ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βαζάκας: Είμαι τρελαμένος με το γήπεδο, είναι έγκλημα

βαζάκας-είμαι-τρελαμένος-με-το-γήπεδο-368174

Ο Γιώργος Βαζάκας, προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, μετά το προχθεσινό φιλικό στη Νεάπολη με τον Απόλλωνα Λάρισας, διαμαρτυρήθηκε έντονα για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου.

Για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου ανέφερε: «Η μεγαλύτερη κατάντια είναι το γήπεδο. Είναι γήπεδο αυτό, για να παίξει ομάδα Σούπερ Λιγκ 2; Μιλάμε για μία ομάδα που είναι μέσα στις τρεις πιο ιστορικές της κατηγορίας, τον Ολυμπιακό Βόλου. Είδατε το παιχνίδι. Η ομάδα προσπαθεί να παίξει μπάλα κι όταν ο Βόλος έχει τόσα γήπεδα κι αυτό της Νεάπολης θα είναι αυτό που παίξει ο Ολυμπιακός, είναι κρίμα. Κάτι πρέπει να γίνει, να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι ο Ολυμπιακός Βόλου είναι ιστορία και πρέπει να παίξει σε καλό γήπεδο. Να αφήσουν τις κόντρες. Δεν ξέρω ποιος έχει την ευθύνη, αλλά αυτό το γήπεδο είναι χωράφι. Είναι επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των παικτών κι όχι μόνο του Ολυμπιακού Βόλου. Μπορείς να βάλεις επαγγελματίες παίκτες να αγωνιστούν σ’ αυτό το γήπεδο;

Η κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι η Σούπερ Λιγκ 1, γιατί ασχολούνται μόνο με την … πάρτη τους κι έχουν εγκαταλείψει στο έλεος του Θεού όλες τις άλλες ομάδες. Είναι έγκλημα να παίζει ο Ολυμπιακός σ’ αυτό το γήπεδο.

Να βλέπατε τι είχαν τα αποδυτήρια, λάσπες, βρομιές, μπουκάλια. Μόνο ελέφαντες δεν είχαν. Είμαι τρελαμένος, αύριο θα έχω τραυματισμούς. Δεν μπορείς να γλιτώσεις σ’ αυτό το γήπεδο. Είμαστε ομάδα που θα φτιαχτεί, θα βάλει σιγά-σιγά τις βάσεις και θα παίξει ποδόσφαιρο που θα το αγαπήσει ο κόσμος. Το μεγαλύτερο κέρδος είναι ότι ήρθαν παιδιά που μέσα από τα προβλήματα έγιναν Ολυμπιακοί και αγάπησαν την ομάδα. Τα προβλήματα πάντα σε δένουν. Δεν πρέπει να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά να παίξουν ποδόσφαιρο; Αυτό το γήπεδο είναι, για να βάλεις πρόβατα μέσα».

Για το γεγονός ότι παρά τον κακό αγωνιστικό χώρο, βγήκαν φάσεις που ενθουσίασαν τον κόσμο: «Εμείς δουλεύουμε. Τα παιδιά προσπαθούν, έχουν φιλοδοξίες. Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έχει τη δυνατότητα να ξεφύγει οικονομικά, γι’ αυτό και πήρε παιδιά φιλόδοξα και πάμε να χτίσουμε μία ομάδα με παρόν και μέλλον».

Για το θέμα της ανάκλησης των δελτίων: «Θα υπάρχει πρόβλημα. Η πρώτη ενδεκάδα με τον Απόλλωνα είναι παιδιά που έχουν δικαίωμα να παίξουν. Από κει και πέρα θα πρέπει να κάνουμε τις επιλογές μας.

Αυτό που γίνεται στην κατηγορία είναι πρωτόγνωρο. Υπάρχουν 130 ποδοσφαιριστές περίπου που θα μείνουν άνεργοι. Τη μία μας επιτρέπουν να βγάλουμε δελτία, την άλλη τα ανακαλούν. Εχω πληροφορηθεί ότι θα ισχύουν τα συμβόλαια. Θα έχουν παίκτες οι ομάδες με συμβόλαια, που δε θα μπορούν ν’ αγωνιστούν. Οδηγούν τις ομάδες στην οικονομική καταστροφή. Πρέπει να επέμβει το κράτος. Μόνο ο υπουργός μπορεί να βοηθήσει για το καλό του ποδοσφαίρου. Πού θα βρουν οι ομάδες χρήματα να πληρώνουν παίκτες που δε θα χρησιμοποιούνται;».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου