ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ικανοποίηση μόνο… για το Κύπελλο

ικανοποίηση-μόνο-για-το-κύπελλο-365568

Με την… όρεξη έμειναν και πάλι οι περισσότερες ομάδες της Super League 2, που έμαθαν και επίσημα χθες, όσα έγραφε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, πως σέντρα… δεν θα έχουμε ούτε την ερχόμενη Κυριακή 17 Οκτώβρη.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι κυανόλευκοι που υπό άλλες συνθήκες θα φιλοξενούσαν την ομάδα της Ξάνθης για την πρεμιέρα της Super League 2, πρέπει τώρα να βρουν αντίπαλο για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, προκειμένου να δώσουν ακόμη ένα φιλικό αγώνα προετοιμασίας.

Η διοργανώτρια αρχή της SL2, έκανε γνωστό χθες, πως… σέντρα δεν θα έχουμε στις 17/10, χωρίς όμως να ορίζει νέα ημερομηνία, με το πρόβλημα πλέον να αφορά το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League 2, αναβάλλεται η πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος που ήταν προγραμματισμένη για τις 17 Οκτωβρίου 2021.

Η συγκεκριμένη ομόφωνη απόφαση κρίθηκε επιβεβλημένη από τους εκπροσώπους των 32 ΠΑΕ, προκειμένου να υπάρξει χρόνος για τις απαραίτητες διαδικασίες που χρειάζονται να γίνουν, ώστε να υπάρχει βιωσιμότητα στην ομάδες, με τη μορφή που έχει πλέον αποκτήσει η κατηγορία.

Ως εκ τούτου, επιτροπή -που ορίστηκε από το Δ.Σ. και στην οποία εκτός του προεδρείου θα συμμετάσχουν οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Κούγιας, ΠΑΕ Κηφισιά κ. Πρίτσας, ΠΑΕ Ολυμπιακός ΣΦΠ Β’ κ. Καραπαπάς, ΠΑΕ Παναθηναϊκός Β’ κ. Παναγιωτίδης- θα ζητήσει ραντεβού με τον καθ’ ύλην αρμόδιο Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της δεύτερης επαγγελματικής κατηγορίας της χώρας, χωρίς περαιτέρω προβλήματα.

Επίσης με ομόφωνη απόφαση, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει στην αγορά οικίσκων που θα σταλούν στο Ηράκλειο Κρήτης και τους ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους στους δυο μεγάλους σεισμούς».

Καραγεωργόπουλος για… όλα

Ο υπεύθυνος Τύπου της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Κώστας Καραγεωργόπουλος, αναφέρθηκε στα ζητήματα που απασχολούν ή απασχόλησαν την κυανόλευκη ΠΑΕ, τις προηγούμενες ημέρες, φιλοξενούμενος στον ρ/σ Blue Heart Fm. Αναλυτικά μίλησε:

Για τους τραυματισμούς στο ματς με Εργοτέλη: «Δυστυχώς σ’ αυτό το παιχνίδι τρεις ποδοσφαιριστές αποχώρησαν τραυματίες. Ακόμη και η αλλαγή του Αντόνιο Ροχάνο ήταν αναγκαστική, αλλά οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ήταν «καθαρές». Από εκεί και πέρα ο Λούκας Γκαρσία και ο Γιώργος Τζοβάρας υπέστησαν θλάση α’ βαθμού, αλλά μέσα στην εβδομάδα, που διανύουμε, θα μπουν στο κανονικό πρόγραμμα. Δεν είναι ακόμη 100% έτοιμοι και αυτή τη στιγμή προπονούνται ατομικά.

Επίσης πρόβλημα προέκυψε με τον Ξενοφώντα Πάνο και τον Θωμά Βασιλείου, που δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν στον αγώνα της περασμένης Τετάρτης λόγω τραυματισμού. Τώρα, όμως, είναι καλά στην υγεία τους και ήδη μετέχουν στις προπονήσεις».

Για τα προβλήματα τραυματισμών των Γρομητσάρη και Μπάλλα: «Ο Γρομητσάρης έπαιξε στο ματς με τον Εργοτέλη κανονικά, ενώ στην αποστολή ήταν και ο Μπάλλας, τον οποίο η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε δει ακόμη. Είναι κρίμα για τον δεύτερο, επειδή δεν έχει καταφέρει να βρει αγωνιστικό ρυθμό εξαιτίας του τραυματισμού που υπέστη κατά τη διάρκεια του βασικού σταδίου της προετοιμασίας στην Πορταριά. Πιστεύουμε, όμως, ότι και αυτός είναι 100% υγιής και σύντομα θα «κολλήσει» με το υπόλοιπο ρόστερ, για να βοηθήσει κι αυτός με τη σειρά του».

Για την κατάσταση στον κυανόλευκο σύλλογο: «Σε γενικές γραμμές επικρατεί ικανοποίηση. Η ομάδα συνεχίζει την προετοιμασία της εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος. Η έναρξη είχε οριστεί για τις 17 Οκτωβρίου, αλλά αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Πάντως η Νίκη είναι υποχρεωμένη να βρίσκεται σε εγρήγορση και γι’ αυτό αναζητούμε αντίπαλο για φιλικό το ερχόμενο Σαββατοκύριακο μάλλον στον Βόλο, αν όλα πάνε καλά. Θα κοιτάξουμε για το ποιες ομάδες είναι διαθέσιμες για να δώσουμε ένα ακόμη δυνατό φιλικό».

Για το κλίμα αισιοδοξίας μετά την πρόκριση: «Σίγουρα μετά από κάθε νίκη και κάθε καλό αποτέλεσμα σε μία οικογένεια τα πράγματα είναι θετικά. Ωστόσο κανείς «δεν πετάει στα σύννεφα». Περιμένουμε να δούμε τον επόμενό μας αντίπαλο σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Πάμε παιχνίδι με παιχνίδι να έχουμε μια καλή πορεία και να συνεχίσουμε να βλέπουμε ωραίο ποδόσφαιρο, γιατί την περασμένη Τετάρτη δεδομένα είδαμε ωραίο ποδόσφαιρο, κάτι που πιστεύω ότι είναι κοινώς αποδεκτό. Ουσιαστικά «χτίζουμε» εμφάνιση με εμφάνιση μέσα από φιλικά και επίσημα παιχνίδια, προκειμένου να φτάσουμε αγωνιστικά σ’ ένα επίπεδο, όπου μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει μια ροή συγκεκριμένη κι ένας ρυθμός καλός, δυνατός και συνεχόμενος, γιατί μετρούν τα αποτελέσματα, αλλά μετρά και η διάρκεια».

Για την παρουσία του κόσμου για πρώτη φορά σε εντός έδρας αγώνα: «Τόσο ο κόουτς, όσο και η διοίκηση της ΠΑΕ είναι πάρα πολύ ικανοποιημένοι με την προσέλευση των φιλάθλων στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Αν καταφέρουμε να έχουμε διάρκεια στην απόδοσή μας και έρχονται τα αποτελέσματα, πιστεύω ότι αυτός ο κόσμος μπορεί να πολλαπλασιαστεί και όχι απλώς να διπλασιαστεί. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι, είμαστε όλοι μαζί και προχωράμε οικογενειακά και… Νικιώτικα».

Για το γήπεδο που χρησιμοποιεί πλέον η Νίκη για προπόνηση: «Αυτές τις ημέρες η Νίκη προπονείται στο «Π. Μαγουλάς». Έπαιξε ρόλο και ο καιρός. Λόγω της βροχόπτωσης ο αγωνιστικός χώρος αρχίζει να αποκτά τη μορφή που επιθυμεί το προπονητικό τιμ, δηλαδή αρχίζει να μαλακώνει ο συνθετικός χλοοτάπητας, γεγονός που ικανοποιεί και την τεχνική ηγεσία».

Για την παρουσία του Μιράντα στα παιχνίδια της Εθνικής του: «Περιμένουμε τον Μιράντα την Τετάρτη (σ.σ. σήμερα). Έπαιξε και στα δύο ματς βασικός και γενικά είναι βασικό και αναντικατάστατο μέλος της εθνικής ομάδας της χώρας του, πράγμα για το οποίο όλη η ποδοσφαιρική οικογένεια της Νίκης είναι πάρα πολύ υπερήφανη. Βέβαια θα χρειαστεί να λείψει πάλι με την Εθνική για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ τον Ιανουάριο είναι προγραμματισμένο και το Κόπα Άφρικα, όπου θα συμμετάσχει και η Ισημερινή Γουινέα».

Για τα αποδυτήρια στο «Π. Μαγουλάς»: «Τα αποδυτήρια λειτουργούν κανονικά. Φυσικά δεν είναι ακόμη στο 100% της ετοιμότητάς τους, αλλά υπάρχει άμεση σύνδεση με το Πανθεσσαλικό σε μερικές προπονήσεις. Δηλαδή το ζέσταμα και η ενδυνάμωση γίνεται στον κλειστό χώρο του σταδίου και στο «Π. Μαγουλάς» γίνεται η προπόνηση καθαρά με μπάλα. Γενικότερα η Νίκη χρησιμοποιεί αυτές τις δύο εγκαταστάσεις, όπως και πέρσι».

Για το αν ο ίδιος είναι ικανοποιημένος: «Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος, αλλά δεν θα ήθελα να μείνω τόσο στο αγωνιστικό, όσο στην ατμόσφαιρα, που υπήρχε στο γήπεδο της Νεάπολης την περασμένη Τετάρτη. Είδα παιδιά τα οποία έπαιξαν με τη ψυχή τους και ήταν πολύ συγκεντρωμένα στο παιχνίδι, παρά τις κακουχίες ακόμη και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και τους τραυματισμούς, κι όμως δεν επηρεάστηκαν στιγμή. Κατάφεραν να περιορίσουν έναν πάρα πολύ δυνατό αντίπαλο, ο οποίος να θυμίσουμε για περίπου 20 λεπτά πέρυσι, έχασε την άνοδο του στη Super League. Ένα πάρα πολύ μεγάλο μέρος του περσινού αγωνιστικού κορμού του Εργοτέλη, έχει διατηρηθεί και φέτος. Αρα, με ικανοποίησε πάρα πολύ αυτό που είδα εντός αγωνιστικού χώρου και με ικανοποίησε και πάρα πολύ αυτό που είδα στις κερκίδες της Νεάπολης.

Ας μην ξεχνάμε πως προερχόμαστε από μία πολύ παράξενη χρονιά αγωνιστικά, με τον κόσμο να δυσπιστεί δικαιολογημένα, να υπάρχει γκρίνια σε θεμιτό επίπεδο και εσωστρέφεια. Νομίζω πως σε αυτό το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι με κόσμο κόντρα στον Εργοτέλη μετά από περίπου 1,5 χρόνο, ήταν η καλύτερη δυνατή αφετηρία, προκειμένου να ξεκινήσουμε όλοι μαζί οικογενειακά να πάμε φέτος στο αγωνιστικό σκέλος, όσο καλύτερα μπορούμε και ενωμένοι σαν μια γροθιά. Παίκτες, κόσμος και φυσικά η διοίκηση, που θέτει τις βάσεις για όλο αυτό το εγχείρημα. Πάμε για κάτι πολύ δυνατό. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος με λίγα λόγια, και όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές και όσον αφορά τον κόσμο.

Η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη, τον ευχαριστούμε πολύ και είμαι σίγουρος, πως η ομάδα με ανάλογα αποτελέσματα και εμφανίσεις, θα πολλαπλασιαστεί και όχι απλώς θα διπλασιαστεί».

Για το πώς εξέλαβαν οι ποδοσφαιριστές την παρουσία του κόσμου: «Δεδομένα οι ποδοσφαιριστές εκτίμησαν και χάρηκαν πάρα πολύ την παρουσία του κόσμου της Νίκης, που ήταν ζεστός, ένθερμος και πολύς σε ποσότητα. Πάρα πολλά από τα παιδιά του φετινού ρόστερ έχουν εμπειρία γενικότερα από ένα γεμάτο γήπεδο.

Για παράδειγμα ο Κάσσος με τον Άρη, ο Πάνος με τον Πανιώνιο και άλλα πολλά παιδιά. Σίγουρα ενθουσιάστηκαν και τους άρεσε, αλλά είναι έμπειρα από αυτές τις καταστάσεις. Βέβαια αυτό μπορεί να βοηθήσει και άλλα παιδιά στα ντέρμπι που έρχονται, που δεν είχαν ανάλογες εμπειρίες, αφού είχαν συνηθίσει να παίζουν μπροστά σε 100 και 200 άτομα σε αυτές τις κατηγορίες.

Είναι όμως πολύ σημαντικό πως το μεγαλύτερο μέρος του φετινού κορμού απαρτίζεται από παιδιά «ψημένα» σε μεγάλα παιχνίδια, σε ομάδες με απαιτήσεις και πολύ κόσμο και αυτό ενδεχομένως είναι πολύ ευεργετικό σε ένα πρωτάθλημα που έρχεται και κάθε εβδομάδα μπορεί να υπάρχει ένα ντέρμπι. Πέραν από την ΑΕΛ και τον Ολυμπιακό Βόλου, που θα είμαστε αντίπαλοι, υπάρχουν και ομάδες όπως Ηρακλής, Πανσερραϊκός, Πιερικός, ομάδες με βαριά φανέλα και ιστορία.

Θέλουμε να ξαναδούμε παιχνίδια τέτοια που μας έλειψαν. Θα υπάρχει ο κόσμος, είμαι σίγουρος πως θα είναι δίπλα μας και τα παιδιά ξέρουν πολύ καλά τι να κάνουν στον αγωνιστικό χώρο και χωρίς να επηρεάζονται από εξωγενείς παράγοντες».

Για τη φιλοξενία στον Εργοτέλη: «Ήταν πολύ ικανοποιημένοι. Εγώ προσωπικά είχα πολύ καλή συνεργασία με το γραφείο Τύπου της ομάδας, όλα τα παιδιά ήταν ευγενέστατα και ο προπονητής τους ήταν πάρα πολύ χαμηλών τόνων και γενικότερα υπήρχε άψογη συνεργασία. Μια ομάδα που έχει διαμορφώσει τη δική τους ιστορία τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έχοντας τον πολιτισμό και την κουλτούρα μιας μεγάλης ομάδας. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα απολύτως».

Για τον Βλαχομήτρο και τη συγκίνηση που προκάλεσε: «Είναι ένα τρανό παράδειγμα, για να καταλάβουμε πως οι ποδοσφαιριστές δεν είναι ρομπότ. Είναι άνθρωποι σαν εμάς, που έχουν την προσωπική τους ζωή, με τα προβλήματά τους. Εχουν και τις άσχημες στιγμές και θα έρθουν και οι καλές. Μια τέτοια δύσκολη στιγμή είχε ο Ανδρέας και πανηγύρισε έξαλλα το γκολ. Ηταν πολύ συγκινημένος και συναισθηματικά φορτισμένος. Θεωρώ πως τέτοιες στιγμές πρέπει να βγαίνουν προς τα έξω».

Μπέος: «Η Νίκη έχει έδρα το Πανθεσσαλικό»

Με δηλώσεις του στον ρ/σ ΣΠΟΡ fm Μαγνησίας, ο Αχιλλέας Μπέος, πέραν από το ζήτημα που προέκυψε με το γήπεδο της Νεάπολης (Σελ. 19), σχολίασε και όσα αφορούν τη Νίκη Βόλου και το Πανθεσσαλικό Στάδιο, τονίζοντας πως η επανασπορά ήταν προγραμματισμένη από το καλοκαίρι και αυτό δεν θα επηρεάσει τη χρήση του γηπέδου από τη Νίκη Βόλου, που έχει δηλώσει ως έδρα της το Πανθεσσαλικό Στάδιο. Συγκεκριμένα σχολίασε:

«Η ΠΑΕ Βόλος πλήρωσε 14.500€ για την επανασπορά. Τέσσερις μέρες δούλευαν στο Πανθεσσαλικό δέκα άτομα. Συν αυτά δίνει και 1.500€ ενοίκιο στον Δήμο. Πρώτα έχεις αγωνιστικούς χώρους, γήπεδα, σέβεσαι την ιστορία της ομάδας σου και μετά κοιτάζεις για παίκτες».

Για το αν θα υπάρξει πρόβλημα χρήσης του Πανθεσσαλικού από τη Νίκη, απάντησε: «Κανένα πρόβλημα δεν θα υπάρξει. Όταν οι γεωπόνοι ανάψουν το «πράσινο φως», θα μπούμε τόσο εμείς, όσο και η Νίκη. Ακόμη κι εμείς αν δεν είναι έτοιμο για το παιχνίδι με την ΑΕΚ, θα παίξουμε σε άλλο γήπεδο. Βγαίνανε και 50 αληταράδες και κάνανε δηλώσεις αντί να μας δώσουν και συγχαρητήρια.

Το γήπεδο πρέπει να μείνει κλειστό για τουλάχιστον 22 μέρες κι αυτές ήταν οι μοναδικές διαθέσιμες μέρες. Ο προγραμματισμός είχε γίνει δύο μήνες πριν, δεν έγινε την τελευταία στιγμή. Μετά τις 21 Οκτωβρίου, εφόσον κρίνουν οι γεωπόνοι ότι τα γήπεδα είναι έτοιμα θα το ξαναχρησιμοποιήσουμε.

Το ίδιο ισχύει και για τη Νίκη Βόλου. Αυτό αναφέρει και η συμφωνία. Η Νίκη θα το χρησιμοποιεί για αγωνιστικές υποχρεώσεις του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου».

Για τον κλειδάριθμο που δεν μπήκε στην κλήρωση της Super League 2: «Αυτό είναι δικό τους πρόβλημα. Θα μπορούσαν να βάλουν κλειδάριθμο. Αν δεν τα ξέρουν αυτά, δεν ευθυνόμαστε εμείς. Η Νίκη έχει έδρα το Πανθεσσαλικό. Μην ψάχνετε να βρείτε άλλα. Έτυχε ο αγώνας Κυπέλλου αυτή την περίοδο και μακάρι να περάσει και στον επόμενο γύρο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου