Ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα το 10ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου 2021

Τελευταία ενημέρωση: 2021-10-12, 15:20:54
Στιγμιότυπο από την εκκίνηση στην παραλία του Βόλου
Ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα το 10ο  Ιστορικό Ράλι Ολύμπου 2021

Ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα το περίφημο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου, που διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Οκτωβρίου 2021, υπό καταρρακτώδη βροχή και που φέτος ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του αείμνηστου προέδρου της ΛΕΚΑΜ, Γεώργιου Τσάλιου.

Δεκάδες κλασσικά αυτοκίνητα-αντίκα "πλημμύρισαν" τη Θεσσαλία, δημιουργώντας ένα ρετρό σκηνικό άλλων εποχών, συμμετέχοντας σε έναν θεσμό, που από την πρώτη στιγμή "έκλεψε" τις καρδιές όλων των φανατικών οδηγών κλασσικής αυτοκίνησης, που κάθε χρόνο ταξιδεύουν από πολύ μακριά, για να λάβουν μέρος στον μοναδικό αυτό αγώνα.

Το περίφημο αυτό ράλι διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια από την πανίσχυρη Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας (ΛΕΚΑΜ-Θεσσαλονίκη) και το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» (Ελασσόνα), σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Κλασσικών Αυτοκινήτων Λάρισας (ΣΚΑΛ) και τη Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ), με την υποστήριξη της FIVA και της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ, ενώ τελεί υπό την αιγίδα και τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων), του Δήμου Ελασσόνας και του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Πολιτισμού.

Μαγικές εικόνες έζησαν οι φίλοι των κλασσικών αυτοκινήτων-αντίκα στους νομούς Λάρισας και Μαγνησίας, στις 9 και 10 Οκτωβρίου 2021, αφού το περίφημο 10ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου 2021 (The Historic Rally of Olympian Gods), που έχει "κλέψει" τις καρδιές όλων των φίλων της κλασσικής αυτοκίνησης σε Ελλάδα και εξωτερικό, επισκέφτηκε και φέτος μαγικούς προορισμούς, όπως είναι ο Βόλος, τα πανέμορφα χωριά του Πηλίου, η λίμνη Κάρλα, ο Όλυμπος και η πανέμορφη Ελασσόνα (τερματισμός).

Στην εκκίνηση παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Μαγνησίας κ. Χρήστος Μπουκώρος, η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο εκπρόσωπος της Υφυπουργού Παιδείας κ. Ζέττας  Μακρή κ. Απόστολος Νάσιος, οι πρόεδροι των διοργανωτών κ. Νίκος Κουτουνίδης (ΛΕΚΑΜ), κ. Κώστας Σκριάπας (Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»), κ. Τέλης Δουλόπουλος (ΛΕΚΟΒ) και ο κ. Νίκος Γκανάκης (ΣΚΑΛ), ενώ εκατοντάδες ήταν οι φίλοι των κλασσικών οχημάτων που απόλαυσαν την εκκίνηση, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, υπό καταρρακτώδη βροχή. Χαιρετισμό έστειλε ο Βουλευτής Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας.

Πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες αντιμετώπισαν τα πληρώματα καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββάτου, κατά τη διαδρομή στα χωριά του Πηλίου, όπου επικρατούσε πυκνή ομίχλη με χαμηλή ορατότητα, καταρρακτώδης βροχή και χαλάζι. Παρόλ’ αυτά, τα σκληροτράχηλα πληρώματα, που συμμετέχουν κάθε χρόνο στα Ράλι Ολύμπου και είναι άριστα εκπαιδευμένα, αντιμετώπισαν με επιτυχία κάθε δυσκολία  και τερμάτισαν με ασφάλεια.

 

Τερματισμός την Κυριακή 10/10 στην Ελασσόνα

Ο τερματισμός έγινε και φέτος στην Ελασσόνα την Κυριακή 10/10, που είναι η γενέτειρα του μεγάλου θεσμού για την Ελλάδα, μετά την άριστη συνεργασία και υποστήριξη που παρέχεται από τον Δήμο Ελασσόνας και τον Δήμαρχο κ. Νίκο Γάτσα τα δύο τελευταία χρόνια και έτσι ένα μεγάλο γεγονός, διεθνούς εμβέλειας, επέστρεψε στη φυσική του έδρα, απ’ όπου και ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια, με πρωτοβουλία του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και της ΛΕΚΟΒ.

Η κεντρική πλατεία της Ελασσόνας γέμισε από «ηλικιωμένες κυρίες» άλλων εποχών, που κίνησαν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων. Στην πλατεία ένας σκληρός αγώνας με πολύ κακές συνθήκες που δημιούργησαν προβλήματα σε πολλά κλασσικά οχήματα τα οποία αποσύρθηκαν από τον αγώνα, έλαβε τέλος, χωρίς κανένα απολύτως ατύχημα.

Τα πληρώματα υποδέχτηκαν στην πόλη της Ελασσόνας η Βουλευτής Λάρισας κ. Στέλλα Μπίζιου, ο Δήμαρχος κ. Νίκος Γάτσας, οι Αντιδήμαρχοι κ. Φρόσω Σκρέτα-Καρκαβανίδου και κ. Γιάννης Καρυπίδης, ο πρόεδρος της ΑΕΝΟΛ Α.Ε. κ. Ελευθέριος Φουρκιώτης, από τον ΟΚΠΑΠ η κ. Ελένη Ταζέ και πολλοί πολίτες της πόλης της Ελασσόνας, που κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία της Ελασσόνας.

 

Ράλι των Ολύμπιων θεών

Τα Ράλι Κλασσικών αυτοκινήτων-αντίκα έχουν εκατομμύρια φίλους σε όλον τον κόσμο και συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του κοινού και των ΜΜΕ, όπου αυτά πραγματοποιούνται, αναδεικνύοντας τους προορισμούς.

Για τον λόγο αυτό το Ιστορικό Ράλι Ολύμπου (The Historic Rally of Olympian Gods), που έχει ως κέντρο και σημείο αναφοράς την Ελασσόνα (έδρα του Δικτύου «Περραίβια»), τον μυθικό Όλυμπο και τη Θεσσαλία, αλλάζει κάθε χρόνο τις διαδρομές του, έτσι ώστε όλη η Θεσσαλία, αλλά και οι όμορες Περιφέρειες να εντάσσονται στις διαδρομές του, με αποτέλεσμα οι φανατικοί του, πλέον, φίλοι να γνωρίζουν τους πανέμορφους προορισμούς της Θεσσαλίας και της Ελλάδας, τον πολιτισμό τους, τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μοναδικά τοπικά  προϊόντα και τους φιλόξενους κατοίκους της Ελληνικής  υπαίθρου, που κάθε χρόνο υποδέχονται τα ελληνικά και ξένα πληρώματα με ιδιαίτερη αγάπη.

Πρόκειται όχι μόνο για ένα σπάνιο αθλητικό γεγονός, αλλά κυρίως για ένα πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και μεγάλης τουριστικής προβολής γεγονός, που δύσκολα αντιγράφεται, αφού την ποιότητά του εγγυώνται η ΛΕΚΑΜ -Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας-Θεσσαλονίκη και το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»-Ελασσόνα.

Μέγας χορηγός ήταν η αλυσίδα Super Market Μασούτης, χορηγός η ΕΨΑ-Αγριά Βόλου, την Τεχνική Υποστήριξη είχαν  για τον Νομό Μαγνησίας η Hellas  Service και για τον Νομό Λάρισας η Express Service, την Άμεση Βοήθεια η Ελληνική Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ενώ χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ3 , ΕΡΑ Βόλου, ΕΡΑ Λάρισας και το κανάλι TRT.

Δείτε το τηλεοπτικό Σποτ Εδώ

https://www.youtube.com/watch?v=cOGnIQoeELc

Πληροφορίες στο: www.perrevia.net.gr

 

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
9
=