ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Στην Ιταλία Αγαγιώτου και Βαϊόπουλος

στην-ιταλία-αγαγιώτου-και-βαϊόπουλος-363702

Η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ Κωφών Γυναικών και Ανδρών βρίσκεται από χθες στην Πεσκάρα της Ιταλίας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και μέλη τους είναι δύο αθλητές από τον Βόλο, η Λαμπιρινή Αγαγιώτου και ο Παναγιώτης Βαϊόπουλος.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Η Εθνική Γυναικών θα διεκδικήσει ακόμη μία μεγάλη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Μέλος της είναι για μία ακόμη φορά και η Βολιώτισσα Λαμπρινή Αγαγιώτου, παίκτρια της Νίκης, όχι όμως η Λία Σαρακατσάνη, που περιμένει το δεύτερο παιδί της.

Η Βολιώτισσα μπασκετμπολίστρια, που εδώ και κάποια χρόνια, διευθύνει παιχνίδια και ως διαιτητής, έχει κατακτήσει ένα χάλκινο στο Ευρωπαϊκό της Γερμανίας το 2008 στην πρώτη της φορά, που αγωνίστηκε για την Εθνική, άλλο ένα χάλκινο το 2012 στο Ευρωπαϊκό της Τουρκία, για να ακολουθήσουν τα τρία χρυσά σε Θεσσαλονίκη το 2016 (Ευρωπαϊκό), Σαμψούντα το 2017 (Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών) και Πολωνία (Παγκόσμιο).

Η παίκτρια της Νίκης επισημαίνει σε δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι με την ομάδα μετά δύο χρόνια παύσης λόγω κορονοϊού. Κάθε διοργάνωση είναι ξεχωριστή και στοχεύουμε πάντα για το καλύτερο».

Την αποστολή αποτελούν οι Λαμπρινή Αγαγιώτου, Χρύσα Βεράνη, Ιωάννα Βουδούρη, Αλεξάνδρα Κοτσιάφτη Κωνσταντίνα Μπάλκογλου, Κωνσταντίνα Σούλτη, Χρυσάνθη Χαϊνά, Στεφανία Πατέρα, Δήμητρα Μελλίνη, Κωνσταντίνα Χατζηιωάννου, Βασιλική Τασσούλη. Στο προπονητικό τιμ βρίσκονται οι: Αθηνά Ζέρβα, Μάρθα Αργυρίου, Δημήτρης Μέξης.

Το πρώτο ματς της Ελλάδος είναι με τη Λιθουανία μεθαύριο Σάββατο για τον πρώτο όμιλο του Ευρωπαϊκού, στον οποίον βρίσκονται επίσης οι Πολωνία και Τουρκία. Ο δεύτερος όμιλος έχει τρεις ομάδες, τις Ουκρανία, Ιταλία και Ρωσία.

Παρών και ο Βαϊόπουλος του Αιολικού

Ο ύψους 1.98 Παναγιώτης Βαϊόπουλος του Αιολικού Βόλου μετέχει για μία ακόμη φορά σε μία μεγάλη διοργάνωση με την Εθνική Μπάσκετ Κωφών. Ο 21χρονος μπασκετμπολίστας, που αγωνίζεται κυρίως ως τεσσάρι, βρίσκεται υπό την καθοδήγηση των προπονητών Βαγγέλη Πεταλά και Διονύσιου Γαζή, ενώ έχει συμπαίκτες τους: Πεταλά Ραφαήλ, Μηλιό Αιμίλιο, Κοσκινά Ελισαίο, Γριλλή Άκη, Τετώρο Γιώργο, Τασιούλη Χρήστο, Ντερτιλή Ευάγγελο, Στρέκλα Κώστα, Μέτσο Κώστα, Ντικούδη Παναγιώτη και Γλύνη Μιχάλη.

H Ελλάδα είναι στον ίδιο όμιλο με Λευκορωσία, που είναι η πρώτη της αντίπαλος στον α’ όμιλο αύριο Παρασκευή, Τουρκία, Ιταλία και Λιθουανία. Ο β’ όμιλος απαρτίζεται από τις Πολωνία, Ισραήλ, Ισπανία, Ουκρανία, Ρωσία.

Ο Βαϊόπουλος στην Πεσκάρα

Η Αγαγιώτου με τη φανέλα της Εθνικής στο

πρόσφατο φιλικό με τον Πανελευσινιακό

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου