας, Ζάχος (66’ Καραγιώργος), Βλάχος (81’ Κοσμάς).

Ακλόνητος ο Πρωτεσίλαος

Το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο εντός έδρας πανηγύρισε ο Πρωτεσίλαος, κερδίζοντας χθες με 3-1 τον Αστέρα Ριζομύλου. Το σκορ άνοιξε στο 3’ ο Λάμπος, ενώ στο 9’ ο Νικογιάννης είχε δοκάρι και στην αντεπίθεση ο Αστέρας ισοφάρισε με τον Μαρούφ. Ακολούθησε νέο δοκάρι σε μακρινό σουτ του Τσαούση στο 35’, με τους γηπεδούχους να προηγούνται και πάλι στο 47’ με σουτ του Νικογιάννη, για να αποβληθεί ο Σιαμανίκος με δεύτερη κίτρινη στο 55’, ενώ και ο Αστέρας έμεινε με δέκα, έπειτα από αποβολή του Χαλιμούρδα. Νέο δοκάρι είχε ο Νικογιάννης στο 65’, ετοιμάζοντας πέντε λεπτά μετά το γκολ για τον επιθετικό Κ. Αλαμάνη και το τελικό 3-1.

Πρωτεσίλαος-Αστέρας 3-1

Σκόρερ: (3’ Λάμπος, 47’ Νικογιάννης, 70’ Κ. Αλαμάνης – 10’ Μαρούφ)

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ: Μάνος, Τσαούσης, Λάμπος, Λεϊμονής, Σιαμανίκος, Σούδης, Νικογιάννης (86’ Αλντίν), Κ. Κόρκος, Μάνος (69’ Κλίντον), Κ. Αλαμάνης, Κ. Αλαμάνης.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Ξανθάς, Αποστολίδης, Λουφόπουλος, Αποστολίδης, Σεσκλιώτης, Χαλκίδης (69’ Δούμος), Μαρούφ, Ξηρομερίτης, Βέργος, Χαλιμούρδας, Σταΐδης.

Πρώτοι Δάφνη και Πρωτεσίλαος στην Α’ ΕΠΣΘ

Η Δάφνη με επτά βαθμούς μετά τους τρεις πόντους που πήρε ξεκούραστα από τη Μακρινίτσα άνευ αγώνα φιγουράρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του πρώτου ομίλου της Α’ ΕΠΣΘ, ενώ η Αγία Αννα έχει έξι με έναν αγώνα λιγότερο, αφού έκανε το ρεπό της. Στον β’ όμιλο τη μοναξιά της κορυφής με επτά πόντους απολαμβάνει ο Πρωτεσίλαος, αλλά Ρήγας Φεραίος και ο Πύρασος, που ακολουθούν με το απόλυτο των έξι βαθμών, έχουν αγώνα λιγότερο, τον μεταξύ τους που αναβλήθηκε.

Οι βαθμολογίες στην Α’ ΕΠΣΘ έχουν ως εξής:

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου