ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σκοπελίτης: «Σαν το ΕΑΚ δεν υπάρχει τίποτα»

σκοπελίτης-σαν-το-εακ-δεν-υπάρχει-τίπ-365596

Ο Φίλιππος Σκοπελίτης φιλοξενήθηκε στον ρ/σ Βέρα 91.8 και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η ομάδα του θα δικαιωθεί στη νέα δικαστική της μάχη στο Διαιτητικό, ενώ συμφώνησε απόλυτα με τις δηλώσεις του προπονητή του, Γιώργου Βαζάκα, για τον αγωνιστικό χώρο της Νεάπολης, δείχνοντας επίσης την προτίμησή του στο ΕΑΚ για έδρα του Ολυμπιακού Βόλου. Αναλυτικά ο αρχηγός των ερυθρολεύκων μίλησε:

Για το γεγονός ότι αποτελεί πλέον τον αρχηγό του Ολυμπιακού Βόλου: «Είναι από μόνο του μεγάλη τιμή να παίζεις σ’ αυτήν τη μεγάλη ομάδα, ειδικά για παιδιά από τον Βόλο, όπως είμαι και εγώ. Μπορεί να γεννήθηκα αλλού, όμως νιώθω ότι είμαι από τον Βόλο. Ακόμη σημαντικότερο είναι να φοράς το περιβραχιόνιο. Είναι κάτι που το ήθελα όλα τα χρόνια και μετά την αποχώρηση του Στάθη Ρόκα και του Νίκου Μπουτζίκου ήρθε και η δική μου σειρά. Νιώθω πολύ περήφανος που κατάφερα να φοράω το περιβραχιόνιο του Ολυμπιακού Βόλου».

Για τις συνεχόμενες αναβολές στην έναρξη του πρωταθλήματος: «Νομίζω ότι μ’ αυτό που έκανε ο κ. Κούγιας και η Λάρισα το πρωτάθλημα θα πάει ακόμη πιο πίσω, γιατί σίγουρα και εμείς θα προσφύγουμε στο διαιτητικό δικαστήριο, για να δικαιωθούμε γι’ αυτή την απόφαση. Η ΕΠΟ ήταν εκείνη που δέχθηκε όλες οι ομάδες να κάνουν μεταγραφές χωρίς περιορισμούς και τώρα που συμπληρώσαμε το ρόστερ μας και έχουμε παίξει κάποια φιλικά και η ομάδα είναι έτοιμη δεν γίνεται ξαφνικά να μας λένε ότι δεν μπορούν να αγωνιστούν παίκτες που είναι άνω των 25. Εμείς έχουμε περίπου δέκα τέτοιους ποδοσφαιριστές και οι περισσότεροι είναι βασικοί, οπότε πρέπει να χτίσουμε μία καινούργια ομάδα στην ουσία. Θεωρούμε ότι είναι σίγουρα άδικο και μ’ όλες αυτές τις κινήσεις που θα κάνει ο Ολυμπιακός Βόλου και οι άλλες ομάδες θα αργήσει και άλλο το πρωτάθλημα».

Για το αν η ομάδα έχει καταλήξει πως ένας από τους τρεις παίκτες άνω των 25 ετών που θα μείνουν είναι και ο ίδιος: «Όχι η ομάδα δεν έχει καταλήξει ακόμη. Δεν μπαίνουμε σ’ αυτή τη διαδικασία να σκεφτούμε ποιοι τρεις θα μείνουν. Άλλωστε πιστεύουμε ότι θα δικαιωθούμε και ότι όλοι οι παίκτες θα παραμείνουν στην ομάδα. Όλα τα παιδιά είναι ακριβώς το ίδιο αυτή τη στιγμή».

Για το αν η ενδεκάδα κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας είναι κοντά στην εντεκάδα του πρωταθλήματος: «Ήταν μία διαφορετική ενδεκάδα σε σχέση μ’ αυτή που χρησιμοποιήσαμε στα φιλικά με τη Ρόδο και την Κηφισιά. Επρεπε να παίξουν και κάποια παιδιά για να δούμε την ετοιμότητά τους».

Για το ενδεχόμενο να αποχωριστεί κάποιον συμπαίκτη του, αν δεν αλλάξει κάτι στην απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου, όπως για παράδειγμα τον Κλεβί Κόλα: «Τον Κόλα τον έχω σαν αδερφό μου. Κάθε μέρα πηγαίνουμε μαζί στην προπόνηση, στο ξενοδοχείο είμαστε μαζί και θα είναι πάρα πολύ δύσκολο πραγματικά».

Για τη δήλωση Βαζάκα για τον κάκιστο αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Νεάπολης: «Ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε πολύ κακή κατάσταση. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον προπονητή μου, γιατί το γήπεδο ήταν παντού ξερό και γεμάτο λακκούβες, ενώ είχε βρέξει τρεις μέρες συνεχόμενα».

Για το γήπεδο που προτιμά να παίζει, Νεάπολη, Πανθεσσαλικό ή ΕΑΚ: «Είναι πολύ εύκολη απάντηση, σαν το ΕΑΚ δεν υπάρχει τίποτα και αυτό που ζήσαμε με την Κηφισιά ήταν πραγματικά κάτι από τα παλιά. Ακόμη και να γίνουν οι εργασίες που χρειάζονται, δεν νομίζω ότι θα το πάρουμε και καταλαβαίνετε για ποιο λόγο».

Για το γκολ που έβαλε με την Κηφισιά και την αφιέρωση που κάνει στον πανηγυρισμό του: «Όλα τα ωραία γκολ είναι και τυχερά. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, πάντα αυτός θα είναι ο τρόπος πανηγυρισμού και δεν γίνεται να αλλάξει. Είναι εκεί που θέλω να αφιερώνω όλα τα γκολ και από κει που παίρνω και δύναμη».

Για τον αποκλεισμό από τον Αχέροντα στο Κύπελλο: «Το Καναλάκι για μένα έχει πολύ καλή ομάδα και μην ξεχνάμε ότι έχει πάρει πολλούς παίκτες που έπαιζαν σε επαγγελματικές κατηγορίες. Αυτό δεν είναι δικαιολογία, αλλά αρκετά παιδιά από μας είχαν περάσει κορονοϊό και μπήκαν στην αποστολή με δύο προπονήσεις. Η ομάδα δεν έχει προλάβει να δέσει και είχαμε δώσει μόνο δύο ανταγωνιστικά φιλικά. Αυτό δεν είναι δικαιολογία για τον Ολυμπιακό Βόλου. Όλα αυτά έπαιξαν ρόλο και δεν καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση.

Ωστόσο μας έκανε πολύ καλό αυτό, διότι μετά τον αποκλεισμό είδαμε έναν Ολυμπιακό πιο συσπειρωμένο. Μας μίλησαν ο μεγαλομέτοχος και ο προπονητής. Θεωρώ ότι αυτός ο αποκλεισμός μας δυνάμωσε πολύ και φάνηκε από τα αποτελέσματα και των φιλικών παιχνιδιών, αλλά και από το πώς παίζουμε. Οπότε θα πάρω ως κάτι θετικό τελικά τον αποκλεισμό».

Για τον ρεαλιστικό στόχο του Ολυμπιακού Βόλου τη νέα σεζόν: «Ακόμη δεν μπορούμε να βάλουμε στόχους κι αυτό έχει να κάνει με την απόφαση που περιμένουμε να βγει. Δεν χρειάζεται να λέμε μεγάλα λόγια. Έχουμε όμως δείξει ήδη κάποια πράγματα ως ομάδα και τι αξίζουμε. Να είναι ο κόσμος κοντά μας και πιστεύω ότι θα κάνουμε μία πολύ καλή πορεία φέτος, γιατί έχουμε πραγματικά πολύ ταλέντο. Η ομάδα έχει δέσει και πιστεύω ότι θα είναι στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας όσες απαγορεύσεις και να έχει».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου