ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αδοξη ήττα από τη Σουηδία με 2-0 και αντίο Παγκόσμιο

αδοξη-ήττα-από-τη-σουηδία-με-2-0-και-αντίο-366752

Η ονειρεμένη εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου μετετράπη σε εφιάλτη στο δεύτερο και η Εθνική Ελλάδας γνώρισε μια πικρή ήττα στη Σόλνα από τη Σουηδία με 2-0. Μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση χάνεται για τη «Γαλανόλευκη», καθώς πλέον το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ μοιάζει να βρίσκεται πολύ μακριά.

Μαθηματικές ελπίδες υπάρχουν ακόμη, αλλά δύσκολα θα ανατραπεί η υπάρχουσα κατάσταση, που θέλει τη χώρα μας να είναι απούσα για ακόμη μια μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση μετά το Μουντιάλ του 2014…

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έκανε μεγάλο ματς στα πρώτα 45 λεπτά καταγράφοντας οχτώ τελικές (αντί μόλις μιας των Σουηδών), είχε δύο δοκάρια, δύο ευκαιρίες κι ένα ακυρωθέν γκολ, αλλά δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Οι Σουηδοί εκμεταλλεύτηκαν δύο αμυντικές αδράνειες στο β’ ημίχρονο κι έφτασαν σε μια πολύτιμη νίκη που ουσιαστικά τους εξασφαλίζει την παρουσία στα πλέι οφ και παράλληλα τους φέρνει σε θέση ισχύος για την απευθείας πρόκριση.

Αντιθέτως, η Ελλάδα ψάχνει πια ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό θαύμα, καθώς θέλει νίκη επί της Ισπανίας στο ΟΑΚΑ την επόμενη αγωνιστική, νίκη και επί του Κοσόβου στη συνέχεια και παράλληλα περιμένει και γκέλα της Ισπανίας στο τελευταίο ματς με τους Σουηδούς…

Ατυχη στο πρώτο μέρος

H Ελλάδα άρχισε το παιχνίδι με αποφασιστικότητα και σχέδιο κρατώντας τους Σουηδούς μακρινά από την περιοχή του Βλαχοδήμου. Παράλληλα, η ομάδα του Φαν τ’ Σχιπ κυκλοφορούσε καλά την μπάλα, ενώ ήταν και πιο απειλητική από τους γηπεδούχους. Μόλις στο 2’ ο Μασούρας πάτησε περιοχή αλλά σούταρε άουτ από πλάγια θέση, ενώ στο 4’ ο άσος του Ολυμπιακού σκόραρε, όμως το τέρμα δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ.

Στο 21’ η Ελλάδα, και πάλι με τον Μασούρα, έχασε τη σπουδαιότερη ευκαιρία της στο ματς καθώς ο διεθνής μεσοεπιθετικός βρήκε χώρο, έτρεξε αλλά το πλασέ που επιχείρησε από πλάγια θέση κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Όλσεν. Ο Μασούρας κατέγραψε άλλη μια τελική προσπάθεια στο 35’ όμως ο Όλσεν μπλόκαρε.

Η Εθνική συνέχισε να προκαλεί σοβαρά προβλήματα στους Σουηδούς, αλλά δεν είχε τη βοήθεια της τύχης όταν στο 39’, έπειτα από σέντρα του Μασούρα, ο Παυλίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Μπακασέτας σούταρε με δύναμη αλλά ο Όλσεν απέκρουσε δύσκολα.

Αλλαξαν όλα στην επανάληψη

Στο β’ ημίχρονο οι Σουηδοί μπήκαν στο γήπεδο με διάθεση για να πάρουν εκείνοι τα ηνία του παιχνιδιού κι αφού στο 56’ ο Βλαχοδήμος νίκησε τον Όλσον, στο 59’ οι ισορροπίες άλλαξαν. Ο Μαυροπάνος ανέτρεψε εντός περιοχής τον Ισάκ, ο διαιτητής του αγώνα καταλόγισε το πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο σπεσιαλίστας Φόρσμπεργκ, ο οποίος άνοιξε το σκορ (1-0).

Το… μπλακ άουτ συνεχίστηκε για την Εθνική καθώς η άμυνά της πιάστηκε στον ύπνο στο 69’. Ο γκολκίπερ Όλσεν επιχείρησε ένα γρήγορο βολέ, το οποίο μετετράπη σε ασίστ (!) καθώς ο Χατζηδιάκος με τον Μαυροπάνο αδράνησαν, η μπάλα έσκασε στο έδαφος, ο Βλαχοδήμος δεν υπολογίσε καλά την πορεία της μετά και το «τσίμπημα» του Ισάκ, ο οποίος σε άδειο τέρμα έγραψε το 2-0.

Η Ελλάδα δεν συνήλθε ποτέ. Αντιθέτως το έργο της έγινε ακόμη πιο δύσκολο στο 88’, καθώς έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Χατζηδιάκου με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Σουηδία (Άντερσον): Όλσεν, Κραφτ, Λίντελοφ, Ντάνιελσον, Αουγκούστινσον, Φόρσμπεργκ (87’ Ολσον), Έκνταλ (81’ Καζούστε), Όλσον, Κλάεσον (81’ Σβάνμπεργκ), Κουάισον, Ισάκ.

Ελλάδα (Φαν ’τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Ανδρούτσος, Γιαννούλης (84’ Λημνιός), Μπουχαλάκης, Σιώπης (71’ Πέλκας), Μπακασέτας, Μασούρας (71’ Τζόλης), Παυλίδης (75’ Δουβίκας).

2ος όμιλος

Κόσοβο-Γεωργία

Σουηδία-Ελλάδα 2-0

Ρεπό: Ισπανία

Βαθμολογία

Σουηδία (12-3) 15

Ισπανία (13-5) 13

Ελλάδα (7-6) 9

Κόσοβο (3-12) 4

Γεωργία (2-9) 1

Οι επόμενοι αγώνες

Ελλάδα – Ισπανία

Γεωργία – Σουηδία

Ελλάδα – Κόσοβο

Ισπανία – Σουηδία

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου