ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νέος “τελικός“ σήμερα για την Ελλάδα με Σουηδία

νέος-τελικός-σήμερα-για-την-ελλάδα-368105

Απόψε στις 21:45 η Εθνική Ελλάδας δίνει μία πολύ σημαντική μάχη κόντρα στη Σουηδία για την 8η αγωνιστική (τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1HD – OPEN TV), ενώ στον άλλον αγώνα του ομίλου το Κόσοβο θα υποδεχθεί τη Γεωργία, με την πρωτοπόρο Ισπανία να έχει ρεπό.

Με τις αναμετρήσεις της 8ης αγωνιστικής, συνεχίζεται η προκριματική φάση του Μουντιάλ 2022, στην ευρωπαϊκή ζώνη. Το πρόγραμμα έχει έντονο ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς η εθνική ομάδα φιλοξενείται απόψε από τη Σουηδία, σε μία αναμέτρηση που έχει χαρακτήρα τελικού.

Σε περίπτωση νίκης, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αποκτήσει ισχυρότατο πλεονέκτημα για την κατάκτηση της 2ης θέσης στον όμιλο, που ισοδυναμεί με συμμετοχή στα playoffs πρόκρισης, ενώ με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, οι ελπίδες θα εκμηδενισθούν. Στον άλλον -βαθμολογικά αδιάφορο- αγώνα του ομίλου, το Κόσοβο θα υποδεχθεί την Γεωργία, ενώ η πρωτοπόρος Ισπανία, έχει ρεπό.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τζον Φαν Σιπ μίλησε χθες ενόψει της αποψινής αναμέτρησης με τη Σουηδία, τονίζοντας μεταξύ άλλων: “Είναι ξεκάθαρο πως η Σουηδία είναι φαβορί όμως δείξαμε στο προηγούμενο ματς πως μπορούμε να νικήσουμε και ελπίζουμε να το δείξουμε ξανά”.

Το σημερινό πρόγραμμα

και οι βαθμολογίες

Η Αγγλία και η Δανία αναζητούν νίκη-πρόκριση, φιλοξενώντας την Ουγγαρία και την Αυστρία, αντίστοιχα και με βάση τη μέχρι τώρα εικόνα τους, είναι τα ακλόνητα φαβορί για την κατάκτηση των τριών βαθμών. Μάλιστα οι Δανοί, έχουν ως στόχο να διευρύνουν το απόλυτο βαθμολογικής συγκομιδής, καθώς μετρούν επτά νίκες σε ισάριθμα ματς, αλλά και να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία τους, αφού στα πρώτα επτά ματς του ομίλου, έχουν σημειώσει 26 γκολ με μηδέν παθητικό, ενώ το πρόγραμμα και οι βαθμολογίες έχουν ως εξής:

1ος όμιλος – 21:45

Πορτογαλία-Λουξεμβούργο

Σερβία-Αζερμπαϊτζάν

Ρεπό: Ιρλανδία

Βαθμολογία

Σερβία 14

Πορτογαλία 13

Λουξεμβούργο 6

Ιρλανδία 5

Αζερμπαϊτζάν 1

2ος όμιλος – 21:45

Κόσοβο-Γεωργία

Σουηδία-Ελλάδα

Ρεπό: Ισπανία

Βαθμολογία

Ισπανία 13

Σουηδία 12

Ελλάδα 9

Κόσοβο 4

Γεωργία 1

3ος όμιλος – 21:45

Βουλγαρία-Β. Ιρλανδία

Λιθουανία-Ελβετία

Ρεπό: Ιταλία

Βαθμολογία

Ιταλία 14

Ελβετία 11

Β. Ιρλανδία 5

Βουλγαρία 5

Λιθουανία 3

4ος όμιλος – 21:45

Καζακστάν-Φινλανδία (17:00)

Ουκρανία-Βοσνία

Ρεπό: Γαλλία

Βαθμολογία

Γαλλία 12

Ουκρανία 8

Βοσνία 6

Φινλανδία 5

Καζακστάν 3

6ος όμιλος – 21:45

Δανία-Αυστρία

Ν. Φερόε-Σκωτία

Ισραήλ-Μολδαβία

Βαθμολογία

Δανία 21

Σκωτία 14

Ισραήλ 10

Αυστρία 10

Ν. Φερόε 4

Μολδαβία 1

9ος όμιλος – 21:45

Αλβανία-Πολωνία

Αγγλία-Ουγγαρία

Σαν Μαρίνο-Ανδόρα

Βαθμολογία

Αγγλία 19

Αλβανία 15

Πολωνία 14

Ουγγαρία 10

Ανδόρα 3

Σαν Μαρίνο 0

  • Σημειώνεται πως στο Παγκόσμιο Κύπελλο προκρίνονται οι πρώτες κάθε ομίλου. Τα άλλα τρία εισιτήρια θα καθοριστούν μέσω playoffs. Οι δέκα δεύτερες θα ενωθούν με τις δύο καλύτερες από το Nations League, που δεν τερμάτισαν στην πρώτη δυάδα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι 12 ομάδες θα χωριστούν σε τρία «μονοπάτια» των τεσσάρων και θα παίξουν μονά ματς (ημιτελικά, τελικό). Η νικήτρια κάθε μονοπατιού περνάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αποκάλυψε την 11άδα ο Αντερσον

31 ώρες πριν από το αποψινό παιχνίδι

Την ενδεκάδα την οποία θα χρησιμοποιήσει στο αποψινό ματς αποκάλυψε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Σουηδίας Γιάνε Άντερσον.

Αυτό αν πιστέψουμε τα όσα είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την αναμέτρηση με την Εθνική μετά από σχετική ερώτηση για τις αλλαγές που θα γίνουν στο αρχικό σχήμα. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Σουηδών δεν είχε πρόβλημα να ανοίξει τα χαρτιά του και να κάνει γνωστή την ενδεκάδα 31 ώρες πριν το ματς σήμερα Τρίτη.

Εκτός και αν… μπλόφαρε. Ο Σουηδός προπονητής είπε χαρακτηριστικά: «Θα υπάρξουν δύο αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα του αγώνα απέναντι στο Κόσοβο τον οποίο κερδίσαμε 3-0. Ο Βίκτορ Λιντέλεφ επιστρέφει και θα παίξει αντί του Γιόακιμ Νίλσον στο πλευρό του Ντάνιλεσον ενώ ο Ρόμπιν Κουάιζον θα παίξει αντί του Ντέγιαν Κουλουσέφκι που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής».

Αρα η ενδεκάδα της Σουηδίας που θα κατέβει με 4-4-2 κόντρα στην Ελλάδα θα αποτελείται από τους: Όλσεν, Κραφτ, Λιντέλεφ, Ντάνιελσον, Αουγκούστινσον, Κλάεσον, Έκνταλ, Όλσον, Φόρσμπεργκ, Ίσακ, Κουάιζον.

Sold out η αναμέτρηση

Σε κατάμεστο γήπεδο θα παίξει η Εθνική μας ομάδα τον «τελικό» με τη Σουηδία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου! Η Ελλάδα θα βρει μία κατάμεστη «Friends Arena» στη Σόλνα, αφού οι Σουηδοί εξαφάνισαν τα εισιτήρια!

Αυτό σημαίνει ότι και στα 50.653 καθίσματα της «Friends Arena» θα κάθονται οπαδοί, που θέλουν να δουν την ομάδα του Γιάνε Άντερσεν να επικρατεί της Ελλάδας και να κάνει το μεγάλο βήμα για πρόκριση ή μπαράζ. Θυμίζουμε στο γήπεδο αναμένονται και 1.500 Ελληνες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου