ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ετοιμάζεται, για να περιμένει ο Ολυμπιακός Βόλου

ετοιμάζεται-για-να-περιμένει-ο-ολυμπι-356903

Την ετοιμότητά του για την πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας 2 «δουλεύει» με φιλικά και προπονήσεις ο Ολυμπιακός Βόλου και έχοντας αναπροσαρμόσει αρκετές φορές το πλάνο προετοιμασίας λόγω των πολλών αναβολών στην έναρξη (αλλά και των προβλημάτων με τον κορονοϊό) δεν βλέπει με αισιοδοξία να κάνει πρώτη σέντρα ούτε την άλλη Κυριακή!

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Πάντως, ούτε και σήμερα θα γίνει το φιλικό με την Αναγέννησης Καρδίτσας, η οποία έκανε γνωστό πως το παιχνίδι αναβάλλεται οριστικά (μετά την πρώτη αναβολή το Σάββατο) λόγω της κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών.

Η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας ανακοινώνει πως μετά από συνεννόηση με τη διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου η προγραμματισμένη μεταξύ μας φιλική αναμέτρηση αναβάλλεται λόγω της κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών».

Στον Ολυμπιακό περιμένουν το ξεκίνημα να γίνει στις 31 Οκτωβρίου, καθώς, παρότι μετά την κλήρωση όλα έδειχναν ότι θα τηρηθεί το πρόγραμμα και οι ημερομηνίες, προέκυψαν νέα ζητήματα με τα τηλεοπτικά και την ανάκληση δελτίων, θέμα για το οποίο υπάρχει εκκρεμοδικία, που επίσης βάζει φρένο στο πρωτάθλημα!

Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι από τις ομάδες που προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ κατά της Επιτροπής Ιδιότητας Μεταγραφών, ζητώντας να μην υπάρξει ανάκληση δελτίων και να ισχύσει η απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων, με την οποία οι ομάδες που ανέβηκαν στη Super League 2 από τη Football League, χωρίς αγωνιστικά κριτήρια, μπορούν να κάνουν μεταγραφές δίχως ηλικιακό περιορισμό και ευελπιστεί πως στο τέλος θα δικαιωθεί. Πάντως στη βολιώτικη και σε άλλες ΠΑΕ που θίγονται είναι σε αναμονή της εκδίκασης, ενώ στον Ολυμπιακό ο προπονητής Γιώργος Βαζάκας είναι αναγκασμένος να «δουλεύει» με δυο πλάνα, αφού, αν ισχύσει, η ανάκληση χάνει παίκτες που προορίζει για τη βασική ενδεκάδα!

Στη βολιώτικη ομάδα τώρα είναι αναγκασμένοι να περιμένουν μετά τις αναβολές (η πρώτη σέντρα αρχικά είχε οριστεί 12/9) την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, γνωρίζοντας πως αυτή θα γίνει στις Σέρρες…

Άλλη μια φορά έχει κάνει πρεμιέρα πρωταθλήματος στις Σέρρες ο Ολυμπιακός Βόλου, ο οποίος μόλις πέρσι κέρδισε πρώτη φορά εκτός έδρας τον Πανσερραϊκό, που κι αυτός είχε κερδίσει στον Βόλο μετά 51 χρόνια!

Η πρεμιέρα του Ολυμπιακού στις Σέρρες έγινε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος Α’ Εθνικής πριν από 52 χρόνια (21/9/69: Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός 1-1: 15’ Ηλιάδης – 41’ Δ. Δημόπουλος). Σε εκείνη την πρεμιέρα με προπονητή τον Ν. Μπαϊρακτάρη ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με την εξής σύνθεση: Σαρρής, Ρηγούλιας, Καϊμάκης, Ζάμπας, Παππάς, Τσουκνίδας, Δ. Δημόπουλος (80’ Μακρής), Ν. Μαλάκος, Διακουμής (46’ Καραηλιού), Πασχαλίδης, Τζίνης.

Η πρώτη πρεμιέρα του Ολυμπιακού σε επίσημο πρωτάθλημα στη Β’ Εθνική έγινε στις 30 Σεπτεμβρίου του 1962, κόντρα στην Αναγέννηση στην Καρδίτσα (0-0), ενώ η τελευταία, αυτή του περσινού πρωταθλήματος, είχε ιδιαιτερότητες, καθώς έγινε τέλος Μαρτίου (!) και παρότι ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν γηπεδούχος, έπαιξε στη Φιλιππούπολη Λάρισας!

Φέτος από την κλήρωση που έγινε χωρίς κλειδάριθμους -αφού υπάρχουν διαφορετικά γήπεδα- στο πρόγραμμα για 12 αγωνιστικές συμπίπτει να αγωνίζονται στο Βόλο ταυτόχρονα Ολυμπιακός και Νίκη όπως και στη Λάρισα ΑΕΛ και Απόλλωνας, ενώ στην 7η αγωνιστική στη γειτονική πόλη θα αγωνιστούν και οι δυο βολιώτικες ομάδες!

Στο αγωνιστικό της Σούπερ Λίγκας 2 ήδη έχουν διαμορφώσει τις ημερομηνίες του προγράμματος και επειδή πρέπει την Πρωτομαγιά να υπάρξει τέλος, έχουν προσθέσει εναλλακτικά δύο Τετάρτες. Ετσι ο Ολυμπιακός Βόλου σύμφωνα με το πρόγραμμα θα δώσει τους εξής αγώνες για την περίοδο 2021-2022:

1η αγωνιστική: (24 ή 31/10) Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός

2η αγωνιστική: (31/10 ή 7/11) Ολυμπιακός Β.-Νίκη Βόλου

3η αγωνιστική: (7/11 ή 14/11) Ηρακλής -Ολυμπιακός

4η αγωνιστική: (14/11 ή Τετάρτη 17/11) Ολυμπιακός -Απόλλων Πόντου

5η αγωνιστική: (17/11 η 21/11) ΑΕ Λάρισας-Ολυμπιακός

6η αγωνιστική: (21/11 ή Τετάρτη 24/11) Ολυμπιακός-Πιερικός

7η αγωνιστική: (28/11) Απόλλων Λάρισας-Ολυμπιακός

8η αγωνιστική: (5/12) Ολυμπιακός Βόλου-ΟΣΦΠ Β’

9η αγωνιστική: (12/12) Βέροια-Ολυμπιακός

10η αγωνιστική: (19/12) Ολυμπιακός-Θεσπρωτός

11η αγωνιστική: (Τετάρτη 29/12) ΠΑΟΚ Β’-Ολυμπιακός

12η αγωνιστική: (Τετάρτη 5/1/2022) Ολυμπιακός-Αλμωπός Αριδαίας

13η αγωνιστική: (9/1) Αναγέννηση Κ.-Ολυμπιακός

14η αγωνιστική: (16/1) Ολυμπιακός-Ξάνθη

15η αγωνιστική: (23/1) Τρίκαλα-Ολυμπιακός

16η αγωνιστική: (30/1) Ολυμπιακός-Πανσερραικός

17η αγωνιστική: (6/2) Νίκη Βόλου-Ολυμπιακός

18η αγωνιστική: (13/2) Ολυμπιακός-Ηρακλής

19η αγωνιστική: (20/2) Απόλλων Πόντου-Ολυμπιακός

20η αγωνιστική: (27/2) Ολυμπιακός-Λάρισα

21η αγωνιστική: (6/3) Πιερικός-Ολυμπιακός

22η αγωνιστική: (13/3) Ολυμπιακός-Απόλλων Λάρισας

23η αγωνιστική: (20/3) ΟΣΦΠ Β’-Ολυμπιακός

24η αγωνιστική: (27/3) Ολυμπιακός-Βέροια

25η αγωνιστική: (Τετάρτη 30/3) Θεσπρωτός-Ολυμπιακός

26η αγωνιστική: (3/4) Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ Β’

27η αγωνιστική: (10/4) Αλμωπός Αριδαίας-Ολυμπιακός

28η αγωνιστική: (17/4) Ολυμπιακός-Αναγέννηση Κ.

29η αγωνιστική: (Τετάρτη 27/4) Ξάνθη-Ολυμπιακός

30η αγωνιστική: (1/5) Ολυμπιακός-Τρίκαλα

Στον Ολυμπιακό τώρα μετά από τρία φιλικά, ένα στη Ρόδο (2-2) και δυο στο Βόλο με Κηφισιά (2-1) και Απόλλωνα Λάρισας (3-0) σε διάστημα λίγων ημερών θεωρούν ότι ωφελούνται από τη μετάθεση της έναρξης του πρωταθλήματος, αλλά περιμένουν κι άλλα…

Και ο ΠΣΑΠ στο Διαιτητικό Δικαστήριο

Σε μία κίνηση… υποστήριξης των παικτών και των ομάδων που πλήττονται από μια απόφαση προχώρησε ο ΠΣΑΠ, καθώς ενημέρωσε πως προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο, ζητώντας την άρση της ανάκλησης των δελτίων των ποδοσφαιριστών της Super League 2 (και που προέρχονται από τη Φούτμπολ Λιγκ) που προχώρησε λόγω της δικαίωσης της ΑΕΛ στη γνωστή υπόθεση των αδειοδοτήσεων.

Αναλυτικά: «Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών υποστηρίζει τους ποδοσφαιριστές των οποίων τα δελτία ανακλήθηκαν από την Επιτροπή Ιδιότητας Μεταγραφών, με αφορμή την ακύρωση της απόφασης της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ, και με τη συνδρομή του Συνδέσμου μας άσκησαν έφεση ενώπιον του Διαιτητικού Δικαστηρίου της Ομοσπονδίας με αίτημα την επαναφορά των δελτίων τους σε ισχύ. Ο ΠΣΑΠ περιμένει την αποκατάσταση της αδικίας που υπέστησαν οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές, καθώς πλήττονται καίρια από την παραπάνω εξέλιξη, αφού βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας και τον κίνδυνο να επηρεαστεί άμεσα και μη αναστρέψιμα η καριέρα τους, λόγω της παρατεταμένης αγωνιστικής τους αποχής».

Κοινό ποσό ΕΡΤ σε SL2

Δεν βρήκαν άκρη Σούπερ Λίγκα 2 και ΕΡΤ αναφορικά με το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Η Δημόσια Τηλεόραση στο οικονομικό σκέλος σκοπεύει να κινηθεί ετησίως στα ίδια επίπεδα (στα 5 εκατ. ευρώ), αλλά το συμβόλαιο με βάση τον αθλητικό νόμο προβλέπεται να είναι κλειστό τριετές.

Νούμερα, επισήμως, πάντως, δεν ειπώθηκαν και θα κατατεθούν εγγράφως αύριο Δευτέρα. Η ΕΡΤ, ωστόσο, ως προς τα νέα στοιχεία που προκύπτουν για το τηλεοπτικό συμβόλαιο, προτείνει να προσφέρει σε όλες τις ομάδες ένα κοινό ποσό και από εκεί και πέρα, θα δίνονται κλιμακωτά χρήματα ως μπόνους θέσεων, προκειμένου να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα και το ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα…

Η διοργανώτρια για τις τηλεοπτικές εξελίξεις προκήρυξε Διοικητικό Συμβούλιο στις 14.30 της Δευτέρας (18/10) στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» με φυσική παρουσία. Μάλιστα, η ημερήσια διάταξη των θεμάτων, όπως ανακοινώθηκε είναι: Ενημέρωση για την συνάντηση με την ΕΡΤ, Αγωνιστικά και Διάφορα θέματα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου