ΜΠΑΣΚΕΤ

Επιτυχημένη πρόβα-τζενεράλε για τη Νίκη

επιτυχημένη-πρόβα-τζενεράλε-για-τη-νί-368191

Με 75-65 επιβλήθηκε του Εσπέρου Λαμίας προχθές στο κλειστό της Νέας Ιωνίας η Νίκη στο τελευταίο της φιλικό πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής μπάσκετ ανδρών.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Παρά το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκαν οι δύο βασικοί ψηλοί, ο Καλλές και ο Λόλας (ο πρώτος είχε άδεια από τη διοίκηση για προσωπική του υπόθεση και ο δεύτερος συνέχισε την αποθεραπεία του για τον τραυματισμό στη μέση από το φιλικό με τον Αίολο/Γόμφοι), η Νίκη παρουσίασε μία πολύ καλή εικόνα απέναντι σε μία δυνατή και πλήρη ομάδα, που θα αντιμετωπίσει και στον 3ο όμιλο της Β’ Εθνικής.

Οι παίκτες των Μαύρου-Κοσμάτου με τους νεαρούς Σπανόπουλο, Βερτζάγια και τον έφηβο Δελεντζέ να τα πηγαίνουν εξαιρετικά, έτρεξαν αρκετά στο ανοιχτό γήπεδο, ήταν πολύ ομαδικοί και έδειξαν έτοιμοι για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, όταν και θα υποδεχθούν την ισχυρή Δόξα Λευκάδας του Γιώργου Ζαφειρούδη. Όλοι οι παίκτες ικανοποίησαν, με την τεχνική ηγεσία να δοκιμάζει στη θέση «4» και τον Μπουσκολίτη, που αγωνίζεται συνήθως ως σμολ φόργουοντ.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν άψογο για τη Νίκη, καθώς οι κυανόλευκοι ήταν πολύ αποτελεσματικοί σε επίθεση και άμυνα, προηγούμενοι με 31-14. Παρά τη μείωση στους οκτώ από τον Εσπερο μέχρι το ημίχρονο, διαφορά που έμεινε μετά την ισόπαλη τρίτη περίοδο, στην τέταρτη η Νίκη έκανε επιμέρους σκορ 17-15 και αύξησε ελαφρώς τη διαφορά.

Να τονιστεί ότι το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε με τρίποντο ο 16χρονος Χρήστος Σούλης, με τον Βενιαμίν της Νίκης να δέχεται τα συγχαρητήρια συμπαικτών και αντιπάλων.

Τα δεκάλεπτα: 31-14, 48-40, 58-50, 75-65.

Ο νεαρός Δελεντζές άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις

Αμυντική προσπάθεια του 17χρονου Χρήστου Νίκολη

Ετοιμος να ολοκληρώσει αιφνιδιασμό ο Βερτζάγιας στο φιλικό Νίκη-Εσπερος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου